روزنامه اصلاحطلب هم میهن هشدار داد که نباید جلوی «سیل زنان» ایستاد وگرنه نتیجهای جز ویرانی ندارد.
به گزارش هم میهن، بخشهای مهم این مطلب را در ادامه میخوانید؛
شاید بتوان گفت که مسئله زن و ابعاد حیات اجتماعی و سیاسی او یکی از محوریترین مسائل جامعه ایران است. نشست دیروز به مناسب روز زن و مادر و سخنرانی قابلتوجه آقای رئیسجمهور و سخنان مدعوین فقط بخشی از مسئله زن را به تصویر کشید.
شاید یکی از ریشههای این بحران را باید در یکی دانستن زن و مادر دانست. به عبارت دیگر، درست است که مادران زن هستند و پدران هم مرد؛ ولی همانطور که پدر بودن فقط یکی از وجوه مرد را نشان میدهد، مادر بودن هم فقط بخشی از وجود زن را بازتاب میدهد. بهویژه در دنیای جدید که زنان جدا از ایفای نقش مادری نقشهای فراوان دیگری دارند و میخواهند حقوق آنان در ایفای این نقشها نیز رعایت شود.
اکنون ۶۸درصد مردم با حق طلاق برای زنان موافق هستند و این موافقت در دو دهه اخیر افزایشی بوده است. اگر قصد ما تحکیم نهاد خانواده است که هدف ارزشمندی است، این کار را باید از طریق احترام به واقعیتهای خانواده هستهای انجام داد.
واقعیت این است که انقلاب تابوهای زیادی را درباره زنان و جایگاه آنان شکست و موجب شد که حتی دختران روستایی و طبقات پایین هم برخلاف پیش از انقلاب برای تحصیل و ارتقای جایگاه خود درس بخوانند و وارد دانشگاهها شوند؛ امری که پیش از انقلاب مطلقاً عمومیت نداشت، ولی به موازات این تحولات، اکنون پس از گذشت ۴۵سال است که میبینیم حضور زنان در کابینه پذیرفته شده است.
یا هنوز بخش مهمی از حقوق زنان بهویژه در خانواده در قالبهای گذشته است؛ درحالیکه اتفاقاً حتی به لحاظ شرعی هم قابلاصلاح است. مسئله زن یکی از اَبَرچالشهای موجود جامعه ایران است که بهجای تفاهم و گفتوگو از طریق تقابل پیش میرود و عوارض این نحوه پیشبرد امور بسیار بیشتر از اصلاحات تفاهمی و وفاقی است.
جلوی «سیل زنان» نباید ایستاد که جز ویرانی نتیجه دیگری ندارد.