به گزارش رکنا به نقل از مهر، مرکز میراث ناملموس تهران امروز میزبان خبرنگاران و فعالان حوزه تئاتر بود. این نشست به منظور اطلاع رسانی درباره نخستین جشنواره تئاتر زنان با عنوان خوشه پروین برگزار شد که قرار است در دو گروه پرفورمنس و صحنه و ویدئو آرت با همکاری خانه نمایش دا، مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو و با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو از ۱۵ تا ۲۱ دی ماه برگزار شود.
هر دو بخش داوری مجزا انجام میشود و هیأت داوران در یک روز کارگاه انتقال تجربه برای همه برگزار میکنند. موضوعات جشنواره هم قصههای زنانه دارد سال آینده موضوعات مردانه هم وارد جشنواره ملی شود. قرار است مرکز میراث ناملموس نیز به این جشنواره کمک کرده و جوایز ده میلیون تومانی را تقبل کند همچنین به برندگان جشنواره تندیس و دیپلم افتخار اهدا خواهد شد.
در مراسم اختتامیه هم غیر از اهدای جوایز به برندگان، برترین خبرنگار زن این حوزه نیز معرفی خواهد شد.
در این نشست پوران درخشنده به عنوان مشاور عالی جشنواره و سفیر میراث ناملموس یونسکو معرفی شد. قرار است درخشنده در کارهای خود و ساخت فیلمهای سینمایی، به میراث ناملموس ایرانی که توسط زنان انجام میشود نیز بپردازد.
در این باره، آتوسا مؤمنی رئیس مرکز میراث ناملموس تهران گفت: یکی از رسالتهای ما آگاهی افزایی، ظرفیت سازی و شبکه سازی است همانطور که در جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی توانستیم این اقدام را پیش ببریم باید بتوانیم اینجا هم یک الگو باشیم. در این جشنواره ۴ داور حوزه میراث ناملموس هم در کنار داوران دیگر به بررسی آثار میپردازند.
وی افزود: یونسکو در دو سال گذشته اعلام کرده که باید از رسانه برای انتقال میراث ناملموس به عنوان یک ظرفیت بهره گرفت و ما هم گفتیم این پروژه میتواند در تئاتر انتقال دهنده مفاهیم برای اقشار مختلف سنی باشد و این برای ما یک اولویت خواهد بود.
وی درباره انتخاب درخشنده به عنوان سفیر گفت: همه کارهای خانم درخشنده میراث ناملموس است. ایشان به عنوان یک زن به زندگی زنان و میراث آنها پرداخته است و ما برای اولین بار به یونسکو پیشنهاد کردیم که در حوزه میراث ناملموس میتوان یک سفیر داشت و او را به عنوان سفیر معرفی کردیم.
مؤمنی بیان کرد: در جشنواره خوشه پروین افراد بدون اینکه سیاست گذاری شده باشد در حوزه میراث ناملموس کار کردهاند ولی خودشان هم نمیدانستند آنچه در حال انجام است میراث ناملموس هم هست. اما حالا بعد از این تخصصیتر به سراغ تولید آثار میراث ناملموس خواهند رفت.
مؤمنی بیان کرد: یکی از آثار ثبت جهانی ایران در فهرست میراث ناملموس، هنر نگارگری است افتخار داریم در ازای زحمت سخاوتمندانه ای خانم درخشنده در حوزه سفیری میراث ناملموس متقبل میشوند؛ یک اثر نگارگری را که توسط هنرمندان نگارگر خلق شده، تقدیم کنیم.
کسری شاهینی مدیر خانه نمایش دا در این نشست گفت: تا به حال توانستهایم ۵۰ چهره را شناسایی کنیم ولی ظرفیت ما استفاده از ۲۰ هنرمند بود که در صحنه تئاتر حضور پیدا کنند. در واقع هنرمندان بازیگر در این جشنواره فرصت دارند تا در قالب کارگردانی تئاتر نقش ایفا کنند. همچنین موضوعات میراث ناملموس به جشنواره اضافه شده است. ما تلاش میکنیم جشنواره برای خودش تولیداتی را با موضوع میراث ناملموس داشته باشد. در این آثار رگههایی از میراث ناملموس دیده میشود.
رستمی مسؤول میز ایران در مؤسسه فرهنگی اکو نیز در این نشست گفت: اکو یک آژانس تخصصی است که از ده کشور تشکیل شده و با کشورهای حوزه مرکز میراث ناملموس یکی است چون همگی در حوزه ایران تمدنی قرار دارند. این جشنواره در دوره بلوغ خود میتواند نسبت به نمایشهای مشترک اقدام کند و در این راستا مؤسسه اکو همراهی خواهد کرد.