مجتبی ناجی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به مشخصههای وجود صمیمیت میان والدین و تأثیر آن بر آرامش روان فرزندان اظهار کرد: صمیمیت رابطهای دوستانه و نزدیک است که چندین مشخصه دارد، زوجینی که با یکدیگر صمیمی هستند، از بروز خود واقعی برای همسرشان، احساس نگرانی ندارند و امنیت خاطر دارند که همسرشان، آنها را بهگونهای که هستند میپذیرد و درباره آنها قضاوت نمیکند.
وی با بیان اینکه زوجین دارای صمیمیت از ابراز درونی خود احساس آرامش دارند، افزود: صمیمیت درجهبندی دارد و میتواند ضعیف، متوسط و شدید باشد و زوجینی که صمیمیت میان آنها کاهش پیدا کرده باشد، از بیان احساس و اسرار درونی خود نگرانی دارند.
روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه وجود صمیمیت نشان از وجود بسیاری از فضائل رفتاری میان زوجین است، تصریح کرد: زوجینی که صمیمیت بالایی دارند، خودافشایی و حتی درباره تخیلات، رویاها و افکار ذهنی خود صحبت میکنند و همسر آنها به جای قضاوت، همدلی میکند.
ناجی ادامه داد: میان زوجینی که صمیمیت بالایی دارند، اعتماد، صداقت، امنیت خاطر و همدلی نیز وجود دارد و صمیمیت نشان از وجود خصوصیات مثبت بسیاری در رابطه زوجین دارد که تمام این خصوصیات به سایر اعضای خانواده و فرزندان آنها سرایت میکند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین ویژگی صمیمیت، صداقت، شفاف بودن و پرهیز از پنهانکاری است، گفت: صمیمیت و صداقت میان زوجین به طور معمول دوطرفه است و هر دو زوج در تعاملات خود صداقت و امنیت را تجربه میکنند.
روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه صمیمیت عاطفی میان زوجین در اثر گفتوگوهای آرامبخش و اعتمادساز صورت میگیرد، اضافه کرد: وجود صمیمیت میان زوجین به فرزندان آنها نیز تسری مییابد و فضای خانواده را به فضایی امن برای زوجین و فرزندان تبدیل میکند.
ناجی با بیان اینکه گاهی اوقات بهتر است کودکان در جریان بعضی از تنشهایی که از میزان درک کودکان آنها خارج است، قرار نگیرند، خاطرنشان کرد: فرزندان تنها از گفتار والدین به حالات روحی و روانی آنها پی نمیبرند، بلکه از روی رفتارهای غیرکلامی و حتی از حالتهای چهره والدین، متوجه حال والدین خود میشوند.