جوان آنلاین: دیروز مدیرکل ورزش استان تهران رسماً اعلام کرد ساخت مجموعه ورزشی جدید برای پایتخت از دستور کار خارج شده است. علی جوادی گفت: «هرچند شرکت توسعه باید پاسخگو باشد، اما شنیدهایم که فعلاً این موضوع، یعنی ساخت ورزشگاه جدید از دستور کار خارج شده است.»
اینکه تهران به عنوان پایتخت ایران نیاز به احداث یک ورزشگاه بزرگ با گنجایش زیاد دارد یا نه، موضوعی بود که از همان ابتدای شکلگیری طرح ساخت ورزشگاه مورد توجه قرار گرفت. بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که گسترش رسانههای مجازی و پوشش مناسب تلویزیونی مسابقات فوتبال کار را به جایی رسانده که دیگر نمیتوان توقع داشت جمعیت زیادی برای تماشای یک مسابقه فوتبال راهی ورزشگاه شوند. بنابراین باید رو به تجهیز ورزشگاههای موجود با آخرین امکانات سختافزاری و نرمافزاری آورد و در نهایت هم ورزشگاههایی را احداث کرد که با ظرفیت بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر جوابگوی درخواست هواداران فوتبال باشند، درست مانند آنچه در فوتبال حرفهای دنیا دیده میشود. بازسازی و مرمت ورزشگاههای موجود در تهران یکی از راههای اساسی حل این مشکل بود که با بازسازی ورزشگاه بزرگ آزادی کلید آن زده شد. البته پایتخت مجموعههای ورزشی دیگری هم دارد، مانند ورزشگاه شهید شیرودی، ورزشگاه تختی و ورزشگاه شهید کشوری که در مقیاسهای کوچکتر از آزادی به شرط بازسازی و تجهیز درست میتوانند مشکلات ورزش پایتخت را حل کنند.
جالب است که همزمان با اظهارنظر مدیرکل ورزش استان تهران در خصوص عدم احداث مجموعه ورزشی جدید، مسعود پزشکیان رئیسجمهور هم از لزوم جلوگیری از توسعه بیحد و حصر تهران صحبت میکند و اینکه باید جلوی رشد بیفایده ابعاد پایتخت گرفته شود. همین دو نگاه ثابت میکند باید برای توسعه ورزش در پایتخت راهحل دیگری را جستوجو کرد و به سمت احداث و تجهیز ورزشگاههایی رفت که علاوه بر داشتن امکانات بهروز و تجهیزات کارآمد فضای زیادی را هم اشغال نکنند. مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران گفت: «یکی از مشکلات اصلی تهران کم بودن سرانه ورزشی پایتخت است. در اینجا تمرکز بالای جمعیت وجود دارد و کم بودن زمین از دلایل اصلی کم بودن سرانه ورزشی است. ما آمادهایم اگر زمینی با ابعاد مورد نیاز برای فوتبال ارائه شود برایش طرح زمین فوتبال ایجاد و از در اختیار قرار دادن آن به تیمهای فوتبال استفاده کنیم.» البته این اظهارنظر برخلاف چیزی که رئیسجمهور میگوید، باعث گسترش بیرویه تهران خواهد شد. همانطور که گفته شد میتوان از امکانات موجود نهایت استفاده را برد و ورزشگاههای موجود را تجهیز کرد تا به جای گسترش بیهوده پایتخت شاهد آن باشیم که تهران با ورزشگاههای کوچک و البته مجهز و پرامکانات ورزشی توسعهیافته و فوتبالی بهروز را به خود ببیند.
امکانات و تجهیزات لازمه توسعه فوتبال تهران
پایتخت ورزشگاه نمیخواهد
اینکه تهران به عنوان پایتخت ایران نیاز به احداث یک ورزشگاه بزرگ با گنجایش زیاد دارد یا نه، موضوعی بود که از همان ابتدای شکلگیری طرح ساخت ورزشگاه مورد توجه قرار گرفت.
صاحبخبر -
∎