شناسهٔ خبر: 70437718 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

فولادوند: ۱۱ میلیون نفر را با سواد کردیم

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: در مجموع با آموزش به سربازان و  ۹۲۰ هزار نفر اتباع عراقی و افغانستانی ۱۱ میلیون نفر را باسواد کردیم.  رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: در مجموع با آموزش به سربازان و  ۹۲۰ هزار نفر اتباع عراقی و افغانستانی ۱۱ میلیون نفر را باسواد کردیم. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، نشست خبری عبدالرضا فولادوند رییس سازمان نهضت سواد آموزی امروز سه شنبه ۴ دی ماه به مناسبت آغاز هفته نهضت سواد آموزی برگزار شد.
فولادوند در این نشست اظهار کرد: ۳۲ روز بعداز دستور امام خمینی مبنی بر تشکیل بسیج، دستور فرهنگی را دادند که یک سال بعد به انقلاب فرهنگی منجر شد. 

وی افزود: امام خمینی (ره) می دانستند که ریل توسعه جامعه سواد و آموزش است و هر چه آموزش جوامع بیشتر باشد، نفوذ استعمار به آن جامعه غیر ممکن است، این اقدام در رشد فرهنگی ، سیاسی، فقرزدایی، پیشرفت صنعتی و برقراری عدالت اجتماعی موثر است.

وی افزود: ایشان همچنین می‌دانستندکه نیروی انسانی برای پیشرفت جامعه حائز اهمیت است. امام خمینی (ره) ۷ دی ماه  سال ۱۳۵۸ دستور تشکیل نهضت سواد آموزی دادند و دراین راستا از با سودان برای آموزش و افراد بی سواد برای یادگیری دعوت کردند. 

رییس سازمان نهضت سواد آموزی بیان کرد: یونسکو  از سال ۱۳۱۵ چهار تعریف از سواد ارائه داده که اولین تعریف سواد مبنی بر توانایی خواندن و نوشتن به زبان مادری،  تعریف دوم مبنی بر آشنایی بر زبان خارجی و استفاده از سیستم ها یارانه ای است.

وی افزود: همچنین یونسکو در تعریف سوم سواد ۱۲ مهارت را مشخص کرده است که اگر فردی این مهارت ها داشته باشد، باسواد است و در تعریف چهارم فرد  دارای ۱۲ مهارت باید بتواند از مهارت ها در زندگی و خود استفاده کند.

رییس سازمان نهضت سواد آموزی بیان کرد: از سال  ۱۳۵۵ که باسوادان  ۴۷.۵ درصد از  جمعیت را تشکیل میدادند و پس انقلاب نرخ باسوادی به ۹۷ درصد رسیده است. همچین میزان باسوادی بانوان پیش  از انقلاب  در مقایسه با پس از انقلاب حدود ۲.۵درصد رشد داشته است.

فولادوند گفت: ما توانستیم در این ۴۵ سال کلاس های سواد آموزی در ندامتگاه ها  و زندان ها برگزار کنیم و ۸۰۰ هزار نفر را آموزش داده ایم. همچنین در مجموع با آموزش به  سربازان و  ۹۲۰ هزار نفر اتباع عراقی و افغانستانی ۱۱ میلیون نفر را باسواد کردیم. 

وی ادامه داد:  افراد ۱۰ تا ۴۹ سال دارای نیاز های دیگری هم هستند‌.در تعریف جدید سواد تنها سواد مهارت خواندن و نوشتن نیست بلکه باید بتوانند مهارت های خود را در زندگی بکار ببرند و در خود و زندگی خود تغییراتی ایجاد کنند. 

در حال تکمیل

برچسب‌ها: