جوان آنلاین: «تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت غزه در حال حاضر خطرناکترین مکان برای ارائه کمکهای بشردوستانه شده است. در یک سال گذشته بیشترین تعداد نیروهای امدادی در غزه کشته شدهاند و از این رو، انتقال حتی کسری از کمکهای مورد نیاز با وجود نیازهای مبرم انسانی تقریبا غیرممکن شده است.
به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین «وفا»، فلچر افزود مقامات ارتش رژیم صهیونیستی همچنان مانع از دسترسی هدفمند نیروهای امدادی به افراد نیازمند در غزه میشوند تا جایی که بیش از ۱۰۰ درخواست برای انتقال کمکها به شمال غزه از ۶ اکتبر تاکنون رد شده است.
وی ادامه داد با وجودی که تقریبا یک سال پیش دیوان بینالمللی دادگستری مجموعهای از احکام موقت را درباره پیشگیری و مجازات جنایت نسلکسی در غزه صادر کرد اما با این حال روند خشونت مستمر نشان میدهد که هیچ مکان امنی برای مردم در غزه وجود ندارد. مدارس، بیمارستانها و زیرساختهای شهر به مشتی آوار تبدیل شدهاند.
فلچر گفت، محاصره شمال غزه توسط رژیم صهیونیستی که بیش از دو ماه به طول انجامید، شبح قحطی را روی سر این منطقه افکنده است و از طرف دیگر، جنوب غزه، بسیار شلوغ است که شرایط معیشتی وحشتناکی را ایجاد کرده و نیازهای انسانی با شروع فصل زمستان بیشتر میشود.
وی تصریح کرد، در سراسر غزه، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق پرجمعیت از جمله مناطقی که ارتش اشغالگر دستور داده مردم به آنجا منتقل شوند، ادامه دارد. اقدامی که باعث ویرانی، آوارگی و مرگ میشود.
مقام سازمان ملل افزود، تشدید جنگ توسط رژیم صهیونیستی در شمال غزه، مخصوصا در غرب بیتحانون بسیاری از ساکنان را بار دیگر وادار کرده آواره شوند.
فلچر گفت، نیروهای بشردوستانه در شمال غزه اطلاع دادند که رژیم صهیونیستی مستقیما به بیمارستان کمال عدوان در بیتلاهیا در میان تداوم بمباران آن تیراندازی میکند.
او ضمن قدردانی از تلاش نیروهای بشردوستانه که برای نجات جان غیرنظامیان در این شرایط تلاش میکنند، از جامعه جهانی خواست از قوانین بینالمللی انسانی دفاع کند، از تمامی غیرنظامیان حفاظت کند، برای آزادی همه اسرای صهیونیستی تلاش کند، از کار حیاتی آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) دفاع و چرخه خشونت را بشکند.
معاون دبیرکل سازمان ملل در رابطه با وضعیت در کرانه باختری گفت که وضعیت در این منطقه همچنان رو به وخامت است و «تعداد کشتهشدگان بالاترین رقمی است که ما ثبت کردهایم.»
از سوی دیگر، برنامه جهانی غذا روز شنبه اعلام کرد کاروان مشترک سازمان ملل متشکل از ۶۶ کامیون گذرگاه کرم ابوسالم را از طریق کریدور فیلادلفیا برای رساندن مواد غذایی و غیرخوراکی به مرکز غزه ترک کردند.
این پنجمین بار است که برنامه جهانی غذا از این جاده برای انتقال کمکها استفاده میکند که اخیرا به عنوان جایگزین جاده اصلی صلاحالدین (محور فیلادلفیا) تصویب شده است.
برنامه جهانی غذا از همه طرفها خواسته است تا از عبور ایمن کمکها اطمینان حاصل کنند.
در بیانیه برنامه جهانی غذا آمده است: «علیرغم تضمین مقامات اسرائیلی مبنی بر برقراری شرایط ایمن، حمله هوایی صورت گرفت، اما اولین کاروان متشل از ۳۵ کامیون به سفر خود به مقصد ادامه داد و بدون تلفات به انبار رسید. با این حال کاروان دوم به دلیل ارتش اسرائیل به تاخیر افتاد، اخبار حرکت کاروان پخش شد و به همین دلیل در مسیر غارت شد و در نهایت از ۶۶ کامیون تنها ۴۳ کامیون با موفقیت به انبار رسیدند و ۲۳ کامیون باقیمانده گم شدند.»