شناسهٔ خبر: 70428518 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رئیس جامعه المصطفی العالمیه:

حجاب زمینه‌ساز حضور مؤثر و سازنده بانوان در جامعه است

حجت‌الاسلام عباسی گفت: حجاب فرصتی است که اسلام به زنان برای حضور مؤثر و سازنده در جامعه می‌دهد تا این حضور تحت‌الشعاع تفاوت‌های جنسیتی قرار نگیرد و زمینه برای رشد و تعالی بانوان فراهم گردد.

صاحب‌خبر -

علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه عصر امروز دوشنبه سوم دی‌ماه در سومین گردهمایی خانواده فاطمی با حضور کارکنان جامعه المصطفی و خانواده ایشان در مسجد مقدس جمکران، با تبریک ولادت فرخنده حضرت صدیقه طاهره(س) و بزرگداشت روز زن و مادر، اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) دارای فضائل فراوانی است که در آیات متعدد قرآن کریم به این صفات ارزشمند اشاره شده است. یکی از این آیات، آیه شریفه تطهیر است که خبر می‌دهد خداوند متعال اراده فرمود اهل بیت پیامبر گرامی اسلام(ص) را پاک و پاکیزه از هر رجس و آلودگی قرار دهد. این آیه قرآن به پاکی، طهارت و عصمت حضرت فاطمه (س) شهادت می‌دهد.

رئیس جامعه المصطفی، مصداق اتم و اکمل سوره کوثر را وجود مقدس حضرت زهرا (س) خواند و تصریح کرد: اجماع مفسران قرآن کریم این است که این سوره شریفه در شأن حضرت فاطمه زهرا(س) نازل گردید. قرآن کریم در این آیه می‌فرماید خواست خدا بر این قرار گرفت تا مسیر پیامبر(ص) تا ظهور حضرت حجت (عج)، توسط فرزندان و نسل مبارک حضرت زهرای مرضیه ادامه یابد.

وی مسلمانان و همه حق جویان عالم را مدیون نهضت امام خمینی (ره) دانست و گفت: این فرزند برومند حضرت فاطمه زهرا (س) برگ مهمی از تاریخ را ورق زد و امروز نیز پرچمدار این حرکت عظیم، یکی دیگر از فرزندان عزیز این نسل پربرکت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی در ادامه مسئله زن و خانواده را از مهم‌ترین مسائل عصر حاضر دانست و خاطرنشان کرد: در مورد این مسئله مهم بشری حداقل دو دیدگاه وجود دارد. نگاه اول، دیدگاه مادی به همه چیز از جمله مقوله زن و خانواده است. این نگاه و گفتمان مادی که امروز مدعی حق سلطه بر جهان است و همه را وادار به تسلیم در برابر خود می‌خواهد، در موضوع حقوق زن و انسان نیز خود را مدعی و پرچمدار می‌خواند. اما این تمدن تنها نگاهی تجاری و کالایی به زن دارد و برای او جایگاهی در حد اسباب رونق کسب و کار قائل است.

وی با اشاره به نگاه متعالی اسلام به زن، یادآور شد: در مقابل دیدگاه مادی، فرهنگ اسلام ناب قرار دارد که شخصیت زن را به عنوان یکی از عالی‌ترین مخلوقات عالم، در کنار مرد و فارغ از جنسیت او پذیرفته است و معیار ارزش انسانی را مرتبط به ایمان و عمل صالح می‌داند. در سوره احزاب برای زن و مرد در کنار هم و بدون هیچ تفاوتی، ۱۰ صفت از عالی‌ترین صفات انسانی بیان شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، سپس به تبیین دیدگاه الهی در موضوع حجاب پرداخت و گفت: حجاب فرصتی است که اسلام به زنان برای حضور مؤثر و سازنده در جامعه می‌دهد تا این حضور تحت‌الشعاع تفاوت‌های جنسیتی قرار نگیرد و زمینه برای رشد و تعالی بانوان فراهم گردد. به برکت همین نگاه پس از انقلاب اسلامی، در جامعه ایمانی و اسلامی ما تمایل برای حضور در مراکز علمی پاک و سالم افزایشی چشمگیر یافت. بر اساس آمار‌های موجود، پیش از انقلاب اسلامی کمتر از ۱۵ درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل می‌دادند که این رقم امروز به نزدیک ۶۰ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی کمتر از ۶۰۰ بانوی پزشک متخصص در کشور حضور داشت، اما امروز بیش از ۳۰ هزار پزشک بانوی متخصص در کشور مشغول به خدمت هستند که اکثریت قریب به اتفاق آنان در مراکز علمی و آموزشی داخل کشور تربیت شده‌اند. جامعه المصطفی العالمیه نیز مفتخر است که نزدیک به چهل درصد از فراگیران آن از بانوان محترم و فاضل هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، جامعه المصطفی را ریشه‌دار در تاریخ حوزه‌های علمیه و محصول انقلاب اسلامی خواند و تأکید کرد: المصطفی افتخار دارد پرچمدار گفتمان انقلاب اسلامی در عالم است و در برابر گفتمان مادی که آسیب‌های اساسی به بنیان‌های اخلاقی جامعه وارد کرده است، امروز علاقه‌مندان و مشتاقان معارف الهی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان در نمایندگی‌های داخل و خارج از کشور المصطفی، با گفتمان نورانی اسلام آشنا می‌شوند.

انتهای پیام