شناسهٔ خبر: 70438686 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

اخبار و تحولات سوریه؛

حمله هوایی ارتش آمریکا/تظاهرات مسیحیان در دمشق/آغاز اختلاف‌ها تروریست‌ها با جولانی

ارتش آمریکا به بهانه عملیات علیه داعش در سوریه دست به حمله هوایی در این کشور زد.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه بین الملل:  ارتش آمریکا اعلام کرد: حمله هوایی به سوریه انجام دادیم و در نتیجه آن ۲ داعشی کشته و یک نفر دیگر زخمی شدند.

روز سه شنبه، نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیه‌ای اعلام کرد یک حمله هوایی «دقیق» در استان دیرالزور سوریه انجام داده که در آن ۲ داعشی کشته و یک نفر دیگر زخمی شدند.

براساس گزارش الجزیره، در بیانیه مطبوعاتی سنتکام آمده است: «تروریست ها در حال حمل محموله اسلحه با کامیونی بودند که در جریان این حمله منهدم شد، این حمله در منطقه‌ای صورت گرفت که قبلاً تحت کنترل نظام سوریه و نیروهای روسیه بود.»

به ادعای این فرماندهی، این حمله به عنوان بخشی از تعهد مستمر آن، با همکاری شرکای منطقه، برای برهم زدن و تضعیف تلاش‌های تروریست‌ها جهت طراحی، سازماندهی و انجام حملات علیه غیرنظامیان و پرسنل نظامی ایالات متحده و متحدانش انجام شده است.

 

دمشق: سوریه نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را باز می‌یابد

وزیر امور خارجه دولت موقت معارضان مسلح سوریه در اظهاراتی تاکید کرد که این کشور، نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را باز خواهد یافت و بازیگر اصلی منطقه خواهد بود.

«اسعد حسن الشیبانی» وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه اظهار داشت: همه، احساس تعلق به سوریه جدید خواهند کرد و ما صفحه بی عدالتی و ظلم را ورق خواهیم زد.

وزیر امور خارجه سوریه افزود: ما بازگشت عزتمندانه همه افراد آواره از سرزمین و خانه خود را تضمین خواهیم کرد و قطب نمای ما در سوریه جدید این است که کشورمان را با همه فرقه‌ها و قومیت‌هایش به طور منصفانه نمایندگی کنیم و از اهداف آنها دفاع کنیم.

الشیبانی ادامه داد: سوریه به نقش منطقه‌ای و بین المللی خود باز خواهد گشت تا بازیگر اصلی منطقه باشد.

معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه، کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.

در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

پس از انتصاب البشیر، رهبری معارضان مسلح سوریه، «اسعد حسن الشیبانی» را به عنوان وزیر خارجه دولت انتقالی این کشور، تعیین کرد.

 

توافق درباره انحلال گروههای تروریستی در سوریه

منابع خبری از نشست سرکرده های گروههای تروریستی با احمد الشرع خبر دادند که در آن درباره انحلال این گروهها و ادغام آنها در وزارت دفاع سوریه توافق شده است.

منابع خبری از نشست سرکرده های گروههای تروریستی با احمد الشرع  ملقب به الجولانی سرکرده تروریستها خبر دادند.

این منابع اعلام کردند که در جریان نشست امروز سه شنبه توافق شد که همه گروههای مسلح منحل و در وزارت دفاع سوریه ادغام شوند.

آنچه اداره عملیات نظامی سوریه نامیده می شود، اعلام کرد: در جریان نشست گروههای نظامی با احمد الشرع، درباره انحلال همه گروههای نظامی و ادغام آنها تحت لوای وزارت دفاع توافق به عمل آمد.

 

دیدار جنبلاط با اردوغان در آنکارا و گمانه‌زنی‌ها درباره میانجی‌گری بین ترکیه و قسد

«ولید جنبلاط» رهبر دروزی‌های لبنان که روز دوشنبه در سوریه با «احمد الشرع» رئیس «هیئت تحریر الشام» در دمشق دیدار کرده بود، با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در آنکارا نیز دیدار کرد.

ولید جنبلاط با اردوغان در این دیدار درباره تحولات سوریه، وضعیت لبنان و آتش بس بین این کشور با رژیم صهیونیستی و نقض آتش‌بس توسط این رژیم، گفتگو و تبادل نظر کردند.

منابع خبری در این باره اعلام کردند که اردوغان در این دیدار بر حمایت از سوریه در مرحله کنونی و همچنین ادامه حمایت لبنان تاکید و اعلام کرد آنکارا از برقراری روابط طبیعی با دمشق استقبال می‌کند و خواستار آن است که سوریه جدید عامل ثبات در منطقه باشد.

سفر ناگهانی جنبلاط به آنکارا به دنبال آن صورت می‌گیرد که اخبار منتشره حاکی از احتمال میانجی‌گری وی بین ترکیه و کردها در شمال شرق سوریه با هدف متوقف کردن حملات نیروهای نظامی ترکیه و همپیمانانشان به مواضع نیروهای سوریه دمکراتیک «قسد» است و گفته می‌شود جنبلاط روابط خوبی با کردهای سوریه دارد.

این در حالی است که هفته گذشته نشریه «وال استریت ژورنال» نوشت مقامات ارشد آمریکایی می‌گویند که ترکیه و عناصر مسلح متحد آن در سوریه درحال استقرار نیرو در امتداد مرز ترکیه با سوریه هستند. آنها هشدار دادند که آنکارا در حال آماده‌شدن برای حمله گسترده به مناطق تحت کنترل قسد است که مورد حمایت آمریکا هستند.

به گفته این مقامات، نیروهای ترکیه و عناصر مسلح متحد آن با تجهیزات خود در نزدیکی شهر عین العرب متمرکز شده‌اند.

در همین راستا، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که اظهارات وزیر خارجه ترکیه مبنی بر لزوم انحلال قسد نگران کننده است.

پیش از این «گدعون ساعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در اولین نشانه از یارگیری تل آویو در داخل سوریه، از شبه نظامیان قسد مستقر در شمال و شرق سوریه در مقابل حملات معارضان مسلح سوری و نیز طایفه دروزی‌های ساکن در مناطق شرقی و جنوبی این کشور حمایت کرده بود.

 

ابوشریف: همکاری منطقه‌ای، امری حیاتی برای تضمین ثبات سوریه است

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: تغییرات اخیر در سوریه نمایانگر تحول سیاسی و ژئوپلیتیک قابل توجهی در منطقه است و باید به گونه‌ای مورد استفاده قرار گیرد که به نفع مسائل امت و در رأس آنها مسئله فلسطین باشد.

«ناصر ابوشریف» با بیان این که «سقوط نظام سوریه، علی‌رغم پیچیدگی‌های محلی و منطقه‌ای آن، فرصتی را برای بازآرایی خانه عربی و اسلامی فراهم می‌آورد که می‌تواند مقاومت را در برابر سلطه صهیونیستی و آمریکایی تقویت کند»، گفت: امروز، نیاز است که این تحولات به سمت بازسازی دولت سوریه بر پایه‌های محکم و سازمان‌یافته‌ای هدایت شوند که تطلعات مردم سوری را برآورده سازد و آن را قادر سازد تا نقش خود را در حمایت از مسائل عربی و اسلامی بازیابد.

وی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: در این زمینه، همکاری منطقه‌ای با متحدان سنتی سوریه، مانند ایران، امری حیاتی برای تضمین ثبات سوریه است و بازسازی نهادهای آن به نحوی باید باشد  که موقعیت منطقه‌ای سوریه را تقویت کند.

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین خاطرنشان کرد: استفاده از این موقعیت نیازمند دیدگاه استراتژیکی است که حمایت از سوریه برای تبدیل شدن به نیرویی مستقل و منسجم که به ثبات منطقه‌ای کمک کرده و در برابر هرگونه تلاشی که به ضعیف سازی یا تجزیه منطقه منجر شود، مقاومت کند را در نظر داشته باشد.

 

تماس تلفنی اردوغان و الهام علی اف درباره سوریه

روسای جمهور ترکیه و آذربایجان در تماس تلفنی توافق کردند که تلاش های مشترک برای توسعه اجتماعی و اقتصادی سوریه دنبال شود.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه امروز سه شنبه با الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان تماس گرفت.

در این تماس، اقدامات ترکیه در سوریه مورد بررسی قرار گرفت.

طرفین توافق کردند که تلاش های مشترک برای توسعه اجتماعی و اقتصادی سوریه دنبال شود.

همچنین اردوغان در این گفت‌وگو با تبریک عضویت جمهوری آذربایجان در گروه دی-8، تأکید کرد که تحولات مرتبط با روند صلح میان آذربایجان و ارمنستان را با دقت دنبال می‌کند و ابراز امیدواری کرد که با تحقق صلح، منطقه قفقاز جنوبی بتواند به رفاه و ثبات پایدار دست یابد.

 

تمایل شدید الجولانی برای دیده شدن در رسانه‌ها با اهداف سیاسی

یک روزنامه عربی به تمایلات شدید الجولانی برای دیده شدن در رسانه‌ها و بهره برداری سیاسی از این روند اشاره کرد.

 روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم در گزارشی نوشت: به نظر می‌رسد الجولانی سرکرده هیئت تحریر الشام به صورت گسترده به دنبال نشان دادن خود در رسانه‌ها و بهره برداری سیاسی از این روند است.

بعد از آنکه ویدئوی درخواست یک دختر سوری برای عکس گرفتن با الجولانی و دریافت تذکر حجاب از سوی او در فضای مجازی منتشر شد دیگر ویدئوها مربوط به درخواست زنان حاضر در بلندی‌های جبل قاسیون برای عکس گرفتن با الجولانی نیز انتشار پیدا کرد.

انتشار گسترده این تصاویر و ویدئوها در راستای تمایلات الجولانی برای دیده شدن در رسانه‌ها و بهره برداری سیاسی از آن است به طوری که او خود را در این تصاویر شخصی متواضع و بسیار نزدیک به سوری‌ها نشان می‌دهد.

این در حالی است که گسترش قتل و غارت در سوریه بعد از سرنگونی نظام بشار اسد روی واقعی تروریست‌های حاکم بر این کشور را نمایان کرده است.

 

مخالفت گروه‌های تروریستی در سوریه با سیاست‌های الجولانی

به نظر می‌رسد به مرور زمان و با گذشت ۲ هفته از سقوط نظام بشار اسد اختلافات میان تروریست‌ها در سوریه بر سر مسائل مختلف مانند ادغام در یک ساختار یکپارچه شدت گرفته است.

 سایت شبکه الجزیره در گزارشی در خصوص وضعیت گروهک‌های تروریستی در سوریه نوشت: با پایان عملیات نظامی هیئت تحریر الشام و ساقط شدن نظام بشار اسد در سوریه، الجولانی یک نشست با گروه‌های مسلح در دمشق برگزار و در خصوص ساختار نهاد نظامی جدید این کشور رایزنی کرد. او تاکید کرد که این گروه‌ها در یک نهاد یکپارچه در وزارت دفاع و در چارچوب ارتش جدید ادغام می‌شوند.

در این نشست گروه‌های مسلح از جمله احرار الشام، جبهه شام، صقور شام و گروه‌های نظامی استان درعا حضور داشتند. بر اساس اطلاعات به دست آمده، گروه‌های مسلح نسبت به رویکرد تحریر الشام مبنی بر کنار زدن این گروه‌ها به ویژه عناصر استان درعا که با احتیاط زیاد با سیاست‌های الجولانی برخورد می‌کنند نگران هستند.

الجولانی به همپیمانان قدیمی خود پست‌های حکومتی اعطا کرده به طوری که عزام الغریب فرمانده جبهه شام که با تحریر الشام چند ماه قبل از حمله به دمشق همکاری داشته به عنوان استاندار حلب تعیین شده است.

دیگر سرکردگان گروه‌های مسلح نیز به عنوان استانداران ریف دمشق و لاذقیه انتخاب شده‌اند. شواهد حاکی از آن است که اکثر گروه‌های تروریستی مخالف سیاست‌های حاکمیت جدید هستند.

 

آشکار شدن نخستین نشانه‌های اختلاف میان تروریست های تحت امر الجولانی

با بذل و بخشش‌های الجولانی در قبال سرکردگان نزدیک به خود نخستین نشانه‌های اختلاف میان ائتلاف‌های تروریستی در سوریه آشکار شده است.

به گزارشالمعلومه، منابع آگاه اعلام کردند که نشانه‌های نخستین اختلافات میان عناصر تروریست در سوریه مشخض شده است. هیئت تحریر الشام که یک تشکیلات تروریستی به سرکردگی الجولانی است شامل چند ائتلاف متشکل از گروه‌های مختلف که تعداد آنها به ۲۰ عدد می‌رسد است.

آنها بیان کردند: تنها شش عدد از این ائتلاف‌ها به الجولانی نزدیک هستند و ستون اصلی تحریر الشام را تشکیل می‌دهند.

این منابع اضافه کردند: الجولانی ۱۷ پست امنیتی در دمشق و دیگر شهرهای سوریه را به سرکردگان نزدیک به خود اعطا کرده که همین مسأله باعث نارضایتی دیگر شرکای وی شده است.

آنها تاکید کردند: تشکیلات الجولانی، اقلیت‌ها و طوایف مختلف را در سوریه به حاشیه رانده است.

 

گسترش قتل و غارت در سوریه؛ هر ۱۰ دقیقه یک حمله از سوی عناصر الجولانی

منابع سوری از گسترش قتل و غارت در این کشور توسط عناصر وابسته به الجولانی خبر دادند.

به گزارشالمعلومه، منابع سوری تاکید کردند که ۹۰ درصد از حقایق در این کشور در رسانه‌های جمعی منتشر نمی‌شود و تجاوزات علیه اقلیت‌ها در سوریه به ویژه مناطق ساحلی از سوی عناصر تروریست تشدید شده است.

آنها اضافه کردند که هر ۱۰ دقیقه یک حمله برای ربایش، ترور یا غارت در سوریه صورت می‌گیرد. تاکنون شش تجمع اعتراض آمیز طی ۲ روز برگزار شده و به نظر می‌رسد خشم مردمی در سوریه طی روزهای آتی در سایه تجاوزات عناصر الجولانی تشدید شود.

منابع سوری بیان کردند که بسیاری از این حملات از سوی عناصر الجولانی با هدف انتقام در قرداحه، طرطوس، لاذقیه و دیگر مناطق انجام می‌شود.

 

اردوغان در تدارک سفر به سوریه

روزنامه حریت ترکیه گزارش داد رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در راس یک هیئت بزرگ به سوریه سفر می‌کند.

در گزارش این روزنامه هیچ اشاره‌ای به زمان سفر اردوغان نشده است. دفتر ریاست جمهوری ترکیه هم به اسپوتنیک گفت که تاریخ دقیق سفر اردوغان به سوریه در حال بررسی است.

براساس این گزارش رئیس جمهور اردوغان در راس یک هیئت بزرگ از جمله وزرای مسئول سرمایه‌گذاری به دمشق سفر خواهد کرد.

اردوغان روز دوشنبه پس از جلسه کابینه گفت که ترکیه تماس نزدیکی با دولت جدید سوریه دارد و تمام حمایت‌های ممکن را از آن ارائه خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: پس از سفر ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ملی و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه به دمشق، تعداد سفرهای مقام‌های ترکیه به سوریه افزایش خواهد یافت.

در ۲۷ نوامبر، گروه‌های مخالف مسلح حملات گسترده‌ای را علیه مواضع ارتش سوریه در استان‌های حلب و ادلب آغاز کردند. در شامگاه ۱۶ آذر ماه آنها حلب، حماه، درعا و حمص را تصرف کردند و در ۱۷ آذر وارد دمشق شدند که توسط واحدهایی از نیروهای دولتی سوریه رها شده بود.

 

تظاهرات مسیحیان خشمگین در دمشق پس از آتش زدن درخت کریسمس

امروز -سه شنبه- چندین تظاهرات در بسیاری از محله‌های مسیحی نشین دمشق در اعتراض به آتش زدن درخت کریسمس در نزدیکی حماه برگزار شد.

 تظاهرکنندگان در حالی که در خیابان‌های دمشق به سمت مقر کلیسای ارتدوکس یونان در باب شرقی راهپیمایی کردند، شعار می دادند: «ما حقوق مسیحیان را می خواهیم.»

تظاهرکنندگان به طور خودجوش از محله‌های مختلف حرکت کردند تا نارضایتی و ترس خود را ابراز کنند. این رویداد حدود ۲ هفته پس از آن رخ داد که ائتلافی از مخالفان مسلح، بشار اسد را سرنگون کرد و قدرت را به دست گرفت.

این اتفاق در حالی است که رئیس جمهور سابق سوریه همواره اعلام می‌کرد حامی اقلیت‌ها در کشوری با اکثریت سنی است.

این حادثه با تهدید اسلحه رخ داده است. افراد مسلح ازبک از نزدیک شدن مردم به محل جلوگیری کردند. بر اساس آنچه دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داد، پس از خروج افراد مسلح، نیروهای آتش نشانی وارد عمل شدند و آتشی را که در درخت رخ داد خاموش کردند، در حالی که نیروهای امنیتی توانستند آنها را تعقیب و دستگیر کنند.

یکی از تظاهرکنندگان به نام جورج به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما به این دلیل که فرقه‌گرایی و بی‌عدالتی زیادی علیه مسیحیان تحت عنوان اقدامات فردی وجود دارد، تجمع کردیم.»

وی افزود: یا در کشوری زندگی می‌کنیم که به مسیحیت ما احترام می‌گذارد و مانند گذشته در این کشور امن هستیم یا درب پناهگاه کلیسا را ​​برای ما باز کنید تا بتوانیم کشور را ترک کنیم.

برخی از تظاهرکنندگان صلیب‌های چوبی حمل می‌کردند، در حالی که برخی دیگر پرچم جدید سوریه را در دست داشتند.

این تظاهرات شبانه پس از پخش یک کلیپ ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی آغاز شد که جنگجویان نقابدار را در حال آتش زدن درخت کریسمس در شهر السقیلبیه که اکثریت مسیحی ارتدکس در استان حماه را دارد، نشان می‌داد.

دیده بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان اعلام کرد که جنگجویانی که این درخت را سوزانده‌اند خارجی و متعلق به جناح انصار التوحید هستند.

در کلیپ دیگری که در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شد، یک نماینده هیئت تحریر الشام که اکنون در سوریه قدرت را در دست دارد، ظاهر می‌شود و خطاب به ساکنان منطقه می‌گوید که عاملان این اقدام «سوری نیستند» و متعهد به مجازات آنها می‌شود.

وی به همراه روحانیون مسیحی و در میان سردادن شعارهای مسیحی توسط ساکنان منطقه، تاکید کرد که درخت تا صبح ترمیم و روشن خواهد شد.

خبرگزاری فرانسه نوشته است: ایجاد اتحاد در کشور جنگ زده، همراه با جناح‌هایی با وفاداری‌های مختلف و اقلیت‌های مذهبی متعدد، همچنان چالشی برای هیئت تحریر الشام است. این سازمان که جدایی خود از القاعده و فاصله گرفتن از گروه‌های افراطی را اعلام کرد، آگاه است که در مورد نحوه برخورد با اقلیت‌هایی مانند مسیحیان، علوی‌ها و به ویژه کردها، تحت نظارت است.

با این حال، حکومت با چالش بزرگی مواجه است که نشان دهنده حضور بسیاری از جنگجویان خارجی است که در جریان درگیری پس از سال ۲۰۰۱ به صفوف هیئت تحریر الشام یا به صفوف جناح‌های دیگر پیوستند که بیشتر آنها از آسیای مرکزی هستند.

 

فرستاده سازمان ملل متحد نسبت به درگیری در شمال شرق سوریه هشدار داد

 «گیئر پدرسون» فرستاده سازمان ملل متحد در امور سوریه دوشنبه شب هشدار داد که درگیری‌ها در شمال شرق این کشور ممکن است عواقب وخیمی به همراه داشته باشد.

پدرسون به خبرگزاری رویترز گفت که اختلاف بین کردهای سوریه و گروه‌هایی که ترکیه از آن‌ها حمایت می‌کند باید از طریق گفت و گو و مذاکره حل شود.

این مقام سازمان ملل متحد تاکید کرده است که برای حل این مشکل، همه طرف‌ها باید حاضر باشند که از برخی خواسته‌های خود کوتاه بیایند.

پدرسون افزود که حل این اختلاف باید در طول دوره‌ای که سوریه در حال گذار به سوی یک دولت جدید است، انجام شود.

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد همچنین ادعا کرد که «احمد الشرع» ملقّب به ابومحمد الجولانی رهبر نیروهای مخالف مسلح به وی گفته که او به دنبال راه حلی است که همه گروه‌های سوری را شامل شود.

 

هشدار آلمان درباره بروز جنگ احتمالی میان ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه

در پی اقدامات نظامی اخیر ترکیه علیه نیروهای دموکراتیک سوریه در مناطق کردنشین شمالی این کشور پس از سقوط دولت بشار اسد، وزیر امور خارجه آلمان نسبت به بروز جنگ میان ترکیه و این شبه‌نظامیان هشدار داد.

 «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان درباره بروز جنگی احتمالی میان ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها هشدار داد.

خبرگزاری دپ‌‎آ با انتشار این مطلب گزارش داد که بربوک، در گفت‌وگویی با شبکه رادیویی دوییچلندفونک در این باره بیان کرد: این اتفاق نباید رخ دهد.

به گفته وزیر خارجه آلمان «بهره‌ بردن تروریست‌های داعش از بروز یک درگیری با کردهای سوریه به نفع کسی نخواهد بود. این اتفاق تهدیدی امنیتی برای سوریه، ترکیه و اروپا ایجاد می‌کند.»

به گفته منابع مطلع کردها، ترکیه و شبه‌نظامیان متحد آن در حال آماده شدن برای حمله‌ای به شهر کوبانی در شمال سوریه هستند. مدتی است که نبردهای سنگینی در اطراف کوبانی و نواحی شمالی سوریه رخ می‌دهد.

ترکیه بارها عملیات‌هایی نظامی را علیه یگان‌های مدافع خلق سوریه انجام داده است که آن را شاخه‌ای از حزب کارگر کردستان(پ‌ک‌ک) می‌داند. آنکارا پ‌ک‌ک را سازمانی تروریستی می‌داند.

آمریکا از شبه‌نظامیان کرد سوریه حمایت کرده و آن‌ها را شریک مهمی در مبارزه علیه داعش در این کشور می‌داند.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین خاطرنشان کرد که این نیروهای کرد سوریه بودند که به مقابله با داعش پرداخته و آن را وادار به عقب‌نشینی کردند.

با این حال، بربوک بیان کرد: ترکیه، طبعا، منافع امنیتی مشروعی دارد و مانند هر کشور دیگری می‌خواهد تروریسم را از خود دور کند. اما این موضوع نباید دوباره برای اخراج کردها یا ایجاد خشونت بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.

 

پاسخ پدر اسماء اسد به شایعات منابع خبری ترکیه

پدر اسماء اسد، همسر بشار اسد می‌گوید بر خلاف گزارش رسانه‌های ترکیه، دخترش به دنبال طلاق نیست.

دکتر فواز الاخرس، پدر اسماء اسد در بیانیه‌ای ایمیلی به دیلی‌بیست گفت: «من تاکید می‌کنم که گزارش‌ها نادرست هستند.»

سایت‌های خبری ترکیه‌ای هابرتورک و سی‌ان‌ان تورک در روزهای اخیر مدعی شدند: اسما اسد مصمم است روسیه را ترک کند؛ جایی که او و همسرش پس از دریافت پناهندگی در آنجا هستند.

هابرتورک همچنین با استناد به گزارشی در ۱۹ دسامبر، مدعی شد که اسما می‌خواسته برای درمان سرطان خون - که در ماه مه تشخیص داده شد - به لندن سفر کند، زیرا «وضعیت سلامت او نمی‌تواند به اندازه کافی در مسکو نظارت شود.»

پدرش اسما به دیلی‌بیست گفت: او بهترین درمان ممکن را دریافت می‌کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز دوشنبه طی تماسی با رسانه‌ها گزارش‌های ترکیه مبنی بر طلاق اسماء را تکذیب کرد.

پسکوف همچنین گزارش‌ها مبنی بر اینکه تحرکات اسد محدود به مسکو است و دارایی‌های آنها از جمله چندین ملک در مسکو مسدود شده است، رد کرد.

اسماء  ۴۹ ساله از پدر و مادری سوری در بریتانیا به دنیا آمد و بزرگ شد و در ۲۵ سالگی به سوریه بازگشت. او نیز مانند همسرش تحت تحریم چندین کشور از جمله کشور محل تولدش قرار دارد. دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، اوایل این ماه گفت که اسماء اسد «فردی تحریم شده است و اینجا در بریتانیا از او استقبال نمی‌شود.»

دکتر اخرس، پدرش، متخصص قلب و عروق مقیم لندن است. فایننشال تایمز گزارش داد که او و همسرش به دخترشان در روسیه پیوسته‌اند.

 

۳۰۰ نظامی سوری در عراق نمی‌خواهند به کشورشان بازگردند

مسئولان عراقی می‌گویند حدود ۳۰۰ نظامی سوری که به عراق پناه آورده‌اند و بیشترشان افسر هستند با بازگشت به کشورشان مخالفت کرده‌اند.

دو مسئول عراقی در بغداد دوشنبه اعلام کردند حدود ۳۰۰ نظامی سوریه که بیشترشان افسر هستند همچنان در داخل خاک عراق هستند و با بازگشت به کشورشان مخالفت کرده‌اند.

یکی از این مسئولان به العربی الجدید گفت: عراق کسی را به بازگشت مجبور نمی‌کند و آن‌ها بین ماندن یا رفتن مختار هستند. بخشی از آن‌ها گفتند که نمی‌خواهند بازگردند و می‌خواهند به کشور دیگری پناه ببرند.

یک مسئول دیگر نیز گفت که تعداد آن‌ها بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ نفر است که بیشترشان افسر هستند. نیروهای محلی هم هستند که با نظام سوریه همکاری کرده‌اند. به نطر می‌رسد از گروه‌های محلی پشتیبان هستند و همه آن‌ها از الانبار به بغداد منتقل شده‌اند.

مسئول دوم دلیل موافقت عراق با ماندن آن‌ها و عدم بازگشت به سوریه را دلایل انسانی دانست به ویژه اینکه بخشی از آن‌ها می‌خواهند اطمینان داشته باشند در صورت بازگشت به کشورشان با هیچ اقدامات انتقام‌جویانه‌ای مواجه نشوند.

«سعد المحمدی» رئیس کمیته امنیت در شورای استان الانبار نیز گفت: افسران سوری که با بازگشت به کشورشان مخالفت کردند از پادگان قبلی‌شان در استان الانبار به بغداد منتقل شدند. برخی از آن‌ها از بازگشت به سوریه می‌ترسند به ویژه آن‌هایی که افسر ارتش و اطلاعات بوده‌اند.

هفت دسامبر و یک روز قبل از سقوط نظام «بشار اسد» دستکم ۲۴۹۰ سرباز و افسر ارتش سوریه به همراه تعدادی از کارمندان و نگهبانان گذرگاه مرزی البوکمال به عراق پناه بردند. ۱۹۵۰ تن از آن‌ها به همراه ۳۶ کارمند غیرنظامی داوطلبان ۱۹ دسامبر به کشور بازگشتند.

«عمر الحدیثی» کارشناس امنیتی در استان الانبار در مرز با سوریه گفت: مقامات عراقی نام کسانی را که تمایل دارند به کشورشان بازگردند ثبت کرد. تعدادی از افسران با بازگشت مخالفت کردند و خواهان پناهندگی انسانی موقت در عراق شدند. کسانی که تمایل به بازگشت داشتند از طریق هماهنگی بین عراق و سوریه و از طریق هیئت سازمان ملل در بغداد بازگشتند. تعداد آن‌ها ۱۹۰۰ نظامی است اما دیگران به خاطر ترس از بازگشت به سوریه خواهان ماندن در عراق هستند. این‌ها به مکان دیگری در بغداد منتقل شده‌اند.

الحدیثی گفت: برخی از این‌ها می‌خواهند مطمئن شوند در معرض آسیبی قرار نمی‌گیرند و برخی نیز به دنبال پناهندگی در کشور دیگری هستند.

به گزارش نورنیوز، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.

در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

 


نورنیوز