حجتالاسلام والمسلمین مرتضی وافی، داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ایکنا به قم، با اشاره به اینکه این مسابقات مصداق روایت و حدیث شریف ثقلین است، گفت: در گذشته وقتی جریان قرآنی جلو میرفت، شاید فارغ از ماجرای عترت و کلام اهل بیت (ع) و صرفاً پیرامون قرآن جلو میرفت. این رویدادی که الان شاهد برگزاری آن هستیم و در کنار قرآن به نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نیز پرداخته میشود، حکایت از توجه به سفارش پیامبر اکرم (ص) دارد. پس در حقیقت در مسابقات معارف قرآن به بهترین وجه ممکن به حدیث نورانی ثقلین عمل میکنیم.
وافی با اشاره به اینکه قرار هست معارف قرآن زمینه عمل به قرآن کریم شود، افزود: در نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه بیش از آنکه صرفاً در بحث معارف حرف برای گفتن داشته باشد، در حوزه رفتار و عمل و سبک زندگی حرف برای گفتن دارد. پس این دو باعث میشود جریان فرهنگ عمومی جامعه به سمت روحیه قرآنی و عمل به آیات قرآن پیش برود.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا مسابقات معارفی میتواند منجر به قرآنی شدن روحیه مردم شود و کمکی در این راستا داشته باشد، گفت: برای این کار باید جنبه تشویق، ترغیب و زمینههایی که این ترغیب را به دنبال داشته باشد به مسابقات پیوست کنیم. یکی از راههای ترویج، جریان مسابقه و رقابت سالم و اینکه افراد بیایند آموختههای خود را در این جهت و در حوزه سیره اهل بیت(ع) که سیره قرآن است به نمایش بگذارند و ارائه دهند و فهم خود را از قرآن مشخص و معلوم کنند، همین بحث تشویق و ترغیب است.
این داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: کسانی که به این مسابقات میآیند هر کدام بخشی از این معارف را از نگاه و منظر خودشان بر اساس فهم خود و مبتنی بر مبانی اسلامی بیان میکنند. به نظر میآید این موضوع برای خود اینها و کسانی که مسابقه را میبینند و میشنوند زمینه آموزشی داشته باشد.
وافی در ادامه در مورد ضعف و قوت شرکت کنندههای بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن نیز گفت: امسال برای اولین بار است که در مسابقات به عنوان داور حضور دارم، اما در سالهای گذشته مسابقات را رصد میکردم، شرکت کنندگان زیادی حضور دارند که حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت، شرکت کنندگانی که تسلط خوبی بر مفاهیم و معارف و ترجمه داشتند و این برای من نیز اعجاب برانگیز بوده است.
وی گفت: اصل جریان مسابقه نکات ضعفی هم دارد که امیدواریم جبران شود. یکی از موضوعات جلوگیری از قطع ارتباطات شرکت کنندگان با سازمان اوقاف است، باید شبکه ارتباطی متسابقان بخش معارفی شکل بگیرد تا در آینده شاهد ارتقای بیشتر مسابقات با استفاده از بستر این شبکه باشیم.
وافی در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به این سؤال که جامعه چه بهرهای میتواند از این مسابقات ببرد، گفت: من تجربه زیسته خودم را در این مسابقات بیان میکنم. اولین بهرهای که این مسابقات به همراه دارد، این است که یک جهاد تبیین در اینجا شکل میگیرد که برای جامعه مفید است. شرکتکنندگان در این مسابقات با قدرت بیانی که دارند، مسائلی که در ذهنشان در حوزه دانشی شکل گرفته است با قدرت بیان ارائه میدهند. این به نظرم جنسی از جهاد تبیین است، چرا که یکی از ابزارهای جهاد تبیین، بیان معارف است. کسانی که اینجا میآیند، دارند یک معیار و الگو و ترازی از بیان معارف را ارائه میدهند.
داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بیان کرد: نکته دیگری که اتفاق میافتد این است که کسانی که دارند این برنامهها را از طریق رسانه و یا با حضور در سالن میبیینند، به نوعی تشویق و ترغیب میشوند تا وارد این مسیر شوند؛ لذا خود جریان مسابقه یک جنبه عمومی دارد. این تشویق و ترغیب جنبه عمومی دارد. جوایز و هدایایی که به برگزیدگان و عموم مردم داده میشود، باعث اقبال بیشتر به این معارف خواهد شد و باعث میشود این موج مضاعف شود و محدوده بیشتری از جامعه را فرا بگیرد.
وی در پایان بیان کرد: نکته پایانی کارهای رسانهای پیرامون این مسابقات است، اگر این حرکات رسانهای و این گفتوگوها و تولید قطعههای تصویری که دارد شکل میگیرد، وجود نداشت، مسابقات در قم حبس میشد و کسی از آن اطلاع نداشت.
انتهای پیام