در این مراسم، وزیر کشور با تبریک ولادت حضرت زهرا و روز ثبت احوال، اظهار داشت که تلاشهای صورت گرفته در زمینه هوشمندسازی فرآیندهای اداری قابل تقدیر است. اسکندر مومنی افزود: با توجه به پیچیدگیهای دنیای امروز، هوشمندسازی فرآیندها اجتنابناپذیر است و این روند موجب افزایش سرعت، دقت و صحت در خدماترسانی به مردم خواهد شد.
وی در ادامه به کاهش رشد جمعیت در کشور اشاره کرد و آن را یک «فاجعه بزرگ» دانست. وزیر کشور گفت: طبق گزارشها، اگر روند کاهشی جمعیت ادامه یابد، در سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به زیر ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید که برای کشوری با سابقه تمدنی مانند ایران، این موضوع بسیار نگرانکننده است. وی تاکید کرد که تمامی نهادها و دستگاههای دولتی باید برای توقف این روند و افزایش جمعیت تلاش کنند.
هوشمندسازی خدمات ثبت احوال
وزیر کشور در ادامه، با اشاره به قدمت ۱۰۶ ساله سازمان ثبت احوال، افزود: این سازمان یکی از قدیمیترین نهادهای کشور است که وظیفه ثبت و صدور اسناد هویتی را بر عهده دارد. وی تاکید کرد که در دنیای امروز، صدور اسناد هویتی به صورت سنتی دیگر امکانپذیر نیست و باید به سمت هوشمندسازی و حذف فرآیندهای دستی حرکت کنیم.
توسعه امضای دیجیتال
رئیس سازمان ثبت احوال کشور، هاشم کارگر، نیز در این مراسم اعلام کرد که به زودی گواهی وفات نیز به صورت الکترونیکی صادر خواهد شد و فرآیند تعیین نام نیز به شکل دیجیتال انجام خواهد گرفت. وی همچنین گفت که تمام افراد در کشور صاحب امضای دیجیتال خواهند شد و این امضا در سامانه «هدی» قرار خواهد گرفت تا از آن برای انجام اقدامات مختلف، از جمله بستن قراردادها، استفاده شود.
گواهی الکترونیک ولادت و امضای دیجیتال
گواهی الکترونیک ولادت به منظور افزایش دقت، امنیت، و صحت ثبت اطلاعات ولادت در کشور، کاهش هزینهها، جلوگیری از جعل و ارائه آمارهای حیاتی به صورت لحظهای در نظر گرفته شده است. همچنین، امضای دیجیتال به عنوان یک شناسه معتبر برای تایید اصالت مدارک الکترونیکی و استفاده در موارد مختلف از جمله احراز هویت غیرحضوری و ثبت زمان دقیق اسناد الکترونیکی کاربرد دارد.
با این تحولات، فرآیندهای ثبتاحوال کشور به سمت دیجیتال و هوشمند شدن پیش میرود و دیگر نیازی به کارتهای ملی فیزیکی نخواهد بود.
∎