شناسهٔ خبر: 70428026 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

کدام کشور‌ها به عنوان شریک به بریکس پیوستند؟

دستیار رئیس‌جمهور روسیه در امور سیاست خارجی در آخرین روز‌های ریاست دوره‌ای این کشور بر گروه بریکس اعلام کرد: کشور‌های بلاروس، بولیوی، اندونزی، قزاقستان، تایلند، کوبا، اوگاندا، مالزی و ازبکستان به صورت رسمی از اول ژانویه ۲۰۲۵ (دی‌ماه ۱۴۰۳) به عنوان کشور‌های شریک به بریکس می‌پیوندند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: یوری اوشاکوف روز دوشنبه در نشستی خبری افزود: در آستانه اجلاس سران بریکس در کازان، ۳۵ درخواست برای پیوستن به روند کاری بریکس دریافت شد که در این میان، برخی کشور‌ها خواهان مشارکت کامل بودند.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: بدون شک، یکی از نتایج مهم این اجلاس، ایجاد دسته کشور‌های شرکای بریکس و توافق بر سر فهرستی متشکل از ۱۳ کشور بود که تاکنون، ۹ کشور مورد اشاره آمادگی خود را در این زمینه تأیید کردند.

اوشاکوف ادامه داد: روسیه انتظار دارد که چند (چهار) کشور دیگر به زودی به دعوت پیوستن به بریکس به عنوان شریک پاسخ دهند.

دستیار رئیس جمهور روسیه در امور سیاست خارجی افزود: براساس روش‌های مصوب، از کشور‌های شریک به جلسات جداگانه در چارچوب اجلاس‌های بریکس و نشست‌های وزیران امور خارجه دعوت می‌شود.

اوشاکوف نسبت به مشارکت کشور‌های شریک بریکس در نشست مقامات بلندپایه امنیتی، مجمع پارلمانی و دیگر رویداد‌ها ابراز امیدواری کرد.
وی با بیان اینکه اکنون بیش از ۲۰ کشور دیگر (علاوه بر اعضا و کشور‌های دسته شریک) به فعالیت‌های بریکس علاقه نشان می‌دهند، اظهار داشت: در‌های این گروه به روی همفکران باز است.

به گفته وی، این کشور‌ها عبارتند از: جمهوری آذربایجان، بنگلادش، بحرین، بورکینافاسو، ونزوئلا، هندوراس، زیمباوه، کامبوج، کلمبیا، جمهوری کنگو، لائوس، کویت، مراکش، میانمار، نیکاراگوئه، پاکستان، فلسطین، سنگال، سوریه، چاد، سریلانکا، گینه استوایی و سودان جنوبی. 
دستیار رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه گسترش غیرقابل کنترل بریکس، پیامد نامطلوبی به دنبال دارد، گفت: ما معتقدیم که گام‌های تدریجی و هماهنگ در این زمینه مورد نیاز است.

وی یادآور شد که درخواست ارائه شده از سوی سوریه برای پیوستن به فرایند کاری بریکس مربوط به دولت قبلی این کشور بود، ابراز امیدواری کرد که مقامات جدید دمشق نیز به کار بریکس علاقه نشان دهند. 

اوشاکوف در این نشست همچنین گفت: در روند پیوستن عربستان به بریکس وقفه ایجاد شده است، زیرا مراحل داخلی لازم برای این امر هنوز تکمیل نشده است. 

عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا قطعی است

دستیار رئیس‌جمهور روسیه در امور سیاست خارجی همچنین گفت: در پایان اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا که هفته جاری در سن پترزبورگ برگزار می‌شود، سران این اتحادیه اسنادی را در خصوص اعطای وضعیت کشور ناظر به ایران در این اتحادیه امضا می‌کنند. 

پیشنهاد برخی کشور‌ها برای میزبانی دیدار احتمالی پوتین و ترامپ

خبرنگاری نیز در این نشست پرسید: آیا رابرت فیکو و ویکتور اوربان، نخست وزیران اسلواکی و مجارستان (در سفر‌های اخیر خود به مسکو) کشور‌های خود را به عنوان محلی برای دیدار احتمالی پوتین و ترامپ در آینده پیشنهاد کرده اند یا خیر.

دستیار رئیس‌جمهور روسیه در این باره گفت: مسکو قبلاً چندین پیشنهاد از کشور‌های مختلف دریافت کرده است که علاقه‌مندی خود را برای میزبانی دیدار احتمالی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا را اعلام کرده‌اند.

وی افزود: به طرز عجبیی، ما قبلا چندین پیشنهاد در این باره دریافت کرده‌ایم، اما نمی‌توانم اسامی آنها را اعلام کنم.

دستیار پوتین ادامه داد: رابرت فیکو نخست وزیر اسلواکی، مانند ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، خود را یک سیاستمدار مستقل و متفکر نشان داده است که منافع کشورش را سرلوحه قرار می‌دهد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: هیچ درخواستی در مورد سفر احتمالی فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در امور اوکراین به روسیه مطرح نشده است. 

احتمال سفر شولتس به مسکو؟

اوشاکوف در پاسخ به این سؤال که آیا صدراعظم آلمان برای گفتگو در موضوع اوکراین ممکن است به مسکو سفر کند، گفت: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و اولاف شولتس صدراعظم آلمان در گفت و گوی تلفنی اخیر خود در این باره صحبت نکردند.

وی ادامه داد: در مورد این گفتگوی تلفنی، نظرات زیادی مطرح شده است، اما من به صورت شفاف به شما می‌گویم که این موضوع مطرح نشده است.

پیش از این، اشپیگل ۲۰ دسامبر گزارش داد که شایعاتی در حزب اپوزیسیون اتحادیه دموکرات مسیحی مبنی بر اینکه شولتس ممکن است در روز‌های آینده برای "مأموریت صلح" به مسکو برود، منتشر شده است. سرویس مطبوعاتی کابینه وزیران آلمان در این باره گفت که گزارش‌های رسانه‌ها درباره سفر احتمالی شولتس به مسکو تخیلی است.

هنوز زمان دیدار پوتین و اسد مشخص نیست

دستیار رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: پوتین قصد دارد با بشار اسد رئیس جمهور سابق سوریه که در فدراسیون روسیه پناهندگی سیاسی دریافت کرده است، دیدار کند، اما زمان دقیق دیدار آنها هنوز مشخص نیست.

وی یادآور شد: پوتین در گفت و گوی زنده روز پنجشنبه خود به این موضوع اشاره کرد که قصد دارد با اسد ملاقات کند؛ بنابراین این دیدار انجام خواهد شد.

اوشاکوف در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: روسیه با مقامات جدید سوریه هم در سطح دیپلماتیک و هم نظامی در تماس است.

برچسب‌ها: