شناسهٔ خبر: 70436288 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

دویست و نودمین جلسه شورای شهر تهران؛

انتقاد از برگزاری نمایشگاه در روز‌های آلودگی هوای پایتخت

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری نمایشگاه جدید در سئول در روز‌های آلودگی هوای پایتخت گفت: مدارس را تعطیل می‌کنیم، اما با برگزاری یک نمایشگاه پر ازدحام، ترافیک و آلودگی را افزایش می‌دهیم.

صاحب‌خبر -

انتقاد از برگزاری نمایشگاه در روز‌های آلودگی هوای پایتختبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مهدی چمران امروز سه شنبه در حاشیه دویست و نودمین جلسه علنی شورای شهر تهران درگفتگو باخبرنگاران تصریح کرد:  باید در خصوص آلودگی هوا رودربایستی را کنار گذاشت و به فکر جان مردم بود.
چمران درخصوص برگزاری نمایشگاه جدید در سئول گفت:  راهبندان شدید به وجود آوردیم، نمی‌دانیم باید چه کاری انجام دهیم تا ضرر و زیان‌ها کمتر شود. درآمد این نمایشگاه چقدر اهمیت دارد که این همه ناراحتی را باید به مردم تحمیل کنیم؟ صدای مردم درمی‌آید و مسئولان باید به خود بیایند. 
وی با بیان اینکه جا برای برگزاری نمایشگاه داریم ، گفت: متاسفانه بار‌ها و بار‌ها درخصوص  نمایشگاه گفتیم و باز هم می‌گوییم و امیدواریم ثمربخش باشد.
۵۰۰ دستگاه اتوبوس در داخل کشور ساخته می‌شود
رئیس شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به اظهارات جدید سخنگوی شهرداری مبنی بر خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی خاطر نشان کرد: قرارداد اتوبوس‌ها منعقد شده و ۱۰ اتوبوس برقی نیز وارد تهران شده و تعدادی نیز در بندرعباس آماده حمل است.
چمران گفت: تعدادی دیگر از اتوبوس‌ها روی آب و در حال حمل به سمت ایران است و خوشبختانه واردات آغاز شده و امیدواریم سریع‌تر اتوبوس‌ها به کشور وارد شوند.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ دستگاه اتوبوس هم در داخل کشور ساخته می‌شود، تصریح کرد: فکر نمی‌کنم تولید کنندگان داخل تا پایان سال بیشتر از ۱۰ دستگاه بتوانند تحویل دهند. ضمن اینکه واردات هم به نحوه حمل بستگی دارد. قاعدتا تا پایان سال ۲۰۰۰ دستگاه به کشور وارد نمی‌شود؛ مگر اینکه زمان‌بندی دقیقی داشته باشد.
چمران در ادامه با اشاره به قراردادن موانع بتنی در مقابل مرکز خرید علاءالدین و برداشته شدن آنها پس از چند ساعت گفت: بنده در مورد این موضوع اطلاعی ندارم و باید از شهردار منطقه سوال کرد.

انتقاد از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی در روز‌های آلودگی هوای پایتخت


برای حل موضوع نمایشگاه سئول باید به رئیس جمهور  نامه نوشت

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز  در دویست و نودمین جلسه  شورا با اشاره به برگزاری یک نمایشگاه خیلی خوب محیط زیست در نمایشگاه شهر آفتاب گفت:  در این نمایشگاه ۲۲۵ مجموعه و شرکت حضور داشتند  اما با وجود پیگیری‌ها هیچ تبلیغاتی در سطح شهر نشده بود. از آقای زاکانی می‌خواهم وقتی شورای شهر نظر مساعدی دارد، نسبت به این موضوع اهتمام شود.
وی با اشاره به طرح  ساخت ۳۶ هزار متر در نمایشگاه شهر آفتاب افزود:  دولت پیگیری کند این طرح نمایشگاهی  زودتر ساخته و کمبود‌ها مرتفع شود تا مساحت نمایشگاه شهر آفتاب به بالای ۶۰ هزار متر برسد.
پیرهادی با بیان اینکه از مجموعه معاونت عمرانی شهرداری تهران می‌خواهم برای اتمام این پروژه بیشتر تلاش کند، تصریح کرد: در مجموعه نمایشگاه سئول اگر یک نفر دچار حادثه و بیماری شود، حتما در ترافیک دچار مشکل می‌شود و خدایی نکرده ممکن است جانش را هم از دست دهد. 
رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد:  شخص رئیس جمهور اهمیت این موضوع را به خوبی درک می‌کند و ما باید این درخواست را برای رئیس جمهوری بفرستیم که باتوجه به شرایط جدید شهر آفتاب دیگر نیاز به برگزاری نمایشگاه در سئول نیست.
وی همچنین در تذکر پیش از دستور خود با تبریک روز زن و روز مادر اظهار کرد: توقع بود در سطح شهر در بحث تبلیغات مقام مادر بهتر پرداخته می‌شد و از سازمان زیباسازی انتظار می‌رفت در این خصوص بهتر عمل می‌کرد.
همچنین حبیب کاشانی در تذکر پیش از دستور خود اظهار کرد: در روز شنبه حادثه‌ای در هفت حوض برای یکی از اتوبوس‌ها اتفاق افتاد و منجر به آسیب دیدگی چند نفر شد. متاسفانه بیش از ۴۰ دقیقه طول کشید تا اورژانس برسد و پلیس هم بسیار با تاخیر به صحنه رسید. خواهش دارم اعضای شورای شهر به آسیب دیدگان این حادثه توجه و کمک کنند.

انتقاد از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی در روز‌های آلودگی هوای پایتخت
در هیچ بوستانی حصارکشی نداریم

ناصر امانی دیگر عضو شورای شهر تهران هم درادامه نشست شورا گزارش شهرداری تهران درباره حصارکشی در ۶۰ بوستان را قرائت کرد و گفت: شهرداری گزارشی در این خصوص داده که درست نیست و ما در بازدیدی که داشتیم متوجه شدیم هیچ بوستان حصارکشی شده  نداریم و آمارشان اشتباه است .
وی با بیان اینکه شهرداری اعلام کرده که در ۶۰ بوستان حصارکشی کرده که ۱۷ مورد برای نصب مخزن آب و  هشت مورد هم جهت  احداث اتاق مادر و کودک بوده است ، افزود:  در این میان ۹ بوستان به دلیل احداث سرویس بهداشتی، سه بوستان برای کار‌های عمرانی، دو بوستان برای سوله بحران، در دو بوستان پارکینگ طبقاتی، در یک بوستان ایستگاه آتش نشانی، احداث مجتمع فرهنگی، احداث کلینیک، احداث یادمان شهدا و. اعلام شده است.
امانی با تأکید بر اینکه منطقه ۱۵و ۴ بیشترین حصارکشی بوستان را دارند، گفت : برخی از احداث‌ها در بوستان‌ها اساسا لازم نیست و جا دارد که از شهرداری و شورای شهر تهران بابت دقت نظر در ساخت‌وساز در بوستان قیطریه وجود داشته، تشکر کنم چراکه حصارکشی داخل بوستان قیطریه جمع آوری شده است.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به این تذکر با بیان اینکه ساخت نمازخانه و. در بوستان‌ها مصوبه دارد و ملزم به اجرای آن هستیم، اما قرار نیست دیگر چیزی ساخته شود نه کلینیک، نه مجتمع فرهنگی و. گفت: شورای‌عالی شهرسازی هم این مصوبه ساخت‌وساز در بوستان‌ها را تصویب کرده، بنابراین بر روی مسئله بوستان‌ها حساسیت ویژه داریم و نظر ما در این مورد کاملا مشخص است.

انتقاد از برگزاری نمایشگاه در روز‌های آلودگی هوای پایتخت


تصویب لایحه یک فوریت «بهره‌بندی از فناوری های نوین در صرفه‌جویی مصرف انرژی»

اعضای شورای شهر تهران امروز در ادامه نشست خود  لایحه یک فوریت «بهره‌بندی از تکنولوژی‌های نوین در صرفه‌جویی مصرف انرژی» را روی میز خود قرار دارند و مهدی چمران، رئیس شورا  در ابتدا گفت: چراغ‌های راهنمایی و رانندگی باید از انرژی خورشیدی استفاده کنند و این مصوبه در سال‌های قبل وجود داشته است. با قطعی برق یک شهر به هم می‌ریزد و باید از پنل‌های خورشیدی برای جلوگیری از مشکلات و کاهش مصرف برق استفاده کند.
درادامه ، حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با حضور در صحن شورای شهر  گفت: شهر تهران یکی از بهترین فضا‌ها برای استفاده از انرژی خورشیدی است و در لایحه مورد نظر ما، ۱۵ درصد مشوق برای نصب پنل‌های خورشیدی در مجتمع‌های مسکونی، استفاده از انرژی خورشیدی در مجتمع‌ها، پادگان‌ها و ایستگاه‌های شارژ خورشیدی، تأمین روشنایی معابر و بوستان‌ها و آب نما‌ها نیز در حوزه معاونت خدمات شهری پیش‌بینی شده است.
ایجاد یک شهر خورشیدی در تهران یک ضرورت محسوب می‌شود
صارمی با بیان اینکه  در تهران ۳۰۰ روز آفتابی داریم و ظرفیت استفاده از انرژی خورشیدی فراهم است، تصریح کرد:  ۱۶ درصد جمعیت کشور در تهران زندگی می‌کنند و ایجاد یک شهر خورشیدی در تهران یک ضرورت محسوب می‌شود و شورای شهر می‌تواند مصوبه‌ای در این زمینه داشته باشد و شهروندان نیز در این خصوص تشویق شوند.
معاون زاکانی گفت: امروز می‌توانیم با صدور حداقل ۱۰ هزار پروانه ساخت در سال، به کاهش مصرف برق در سطح شهر کمک قابل توجهی داشته باشیم.
همچنین  مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با اشاره به طرح ساختمان سبز عنوان کرد: این طرح را به ۱۰ دانشگاه ارسال کردیم و بر اساس نظرات اساتید و همکاران در حوزه شهرسازی، این موضوع در صحن ارائه خواهد شد که یکی از بخش‌های آن طرح، موضوع انرژی است .
لایحه یک فوریت «بهره‌بندی از تکنولوژی‌های نوین در صرفه‌جویی مصرف انرژی» سرانجام  با ۱۷ رأی موافق حائز اکثریت آرا شد.

انتقاد از برگزاری نمایشگاه در روز‌های آلودگی هوای پایتخت
نامگذاری خیابانی در تهران به نام شهید یحیی سنوار 
اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود همچنین تغییر نام چند معبر را در دستور کار قرار دادند و  نرگس معدنی پور در این باره گفت:  پیشنهاد می‌شود که بزرگراه شهید لشگری حدفاصل میدان آزادی تا بزرگراه مهدوی کنی به نام سیدحسن نصرالله نامگذاری شود.
وی افزود: همچنین پیشنهاد می‌شود خیابان بیستون حدفاصل میدان جهاد تا خیابان فتحی شقاقی به نام شهید یحیی سنوار،  بلوار هجرت حدفاصل میدان شهیدان ارتش تا مقر لشکر ۲۷ در منطقه ۱۴  به نام سردارشهید محمدهادی حاجی رحیمی و کوچه خورشید در منطفه ۱۰ در حوالی خیابان دامپزشکی به نام شهید میثم مقصری نامگذاری شود.
اعضای شورای شهر با نامگذاری معبری به نام شهید یحیی سنوار در پایتخت موافقت کردند و پیشنهاد دادند که مکان دیگری به نام سید حسن نصرالله نامگذاری شود و بر همین اساس از فهرست نامگذاری خارج شد.

انتقاد از برگزاری نمایشگاه در روز‌های آلودگی هوای پایتخت
مدیریت شهری موظف است خانواده را در کانون برنامه‌های خود قرار دهد 
 زهرا شمس احسان ،  رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران نیز در ادامه نشست شورا  از شهردار تهران خواست که نقشه راه جامع و زمان‌بندی شده برای تحقق رویکرد خانواده محوری در تهران ارائه دهد.
وی  گفت: مدیریت شهری موظف است با اتخاذ رویکرد فراگیر، خانواده را در کانون برنامه‌های خود قرار دهد و قطعا توجه به خانواده باید فراتر از رفتار‌های صوری باشد.
وی با طرح این سوال که آیا شهر تهران در سه سال اخیر در مسیر خانواده محوری گام برداشته است، افزود: با ارزیابی وضعیت موجود می‌توان گفت هنوز با اکوسیستم شهر حامی خانواده فاصله داریم. پس ضرورت دارد بازنگری و تدوین راهبرد‌ها با توجه به شرایط خانواده تهرانی و در سبک‌های مختلف شهری داشته باشیم.