شناسهٔ خبر: 70432562 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بیشترین زاد و ولد حیات وحش اصفهان در پارک ملی «قمیشلو» ثبت شد

اصفهان- ایرنا- رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: طبق نتایج سرشماری وحوش شاخص مناطق تحت حفاظت استان در پاییز امسال‌، بیشترین آمار زاد و ولد در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش «قمیشلو» ثبت شده است.

صاحب‌خبر -

مرتضی جوهری روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سرشماری وحوش مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان اصفهان پاییز امسال طبق روال سالیانه در «منطقه حفاظت شده کهیاز»، «پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمشلو»، «پناهگاه حیات وحش خارو» و «پارک ملی کلاه قاضی» انجام شد.

وی ادامه داد: طبق نتایج این سرشماری، افزایش زاد و ولد وحوش شاخص در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قملشو چشمگیرتر از سایر مناطق و حدود ۳۰ درصد بود.

جوهری خاطرنشان کرد: میزان زاد و ولد حیات وحش در مناطقی مثل پناهگاه حیات وحش خارو و منطقه حفاظت شده کهیاز که در شهرستان اردستان واقع شده اند بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه پارک ملی کلاه‌ قاضی بیشتر از سایر مناطق حفاظت شده استان تحت تاثیر خشکسالی بود، گفت: با این وجود، زاد و ولد وحوش شاخص در این منطقه نسبت به سال گذشته کاهش نیافت بلکه افزایش ۱۰ درصدی داشت اما این میزان چندان چشمگیر نیست.

جوهری اظهار کرد: سرشماری وحوش در «پارک ملی موته»، «پناهگاه حیات وحش یخاب»، «منطقه حفاظت شده قمصر و برزک» و «منطقه حفاظت شده دالان‌کوه» نیز زمستان امسال انجام می‌شود.

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش حفاظت محیط زیست اصفهان، پارک ملی موته را یکی از مهمترین مناطق استان در سرشماری وحوش دانست و افزود: موته یکی از مناطق بزرگ و خاص از نظر جمعیت آهوی ایرانی است و در سطح خاورمیانه بیشترین آمار این گونه جانوری را دارد.

جوهری اضافه کرد: سرشماری وحوش پارک ملی موته در پایان همین هفته آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه آمار زاد و ولد حیات وحش به چگونگی پوشش گیاهی مناطق بستگی دارد، اظهار داشت: این آمار به تناسب بهبود پوشش گیاهی و همچنین بارندگی‌ها، افزایش خواهد داشت.

وی گفت: زاد و ولد حیات وحش برخی مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان اصفهان در سال‌های گذشته به‌دلیل خشکسالی مقداری کاهش داشت اما در ۲ سال اخیر کسر آمار نداشتیم گرچه افزایش‌ آن در برخی مناطق چشمگیر نیست.

به گزارش ایرنا، پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو با مساحت ۱۱۳ هزار هکتار در ۴۵ کیلومتری شمال غرب شهر اصفهان واقع شده است؛ این منطقه زیستگاه گونه‌های مختلف حیات وحش از جمله آهو، قوچ، پازن، میش، کَل، بُز، گُرگ، کبک، تیهو و کفتار است.

پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه‌ قاضی، قمیشلو و موته، پناهگاه حیات وحش عباس آباد، خارو و کوه بزرگی و یخاب، منطقه حفاظت شده کرکس، کهیاز، قمصر و برزک و دالانکوه، اثر طبیعی ملی سپاهان، تالاب بین المللی گاوخونی، مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان اصفهان هستند.

استان اصفهان دارای یک اثر طبیعی ملی، سه پارک ملی، پنج پناهگاه حیات وحش، چهار منطقه حفاظت شده، ۱۱ منطقه شکار ممنوع و یک تالاب بین‌المللی است.

مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع استان اصفهان با استناد به تعاریف مندرج در متن قوانین مربوطه، یک زیست بوم طبیعی فعال است که پشتوانه حفاظت از ذخایر طبیعی کشور محسوب می‌شود و هرگونه برداشت و شکار در آنها ممنوع است.