شناسهٔ خبر: 70425323 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

همه شخصیت‌ها، مراکزی دارند و از دولت‎‌ها پول می‌خواهند

معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: «همه از بودجه کشور می‌نالیم. این چه هزینه‌هایی است که بر کشور تحمیل شده و کسی جرات نمی‌کند حذفش کند؟ باید فرد شجاعی بیاید و بگوید من این هزینه‌ها را حذف می‌کنم. یعنی چه که عده‌ای خودشان را به بودجه دولتی چسبانده‌اند و برایشان دائمی شده است.»

صاحب‌خبر -

فرارو- اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم  به تازگی گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین داشت که بخش‌هایی از آن مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. یکی از محورهای صحبت جهانگیری که بازتاب زیادی داشت، به هزینه‌کرد بودجه عمومی کشور در برخی مراکز و موسسات مربوط می‌شد. هر سال پس از انتشار عمومی لایحه بودجه، ردیف‌هایی که به نهادهای مختلف فرهنگی مربوط می‌شود، مورد انتقاد رسانه‌ها و فعالان سیاسی قرار می‌گیرد.

به گزارش فرارو، جهانگیری با انتقاد از هزینه‌هایی که بر عهده دولت‌ها گذاشته می‌شود، گفت: «اعتبار داشتن مدیر به این است که قدرت دانستن و توانستن داشته ‌باشد. اراده و دانش داشته‌باشد و بتواند یک کار درست انجام دهد. شروع این موضوع به حل مسایل بین‌المللی می‌رسد. بازار در اختیارمان قرار خواهد گرفت. پول در اختیارمان قرار می‌گیرد. بعد به انرژی تبدیل می‌شود. بعد بودجه می‌شود. همه از بودجه کشور می‌نالیم. این چه هزینه‌هایی است که بر کشور تحمیل شده و کسی جرات نمی‌کند حذفش کند؟ باید فرد شجاعی بیاید و بگوید من این هزینه‌ها را حذف می‌کنم. یعنی چه که عده‌ای خودشان را به بودجه دولتی چسبانده‌اند و برایشان دائمی شده است.»

او ادامه داد: «فلان آقا تصمیم‌گرفته در قم یا تهران مرکز تحقیقاتی یا... تاسیس کند، آقا خیلی ممنون، شما فرد دانشمندی هستید، اما چرا منِ دولت باید پولش را بدهم؟ منِ دولت وظایفی دارم و باید طبق قانون اساسی آنها را انجام دهم. آن آقا آن روز گفته ۲ میلیارد بدهید. بنده‌خدا رییس جمهور هم گفته ایرادی ندارد، بدهید. بعد امروز آن ۲ میلیارد، ۲۰۰ میلیارد شده است. دوست دیگری خواسته در تهران مرکزی تاسیس کند، از دولت مبلغی درخواست کرده. همه شخصیت‌ها، مراکزی دارند و از دولت‎ها پول می‌خواهند.»

جهانگیری گفت: «جایی که دولت نباید پول بدهد، ندهد. من‎ می‌دانم هر کسی چنین کاری کند ممکن است قربانی شود، ولی بشود. باید بگوید من آمده‌ام بودجه‌ای فراهم کنم که این بودجه به مردم خدمت برساند و نتیجه‌اش طوری نشود که کسری داشته باشد و تورم را بالا ببرد. من از فقیرترین افراد بگیرم و به فلان شخصیت بدهم که کارهایش را انجام دهد؟! ما برخی از دستگاه‌های موازی را نمی‌خواهیم. یعنی چه که ۱۸-۱۹ دستگاه می‌خواهند درباره حجاب کار کنند؟ ما ۴۵-۴۰ سال تلویزیون دستمان بوده و ده‌ها کانال داشتیم و آقایان هرچه می‌دانستند گفتند و دیگر یک کلمه هم بیشتر نخواهند گفت. نتیجه‌اش هم که شده وضع حجاب جوانان امروزمان.»

معاون اول دولت روحانی تاکید کرد: «باید حرف برای گفتن داشته باشیم و مطالعه کنیم و درس بخوانیم و تحقیق کنیم. صرف این‌که فرصتی را در اختیار من می‌گذارند در اختیار فرد دیگری نمی‌گذارند، فکر می‌کنیم داریم حرف‌های نو می‌زنیم. ولله نمی‌زنید، اگر نو بود مردم می‌پسندید و قبول می‌کردند. این بچه‌ها در مدارس و دانشگاه‌های ما درس خوانده‌اند که شما صبح تا شب دغدغه امنیتی دارید که اینها را کنترل کنید تا حرفتان را گوش کنند.»