شناسهٔ خبر: 70436137 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

انتشار کتابی درباره مدیریت خشم در جهاددانشگاهی قزوین

کتاب «مجموعه مقالات اِستیگما در اختلالات روان‌پزشکی» یک مرور جامع از ادبیات مربوط به مدیریت خشم در بیماران روان‌پزشکی است و با گردآوری «مریم لطیفیان» و «علی زینلی» توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، کتاب «اِستیگما در اختلالات روان‌پزشکی» مجموعه‌ای از ۲۰ مقاله از معتبرترین مقالات بین‌المللی است و یک مرور جامع از ادبیات مربوط به مدیریت خشم در بیماران روان‌پزشکی و نیز خانواده‌هایشان ارائه می‌دهد.

این کتاب با مقدمه‌ای از پروفسور مصطفی اقلیما، پدر علم مددکاری اجتماعی ایران آغاز و همچنین با نظارت انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران تنظیم‌ شده و به دنبال مشارکت در گفت‌وگوی علمی درباره اَنگ‌زنی در بیماران روان‌پزشکی است.

نویسندگان در این کتاب تلاش کرده‌اند تا با بررسی جامعه، عوامل تاریخی، اجتماعی و فرهنگی که بر اَنگ‌زنی تأثیر می‌گذارد، به بینش‌های ارزشمندی در مورد پیچیدگی‌های این موضوع برسند و آن را تحت قالب کتاب مذکور ارائه دهند.

با ارزیابی مداخلات موجود و پیشنهاد استراتژی‌های جدید، این تحقیق به هدف آگاهی‌بخشی به سیاست‌گذاران و متخصصان بهداشت و درمان در مورد رویکردهای مؤثر برای کاهش انگ‌زنی در بیماران روان‌پزشکی کمک می‌کند و به دنبال ترویج جامعه‌ای فراگیرتر است که در آن، افراد مبتلابه اختلالات روان‌پزشکی نه‌تنها مورد اَنگ یا برچسب قرار نگیرند، بلکه با همدلی و درک، پذیرفته‌تر شوند.

این کتاب به دو بخش تقسیم‌شده است:

بخش اول: اَنگ‌زنی بر بیماران روان‌پزشکی؛ که به بررسی مفهوم انگ درزمینهٔ بیماران روان‌پزشکی می‌پردازد و هدف آن تحلیل تأثیرات آن بر رفاه روان افراد مبتلابه اختلالات روان‌پزشکی است. این بخش، نویسنده به دنبال شناسایی و تحلیل اَشکال مختلف برچسبی است که افراد مبتلا به اختلالات روان‌پزشکی تجربه می‌کنند و چگونگی تأثیر آن بر کیفیت زندگی و توانایی آن‌ها در جستجوی کمک را موردبررسی قرار می‌دهد. با تحلیل عوامل زیرساختی مؤثر بر ایجاد انگ در جامعه، این فصل به دنبال توسعه استراتژی‌های مؤثری برای کاهش شیوع ننگ و ترویج شمولیت است. که نه‌تنها به بررسی موانع دریافت حمایت برای بیماران کمک می‌کند، بلکه می‌تواند منجر به تغییرات بنیادین در ادراک و رفتار جامعه، نسبت به افرادی که با مشکلات بهداشت روان‌پزشکی مواجه هستند، شود.  

بخش دوم: اَنگ‌زنی بر مراقبین و اعضای خانواده بیماران روان‌پزشکی؛ که به بررسی تأثیر روابط خانوادگی بر بیماران روان‌پزشکی و خاصه مفهوم استیگما (اَنگ‌زنی) می‌پردازد. با توجه به نظریه سیستم‌های خانواده، تعاملات درون خانواده؛ می‌تواند اثرات عمیقی بر سلامت روان فرد داشته باشد.  

بخش دوم هدف دارد تا وجود و عواقب انگ در خانواده‌های مربوط به افراد دارای اختلالات روان‌پزشکی را مطالعه کرده و روشن کند که انگ چگونه می‌تواند روابط بین اعضای خانواده و رفاه روانی کلی فرد و خانواده‌اش را تحت تأثیر قرار دهد. بااین‌حال، توجه کمتری به تأثیرات انگ بر سیستم‌های خانوادگی داده‌شده است. این بخش در تلاش است تا با بررسی چگونگی ظهور انگ در خانواده‌ها و تأثیرات بالقوه آن، شکاف‌های موجود را پر کند. درک این بخش می‌تواند به توسعه مداخلات و استراتژی‌های حمایتی کمک کند که تاب‌آوری و رفاه در این خانواده‌ها را تقویت کند، کمک کند.

این کتاب در ۲۱۴ صفحه و قطع وزیری به بهای ۲۰۰ هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشرشده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به لینک https://B۲n.ir/u۰۹۶۳۵ مراجعه کنند.

انتهای پیام