شناسهٔ خبر: 70425155 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

فوری | بالاخره کارگروه اضطراری آلودگی هوای تهران تشکیل شد | سه‌شنبه ۴ دی تعطیل می‌شود؟

در حالی که وزارت بهداشت اعلام کرده بود استانداری از تشکیل کارگروه اضطراری آلودگی هوا سرباز زده است اما در نهایت این جلسه تشکیل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شرق، از صبح امروز کیفیت هوای تهران به شکل محسوسی نامطلوب بود. رسانه‌ها خیلی زود از قرمز شدن وضعیت هوای تهران و احتمال تعطیلی روز سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ خبر دادند اما تا ساعتی از عصر خبری از تشکیل کاگروه اضطرار هوای تهران نبود. در نهایت هم این جلسه در ساعات پایانی روز برگزار شد.

این در حالی است که وضعیت هوای برخی استان‌های ایران هم در وضعیت خطرناکی قرار دارد. در خوزستان امروز بیش از ۱۶۰۰ نفر به خاطر آلودگی هوا راهی بیمارستان شدند.  مدیر امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در پی آلودگی هوا، یک هزار و ۶۶۸ نفر با مشکل قلبی و تنفسی غیر عفونی به بیمارستان‌های تابعه این دانشگاه مراجعه کردند. همچنین از مشهد، سمنان و قزوین هم اخبار مشابهی به گوش می‌رسد. 

 

سرانجام کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران تشکیل شد

ایلنا دقایقی پیش نوشت: محمد صائبی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تهران بعد از ظهر دوشنبه از برگزاری هشتمین جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران در استانداری خبر داد. 

 

صائبی در تشریح جزئیات فرآیند برگزاری کمیته اضطرار آلودگی هوا گفت: جلسات اضطرار آلودگی هوا زمانی تشکیل می‌شود که از ۲۴ ساعت قبل، هشدار زرد یا نارنجی توسط هواشناسی صادر و یا اخطار توسط دانشگاه علوم پزشکی اعلام شود که در این صورت بعد از ۱۲ ساعت جلسه اضطرار تشکیل می‌شود، لذا تصمیم برگزاری فقط و منحصراً در اختیار استانداری نمی‌باشد. 

 

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تهران با تاکید بر اطلاع‌رسانی به هنگام، شفاف و دقیق توسط رسانه‌ها از عملکرد برخی رسانه‌ها در حوزه اعلام تصمیمات کارگروه اضطرار انتقاد و عنوان کرد: رسانه‌ها نباید با تعجیل در اطلاع رسانی، مردم را گمراه کنند. 

 

به گزارش روابط عمومی استانداری تهران، وی در ادامه تنها مرجع اعلام تصمیمات کارگروه اضطرار در استان را سایت و صفحات رسمی استانداری تهران اعلام کرد و افزود: از همه اصحاب رسانه و فعالان حوزه فضای مجازی درخواست می‌کنم پیش از اعلام قطعی تصمیمات توسط روابط عمومی استانداری، از اعلام خبر در رسانه‌ها خودداری کنند و همچنین از مردم عزیز نیز می‌خواهیم برای اطلاع از تصمیمات کارگروه، خبر اعلام شده توسط استانداری تهران را مرجع قرار دهند.

 

گلایه وزارت بهداشت از سرپیچی استانداری تهران از تشکیل کارگروه اضطرار

ایرنا امروز نوشت: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به شاخص کیفیت نامناسب هوا در شهر تهران و ناسالم بودن برای همه گروه ها، از استنکاف استانداری تهران برای برگزاری جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا و تصمیم گیری در این مورد خبر داد. 

 

دکتر علیرضا رییسی روز دوشنبه در حاشیه جلسه شورای معاونین وزارت بهداشت، با بیان اینکه وضعیت هوا در اکثر ایستگاه های سنجش هوا در محدوده ناسالم است، گفت: بنابر پیش بینی های سازمان هواشناسی تا پایان هفته در تهران شاهد پایداری هوا و غلظت آلاینده ها هستیم و در روزهای آینده کیفیت هوا به محدوده خیلی ناسالم می رسد. 

 

وی با بیان اینکه وظیفه وزارت بهداشت در چنین شرایطی اعلام هشدار و درخواست برگزاری جلسه کمیته اضطرار آلودگی هواست، افزود: در حال حاضر توصیه جدی ما به مردم کاهش ترددهای غیرضرور و همچنین کاهش فعالیت در فضای باز به منظور مواجهه کمتر با آلاینده هاست.  معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تامین سلامت مردم اولویت اول وزارت بهداشت است و در این راه هیچ کوتاهی نخواهیم کرد و مطالبه گر سلامت مردم هستیم. انتظار داریم سایر دستگاه ها نیز به سلامت مردم حساسیت داشته باشند.     

 

تهران در وضعیت قرمز

صبح امروز ایسنا نوشت: بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در  آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۵۵ و کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای همه است.

اداره کل هواشناسی استان تهران روز گذشته با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از انباشت آلاینده‌ها در هوای تهران خبر داده و آورده بود: از یکشنبه شب تا چهارشنبه (۲ تا ۵ دی‌ماه) سکون جو همراه با افزایش غلظت آلاینده‌های جوی به‌ویژه ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون و تشدید کاهش کیفیت هوا به‌ویژه در نیمه جنوبی و مناطق مرکزی استان تهران پیش‌بینی می‌شود.

در این وضعیت جوی افزایش غبار محلی، کاهش دید و کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروه‌های حساس تا ناسالم برای همه و در صورت عدم مهار منابع آلاینده ثابت و متحرک در بعضی ساعت‌ها کاهش کیفیت هوا در حد بسیار ناسالم به‌ویژه در ساعت های عصر و شب تا ابتدای روز بعد در مناطق پرتردد مرکزی و جنوبی دور از انتظار نیست.

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به خودداری از تردد غیر ضروری برای تمام گروه‌ها، استفاده از ماسک بهداشتی برای ترددهای ضروری به‌ویژه در مناطق پر تردد شهری، پرهیز از فعالیت‌های فیزیکی سنگین و طولانی‌مدت و فعالیت‌های ورزشی در فضای باز، مدیریت منابع ثابت و متحرک آلاینده هوا، آمادگی دستگاه‌های امدادرسان به‌ویژه بخش‌های بهداشت و درمان، اتخاذ تدابیر مدیریتی جهت جلوگیری از افزایش غلظت آلاینده‌های جوی توصیه کرده بود.

گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

برچسب‌ها: