نمایشگاه نقاشی «تجلی عبودیت» با حضور مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اصفهان، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شاهین شهر، اساتید مطرح هنری کشور، هنرمندان و علاقهمندان در نگارستان امام خمینی(س) اصفهان افتتاح شد.
به گزارش جماران، مهدی بنکدار مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اصفهان طی سخنانی در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از برپایی این نمایشگاه در خصوص جایگاه علمی و هنری استاد عبودیت توضیحاتی بیان کرد.
در ادامه این مراسم نیز حسین مطیع، عضو هیأت علمی مرکز معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: سه سال توفیق داشتم در کلاس درس فلسفه عبدالرسول عبودیت در حوزه علمیه اصفهان باشم. سه جلد کتاب بسیار ارزشمند و بینظیر خودشان را به ما تدریس کردند.
وی افزود: تجلی طبیعت پنجرهای است که خداوند از طرف خودش به سمت ما باز کرده و ما باید این را ببینیم. اگر کسی با این نگاه به طبیعت نگاه کرد و نگاه کسی که فلسفه ملاصدرا خوانده و بخواهد هنری حرف بزند، همان چیزی را که میبیند، ترسیم میکند.
مطیع تصریح کرد: بسیاری از نقاشیهای این نمایشگاه، بعد از ۵۰ سالگی استاد است، یعنی وقتی که فلسفه خوانده است. ایشان ۴۰ سال شاگرد فلسفه استاد مصباح یزدی بودند و کاملاً به فلسفه اسلامی تسلط دارند تا اینکه بعد از ۵۰ سالگی شروع به نقاشی کردند.
وی تأکید کرد: آرامش طبیعت در این جهان مدرن و شلوغ دیدنی است. هنرمند ما را با تجربیات خود از طبیعت و تجلی برش شده از طبیعت همراه میکند. از این روی هنر آقای عبودیت، هنر طبیعت است.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: امیدوارم این نمایشگاهها و محافل زمینهای برای تکثیر چنین آدمهایی باشد. با الگوگیری از این اساتید برجسته در بین کسانی که میخواهند هم جنبههای زهد، تقوا و مسائل شرعی را رعایت کنند و هم به مسائل زیبایی و هنری توجه کنند، جریانهای هنری شکل گیرد.
در پایان مراسم ضمن تقدیراز زحمات هنری استاد عبودیت یک دوره کتاب 10 جلدی دانشنامه امام خمینی(س) به ایشان هدیه شد.
این نمایشگاه تا 15 دی ماه 1403 از ساعت 9 تا 14 و 16 تا 18 برای بازدید عموم باز است.
حجتالاسلام عبدالرسول عبودیت، نویسنده، نقاش و یکی از فلسفه خواندههای دوران معاصر است که کار خود را در مطالعات حرفهای و آکادمیک از رشتههای مهندسی و دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرده است. در سال 1357 پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه صنعتی شریف، به اصفهان برگشت و تا سال 1359 مطالعات حرفهای خود را در زمینه ادبیات و فقه ادامه داد. وی در سال 1359 وارد حوزه علمیه قم شد و بهصورت موازی خواندن فلسفه را ادامه داد. کتابهای عبدالرسول عبودیت، سیر مطالعاتی و زندگی آکادمیک و حوزوی او را به خوبی به نمایش میگذارند. هستیشناسی، درآمدی به نظام حکمت صدرایی، اثبات وجود خدا به روش اصل موضوعی، مبانی اندیشه اسلامی، فلسفه مقدماتی و درآمدی بر فلسفه اسلامی از جمله کتابهای این عالم به فلسفه است.