شناسهٔ خبر: 70432748 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل گاز استان در مصاحبه با ایرنا تشریح کرد:

لزوم تغییر آرایش مصرف گاز در کرمان و تاثیر حیاتی کاهش ۲ درجه‌ای در سرشاخه‌ها

کرمان - ایرنا - دیار کریمان همچنان که خیلی روزهای تابستان عنوان گرم‌ترین مناطق کشور و گاه جهان را ثبت می‌کند، در زمستان نیز بیشتر مواقع در ردیف اولین یا دومین مرکز استان سرد ایران شناخته می‌شود و برخی مناطق آن مثل لاله‌زار در بردسیر، اغلب سردترین نقطه کشور است که ضرورت مدیریت مصرف گاز در آن نیز اهمیت دوچندانی می‌یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا در این شرایط که کشور در ناترازی برق و گاز دچار وضعیت خاصی شده و رییس دولت وفاق نیز پویش کاهش دو درجه‌ای دما را از خودش شروع کرده، انتظار می‌رود با همراهی بیشتر اقشار مختلف مردم و سردمداری و هدایت نخبگان و هنرمندان، بتوان در فرهنگ سازی مصرف بهینه در گاز و برق، در دیار کریمان نیز به سرانجام مطلوب رسید.

آنطور که مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان می گوید، راهی جز تغییر آرایش مصرف گاز نداریم؛ ضمن اینکه اجرای پویش مذکور به ویژه برای سرشاخه های استان در مناطقی از شمال و شرق استان، بسیار حائز اهمیت است.

هر درجه کمتر ۲۵ میلیون مترمعکب صرفه جویی

محمدرضا سلیمانی در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به لزوم صرفه جویی در بخش گاز گفت: مردم باید کمک کنند تا از فصل سرد عبور کنیم و هیچ راهی نیست مگر اینکه آرایش مصرف گاز را تغییر دهیم که یکی از راهکارهای آن، پویش ۲ درجه کمتر است.

وی اظهار داشت: به ازای هر درجه دمای کمتر، ۲۵ میلیون متر مکعب گاز صرفه جویی می شود و با ۲ درجه کمتر، ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در کشور و در طول روز صرفه‌جویی انجام خواهد شد.

سلیمانی ادامه داد: در بحث پویش ۲ درجه کمتر مسئولان و مقامات اعم از استانداران، فرمانداران، ائمه جمعه، مدیران دستگاه های مختلف و غیره به این پویش پیوستند و برای فرهنگ سازی در پویش کمک می کنند که انتظار است اقشار مختلف مردمی نیز به آن در عرصه میدان بپیوندند.

اهمیت سرشاخه های گاز استان

لزوم تغییر آرایش مصرف گاز در کرمان و تاثیر حیاتی کاهش ۲ درجه‌ای در سرشاخه‌ها محمد رضا سلیمانی مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان بیان کرد: پویش ۲ درجه دما در تامین گاز مورد نیاز استان کرمان به ویژه در مناطق شرقی استان شامل شهرهای بم، ریگان، فهرج، نرماشیر و گنبکی و در شمال استان شامل زرند، راور، کوهبنان و نیز بردسیر از مناطق مرتفع و سردسیر در مرکز استان که جزو سرشاخه های گاز استان کرمان قرار دارند، بسیار اثربخش است.

وی تاکید کرد: باید هم‌استانی ها به برقراری جریان پایدار گاز این مناطق کمک کنند و امیدواریم این پویش به نحوی جلو برود که بتوانیم کمبود گاز برخی صنایع را هم جبران کنیم.

راهکارهای عملیاتی صرفه جویی

سلیمانی با اشاره به راهکارهای صرفه جویی در مصرف گاز بیان کرد: دمای رفاه در منازل بین ۱۸ تا ۲۱ درجه است و باید پوشش افراد در منزل در زمستان با تابستان فرق داشته باشد و از لباس گرم بیشتر استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کم کردن شعله بخاری، بستن درپوش های دریچه های کولرهای آبی، باز گذاشتن فضای آزاد اطراف رادیاتورها و استفاده از پرده های ضخیم از جمله مواردی است که باید برای صرفه جویی گاز انجام شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان تصریح کرد: باید تهیه وسایل گرمازا مانند پکیج، بخاری و آبگرمکن از نمونه هایی باشد که دارای برچسب انرژی با درجه A و بالاترین سطح انرژی را دارا باشند.

وی گفت: اکثر اتلاف حرارتی در ساختمان های موجود از جداره های بیرونی و سقف ساختمان است که باید حتما مبحث ۱۹ در ساخت و سازها رعایت شود و نوع مصالح به کار رفته نیز می تواند نقش مهمی در اتلاف انرژی داشته باشد.

افزایش هفت برابری گاز در زمستان

سلیمانی تاکید کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک در زمستان نسبت به تابستان به هفت برابر می رسد، البته بخشی از این مصرف به دلیل ورود وسایل گرمایشی طبیعی است، اما در جاهایی دمای حرارتی و جلوگیری از اتلاف انرژی را رعایت نمی کنیم.

وی افزود: ۷۰ درصد مصرف گاز در استان کرمان در حوزه مشترکان تجاری، خانگی و صنعتی کوچک، ۲۰ درصد مصرف نیروگاهی و ۱۰ درصد هم به صنایع بزرگ و عمده استان اختصاص دارد که با صرفه جویی هر چه بیشتر می توانیم همزمان گاز مورد نیاز بخش های مختلف، خانگی، تجاری، صنعتی را تامین کنیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان اظهار داشت: تکلیف قانونی داریم گاز باغ-ویلاهایی که استفاده دائمی ندارند را قطع کنیم؛ البته برخی واحدهای تجاری نیز مصرف بهینه گاز را رعایت نمی کنند.

وی تاکید کرد: خط قرمز ما تامین گاز برای منازل است و گاز بخش صنایع استان کرمان با محدودیت هایی که از مرکز ملی دیسپاچینگ شرکت گاز مشخص شده در حال تامین است.