رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: مقاله علمی جوانان خلاق بوشهری پس از به ثبترسیدن در پایگاه علمی ناسا، در جورنال دانشگاه هاروارد منتشر شده و جهت انتشار در بخش مقالات دانشگاه کمبریج نیز ارسال شده است.
علی احمد زاده افزود: پذیرش این مقاله در پایگاههای علمی معتبر جهان توانسته بار دیگر نام جمهوری اسلامی ایران را در محافل علمی و هنری بینالمللی طنینانداز کند.
وی یادآور شد: مهدی رکنی، مدیر شبکه جهانی ستارهشناسی دانشآموزان (SINA) و علی حاجیپور، خالق سبکهای نوآورانه هنر و تکنولوژی، مقالهای برجسته ای در حوزه آموزش جهانی ستارهشناسی و توسعه پایدار را با عنوان «شبکه بینالمللی دانشآموزان برای ستارهشناسی و پروژههای آن در راستای توسعه پایدار» منتشر و ارائه کردند که در پایگاه علمی ناسا به ثبت رسید.
احمد زاده اضافه کرد: طی کنفرانسی که در آفریقای جنوبی برگزار شد، بیش از دو هزار مقاله و پوستر از سراسر جهان به دبیرخانه آن ارسال شده و ارائه تیم ایرانی که با حضور نماینده بخش آموزش IAU از ژاپن نیز همراه بود، در قالب پوستر در این رویداد به معرض نمایش درآمد و مقاله تیم ایرانی توسط هیات علمی کنفرانس جهت ارسال به مرکز پژوهشهای اخترفیزیک ناسا که مسئولیت کمیته آموزشی این آژانس را برعهده دارد، انتخاب شد.
وی ادامه داد: این مقاله سرانجام برای نخستین بار پس از حضور در مجمع عمومی جورنال رسمی دانشگاه هاروارد نیز منتشر شده و با تایید کنفرانس جهت انتشار در بخش مقالات دانشگاه کمبریج نیز ارسال شد.
احمد زاده گفت: در این مقاله از موشن گرافیک با ترکیب تکنولوژیهای پیشرفتهای همچون واقعیت افزوده، NFC، هوش مصنوعی استفاده شده است که توسط علی حاجیپور با سبک نوآورانهای به نام آیمار، طراحی و با محصول خلاقانه خود با نام کارتَل پیادهسازی شده و توانسته است با ترکیبی از تکنولوژی ها، رویکردی نوین را در آموزش ستارهشناسی و انتقال مفاهیم علمی به نسل جوان ارائه دهد.
وی افزود: هم اکنون این مقاله نه تنها در پایگاه ناسا به ثبت رسیدهاست، بلکه با تایید هیات علمی مجمع عمومی اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی (IAU) در مسیر انتشار در معتبرترین جورنالهای علمی جهان قرار دارد.
جوان نخبه بوشهری گفت: این مقاله گامی بزرگ برای ارتقای سطح آموزش علمی و معرفی استعدادهای ایرانی در جهان است و امیدواریم این دستاورد زمینه ساز رشد، نوآوری و انگیزهای برای خلاقیت بیشتر نسل جوان کشور را به ارمغان آورد.
علی حاجی پور اضافه کرد: این موفقیت ترکیبی از تلاش، خلاقیت و بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته است که نشان میدهد، ایران در مسیر پیشتازی علمی و هنری در سطح جهانی قرار داشته و یک گام از بقیه جلوتر است.
مهدی رکنی و علی حاجیپور نخبه ایرانی در مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی بوشهر مشغول به فعالیت علمی هستند.