شناسهٔ خبر: 70428645 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واشنگتن‌پست بررسی کرد؛

ماموریت نظامی آمریکا در سوریه با آمدن ترامپ چگونه پیش خواهد رفت؟

تهران-ایرنا- روزنامه «واشنگتن پست» امروز (دوشنبه) در گزارشی نوشت که «دونالد ترامپ» در آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری خود، با خاورمیانه‌ای دگرگون‌شده روبه‌رو خواهد شد و باید در مورد آینده حدود ۲ هزار نیروی آمریکایی مستقر در شرق سوریه تصمیم بگیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، خبرنگار این روزنامه آمریکایی با بیان این مقدمه نوشت که تحولات ناشی از سرنگونی بشار اسد، سوالات مهمی در مورد ۲ هزار نیروی آمریکایی مستقر در سوریه به وجود آورده است.

«واشنگتن پست» در این باره توضیح داد: در حالی‌که شریک اصلی پنتاگون [نیروهای دموکراتیک سوریه] در میدان نبرد برای بقا می‌جنگد و رهبر آمریکا [دونالد ترامپ] که نسبت به تعهدات نظامی خارجی بدبین است، آماده بازگشت به قدرت می‌شود، سقوط ناگهانی حکومت اسد، ماموریت نظامی دیرینه ایالات متحده در سوریه را در بلاتکلیفی قرار داده است.

بنابر این مقاله، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده با آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری خود در ماه آینده [میلادی]، با خاورمیانه دگرگون‌شده و سوالات فزاینده‌ و مهمی در مورد آینده حدود ۲ هزار نیروی آمریکایی مستقر در شرق سوریه، مواجه خواهد شد.

این روزنامه سپس خاطرنشان کرد: ترامپ که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود بارها تهدید به خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه کرده بود و در روزهای اخیر به دنبال این بوده که ایالات متحده را از ناآرامی‌های کنونی این کشور دور نگه دارد، برنامه‌های خود برای ماموریت نظامی آمریکا در آنجا را فاش نکرده است.

واشنگتن پست افزود: با این حال، او و مشاورانش نشان داده‌اند که یکی از اولویت‌های اصلی مهار «داعش» خواهد بود؛ گروهی که در صحرای جنوب سوریه دوباره سازماندهی شده است، جایی که نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر با حملات هوایی شدید آنها را هدف قرار داده‌اند.

جیمز جفری که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه خدمت می‌کرد، مدعی شد که «هیات تحریر الشام» در گذشته در مبارزه با داعش موفق بوده است؛ موضوعی که به نوشته واشنگتن پست، می‌تواند سوالات را برای رئیس‌جمهور آتی ایالات متحده شدت بخشد.

جفری اظهار داشت: ترامپ از خود می‌پرسد «چرا باید برای مبارزه با داعش نیروها را [در سوریه] نگه دارم، در حالی‌که در اصل تمام نبرد ما به طور عمده بمباران آنها در صحرا است» و پاسخ دادن به این سوال بسیار سخت خواهد بود.

مایکل والتز نماینده جمهوری‌خواه از ایالت فلوریدا و گزینه تصدی پست مشاور امنیت ملی دولت بعدی آمریکا، گفت که ترامپ اولویت را به محدود کردن درگیری‌های خارجی خواهد داد، اما همچنین جلوگیری از ظهور مجدد داعش را به عنوان «اولویت شماره یک» توصیف کرده است، که این موضوع ابهاماتی را درباره راهبرد نظامی‌ای که دولت جدید ممکن است دنبال کند، به وجود می‌آورد.

وی در مصاحبه‌ای با «فاکس نیوز» خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور [در این زمینه] به طور کامل واضح بوده است و دستورکار او از سوی رای‌دهندگان این بود که هر کاری می‌تواند انجام دهد تا ما را وارد جنگ‌های بیشتری در خاورمیانه نکند. با این حال در سوریه، او به تهدید باقی‌مانده از سوی داعش آگاه است و ما باید بر آن نظارت داشته باشیم.

ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۵ نوامبر (۱۵ آبان) آمریکا پیروز شد و در ماه ژانویه ۲۰۲۵ کار خود را به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور آغاز خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.

در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.