شناسهٔ خبر: 70425545 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

همدردی اهالی فرهنگ و هنر برای درگذشت ژاله علو؛

۸ دهه تلاش هنری مرحوم ژاله علو در یادها خواهد ماند

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه معاون هنری این وزارتخانه و دیگر اهالی فرهنگ و هنر در پیام‌هایی جداگانه درگذشت ژاله علو هنرمند پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به مناسبت درگذشت ژاله علو هنرمند پیشکسوت کشورمان بدین شرح است: «هنر ایران در تمام عرصه‌ها، همواره مدیون فرهیختگانی همچون زنده‌یاد ژاله علو است که سختی مسیر را به جان خریدند و برای ارتقای آن تلاش کردند.

مرحوم ژاله علو به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر ایران، هنرمندی خوشنام، توانمند و تلاشگر بود که به حق باید نام ایشان را در ردیف بزرگان این عرصه قرار داد.

نزدیک به هشت دهه تلاش هنری ایشان؛ از گویندگی و دوبله‌های ماندگار تا ایفای نقش‌های درخشان در سینما، تئاتر و تلویزیون، کارنامه‌ای روشن و قابل اعتنا از زنده‌یاد علو به جا گذاشته که همواره در یادها خواهد ماند.

درگذشت آن مرحومه را به خانواده، هنرمندان و علاقه‌مندان ایشان تسلیت گفته، از درگاه خداوند متعال برای زنده‌یاد ژاله علو مغفرت و برای بازماندگان صبر مسئلت دارم.»

صدای دلنشین خانم علو در یادها خواهد ماند

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در پیامی درگذشت این هنرمند برجسته کشور را تسلیت گفت و از نقش بی‌بدیل وی در عرصه گویندگی، تئاتر، سینما و تلویزیون یاد کرد و نوشت: درگذشت بانوی هنرمند و چهره ماندگار کشور، سرکار خانم ژاله علو، موجب اندوه عمیق دوستداران هنر شد.

وی افزود: خانم علو با صدای دلنشین و هنر بی‌نظیر خود، خاطرات ماندگاری برای ایرانیان به یادگار گذاشتند و در ارتقاء هنر و فرهنگ ایران سهمی برجسته داشتند. این فقدان بزرگ را به خانواده ایشان، مردم عزیز و جامعه هنری تسلیت عرض می‌کنم و برای روح بلندشان آرامش ابدی آرزو دارم.

پیام تسلیت معاون امور هنری وزارت فرهنگ برای درگذشت ژاله علو

نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی درگذشت ژاله علو هنرمند سینما، تئاتر، رادیو و دوبله را به خانواده آن مرحومه و جامعه هنرمندان تسلیت گفت.رضایی در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت ژاله علو نوشت: «بانو علو، بی تردید یکی از صداهای ماندگار و از بازیگران به یادماندنی تئاتر و سینما بود که حضور او فصل درخشانی از هنر معاصر ایران را پیش روی ما مجسم کرد.

درگذشت هر هنرمندی خسرانی جبران ناپذیر است و ما با آثار آنان درد فراق تحمل می‌کنیم که گفته‌اند: تنها صداست که می‌ماند.»

خداحافظی با بانوی فرهیخته رادیو

علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی در پیامی با عنوان «خداحافظی با بانوی فرهیخته رادیو» درگذشت ژاله علو گوینده رادیو، صداپیشه و هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون را تسلیت گفت.
در متن این پیام آمده است:
سرکار خانم ژاله علو، بانوی فرهیخته و هنرمند رادیو دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
شادروان از پیشکسوتان رادیو بود که حق بزرگی در ماندگار شدن برنامه‌های رادیو داشت. او به جوانان در رادیو آموخت. این هنرمند در میان دوستداران رادیو زبانزد بود و به اخلاق و ادب در میان همکاران شهره بود.
ژاله علو، اسطوره‌ای بی‌همتا در عرصه گویندگی، بازیگری و قصه‌گویی بود که با صدای گرم و ماندگارش، فرهنگ و هنر ایران زمین را غنی‌تر کرد. او نه ‌تنها از پیشگامان رادیو بود، بلکه با آثار ارزشمندش نقش بسزایی در ترویج ادب، هنر و اخلاق در جامعه ایفا کرد. یاد و خاطره این هنرمند فقید، همواره در ذهن و قلب مردم ایران زنده خواهد ماند. صدای او، قصه‌هایش و میراثی که از خود به جای گذاشت، برای نسل‌های آینده الهام‌بخش خواهد بود.
بدین وسیله ضایعه فقدان اندوهبار هنرمند توانای رادیو را به همکارانمان در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خصوصاً اهالی رادیو تسلیت می‌گویم، برای آن عزیز سفر کرده غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جزیل از درگاه ایزد منان خواستارم.»

پیام تسلیت رئیس سازمان سینمایی به مناسبت درگذشت بانوی ماندگار هنر ایران

رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در پیامی درگذشت ژاله علو بازیگر سینما و بانوی ماندگار هنر ایران را تسلیت گفت. در متن این پیام آمده است: «با نهایت اندوه، درگذشت بانوی فرهیخته و هنرمند یگانه، بانو ژاله علو، را به جامعه هنری کشور و تمام دوستداران سینما و هنر ایران تسلیت می‌گویم.
ژاله علو، چهره‌ای ماندگار در تاریخ سینمای ایران، با بازی‌های درخشان و صدایی نافذ و بی‌همتا، نسل‌های مختلف را با عمق هنر و زیبایی سینما آشنا کرد. او با هنرمندی خود در عرصه بازیگری و دوبله، سهمی انکارناپذیر در غنای سینمای ایران ایفا کرد، تصویری ماندگار از هنر زن ایرانی به یادگار گذاشت.
حضور تاثیرگذار این بانوی هنرمند در سینما و تلویزیون، همراه با صدایی که در حافظه جمعی مردم ایران ثبت شده است، میراثی ارزشمند و مانا برای هنر این سرزمین است.
برای آن عزیز سفرکرده علو درجات و آرامش ابدی آرزومندم.

پیام تسلیت جشنواره فیلم فجر

ستاد برگزاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر درگذشت بانوی هنرمند مرحومه ژاله علو را به خانواده بزرگ سینمای ایران تسلیت گفت.
در متن پیام تسلیت ستاد جشنواره فیلم فجر آمده است: «سینمای ایران چهره‌ای مانا، هنرمندی پیشرو و بانویی سزاوار احترام در هنر دوبله، سینما و تئاتر را از دست داد. بانویی هنرمند که در نزدیک به ۹ دهه فعالیت گران‌قدر خود در عرصه‌های گوناگون، همواره نامی بلند بر تارک هنر ایران زمین بوده است.
جشنواره فیلم فجر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره‌ این بانوی هنرمند و فقید، درگذشت این چهره ماندگار را به خانواده بزرگ سینمای ایران تسلیت و برای بازماندگان آن مرحومه صبر جزیل و برای ایشان علو درجات الهی را آرزومند است.»

پیام تسلیت انجمن بازیگران خانه سینما

هیات مدیره انجمن بازیگران خانه سینما هم پیام تسلیتی منتشر کرد که متن آن بدین شرح است: «اوست همیشه زنده. با نهایت تاسف و اندوه، درگذشت همکار پیشکسوت، ارجمند و بزرگوارمان  سـرکار خائم ژاله علو که سالیان بسیار در عرصه سینما، تئاتر، رادیو، تلویزیون  و دوبله با ایفای نقش‌های ماندگار، هنرنمایی و خاطره سازی  کردند را به مردم شریف ایران و نیز همکاران گرامی  صمیمانه تسلیت عرض کرده، برای بازماندگان صبر و برای ایشان آرامش و رحمت الهی طلب می‌کنیم.
«خانم علو عزیز؛ تصویر مادرانه و باشکوه زن ایرانی که  شما در نقش‌آفرینی‌های خود خلق کردید، همیشه در خاطر مردم و خاطره هنر این سرزمین زنده و جاوید خواهد ماند.»

جزییات مراسم تشییع این هنرمند متعاقبا اعلام خواهد شد.

به گزارش ایرنا، ژاله علو شاعر، گوینده رادیو، صداپیشه و هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون روز دوشنبه- سوم دی ماه- بعد از تحمل بیماری در یکی از بیمارستان‌های تهران از دنیا رفت. وی از پیشکسوتان عرصه بازیگری و گویندگی و از برگزیدگان هشتمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۹ نیز بود.

علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانواده‌ای زاده شد که فرهنگ برایشان حائز اهمیت بود. پدرش ارتشی بود اما ذوق هنری داشت و تلاش کرد تا دخترش با ادبیات کشور آشنا شود؛ او از هفت سالگی با شروع مدرسه با اشعار حافظ، سعدی و شاهنامه آشنا شد. او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و اعلام برنامه می‌کرد.

علو با «داستان شب» به پای ثابت نمایش رادیویی تبدیل شد. او از سال ۲۷ به طور جدی‌تری کار خود را در رادیو ادامه داد. این هنرمند در طول سال‌های فعالیت خود در مجموعه‌های تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» از مطرح ترین کارهای او محسوب می‌شود.