به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین حبیب داستانی بنیسی؛ رئیس مرکز تخصصی دین و فضای مجازی حوزه علمیه، سوم دی در نشست خبری راهاندازی رشته مطالعات دین و فضای مجازی با بیان اینکه از یکسال و نیم قبل در حوزه علمیه، تصمیم گرفته شد تا رشتههای علمی جدید با موضوع فضای مجازی به رشتههای حوزوی مانند فقه و اصول و کلام و تفسیر و ... اضافه شود، گفت: در این راستا از حدود یک ماه و نیم پیش رشته مطالعات دین و فضای مجازی به صورت رسمی مصوب شد.
وی با بیان اینکه طلاب میتوانند از پایان سطح دو وارد این رشته در سطح سه شوند، اضافه کرد: این رشته در سطح سه، هشت گرایش دارد و تقریبا همان فوقلیسانس دانشگاه و چهار گرایش هم برای سطح چهار دارد که همان مقطع دکتری دانشگاه است. پیرو این موضوع احساس شد که یک مرکز تخصصی در داخل حوزه نیاز است که این رشته را به صورت قوی دنبال کند لذا با دستور مدیر حوزههای علمیه مرکز دین و فضای مجازی تاسیس شد.
داستانی بنیسی با بیان اینکه این مرکز در مجتمع شهید صدوقی حوزه دایر است، افزود: این رشته قرار است از نیمه دوم امسال یعنی بهمنماه طلبه بپذیرد لذا از این جهت هم ویژه است از این رو برای بهمن تصمیم گرفته شد تا در دو گرایش از هشت گرایش، یعنی بازیهای رایانهای و هوش مصنوعی طلبه پذیرش شود.
رئیس مرکز دین و فضای مجازی حوزه علمیه، اضافه کرد: حوزه، نگاه تولیدگری به بحث فضای مجازی و هوش مصنوعی دارد بنابراین این رشته، صرفا دانشی و مهارتی است گرچه بنا به اقتضاء حوزه مباحث نظری عمیقتر است.
وی با بیان اینکه به در آینده سطح چهار هم راهاندازی میشود، گفت: یکی از گرایشات این رشته، گرایش حکمرانی فضای مجازی است و بنای ما حرکت برای رفتن به سمت لبه دانش است و استادان خیلی خوبی هم در این عرصه داریم.
داستانی بنیسی با بیان اینکه ثبتنام از علاقهمندان از اول دی شروع شده است و تا 14 دیماه ادامه دارد، اظهار کرد: سه روش برای ثبتنام وجود دارد؛ اول مراجعه به سامانه نجاح حوزه علمیه و قسمت مراکز تخصصی تبیلغ و اگر سامانه قطع بود میتوانند با مرکز تماس بگیرند و یا حضوری به نشانی خیابان شهیدصدوقی، مجتمع شهید صدوقی مراجعه کنند.
رئیس مرکز دین و فضای مجازی با اشاره به ثبتنام 30 نفر طی این دو روز که از ثبت نام میگذرد، افزود: فعلا مکان ثبتنام و کلاسها در قم است و در صورت توسعه و اقبال علاقهمندان امیدواریم در استانهای مختلف و حوزه خواهران هم ایجاد شود زیرا الان از برخی استانها و خواهران متقاضی داریم و نیمی از ثبتنام کنندگان خانم هستند که بعضا از دانشگاه صنعتی شریف دکتری دارند ولی تمایل دارند در این رشته هم حضور داشته باشند.
داستانی بنیسی با بیان اینکه توصیه بنده به همه علاقهمندان اعم از بانوان و متقاضیان از استانهای دیگر آن است که پیشثبتنام را انجام دهند، گفت: تلاش ما بر این است که راهی برای تحصیل همه علاقهمندان باز کنیم. مزایای این رشته هم استفاده از استادان معتبر است زیرا برترین افراد در حوزه هوش مصنوعی در کشور، طلاب هستند که برخی در عرصه فلسفه هوش مصنوعی کار میکنند و نزدیک به سههزار سیلابس درسی تولید شده است.
وی افزود: دارا بودن آزمایشگاه تخصصی از دیگر امتیازات این دوره است یعنی ابزار پیشرفته در اختیار فراگیران قرار میگیرد و هدف تولید به صورت جدی در دستور کار قرار دارد. خیلی از علاقهمندان تمایل دارند که مقالات آنان در مجلات منتشر شود و ما این زمینه را برای طلاب و دانشپژوهان فراهم خواهیم کرد همچنین مدرک تخصصی معتبر حوزوی در این رشته دریافت میکنند.
داستانی بنسی با بیان اینکه ما همه رشتههای مشابه در دانشگاههای کشور را مطالعه کردهایم، افزود: همه عناوین این رشتهها استخراج شده است و با قاطعیت میگویم در محتوا خیلی جلوتر خواهیم بود. ضمن اینکه محدودیت در پذیرش برخلاف بسیاری از رشتههای دیگر نداریم ولی با مجوز حوزه علمیه، این مانع برطرف شده است.
رئیس مرکز دین و فضای مجازی در مورد مصاحبه ورودی به این رشته، بیان کرد: مصاحبه این رشته جنبه سنجش علمی ندارد بلکه عمدتا درصدد سنجش میزان علاقهمندی فرد هستیم و اینکه بدانیم دانشپژوه از روی ناچاری وارد این رشته شده یا علاقه دارد. ما کارنامه سطح دو افراد را معتبر میدانیم زیرا هشت سال درس خواندهاند و کارنامه معتبری دارند لذا تمرکز ما بر سر مسائل علمی نیست.
داستانی بنیسی با بیان اینکه این رشته آزمون کتبی ندارد و مصاحبه هم یک جلسه در حد چند دقیقه است، اظهار کرد: ما تمایل داریم کسانی وارد این رشته شوند که نفر به نفر در کشور بدرخشند و شرکت و مؤسسه ایجاد کنند زیرا فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد.
رئیس مرکز مطالعات دین و فضای مجازی اضافه کرد: از روزی که ایده تاسیس این رشته ارائه شد خیلی از افراد گفتند امکان اجرای آن وجود ندارد ولی بنده معتقدم میتوانیم به خوبی این رشته را پیش ببریم.
داستانی بنیسی با بیان اینکه رویکرد این رشته مطالعات دینی است لذا از این بعد با دانشگاه متفاوت است، اظهار کرد: به همین دلیل فعلا طلاب فارغالتحصیل سطح دو پذیرش خواهند شد؛ البته ما کانالی در فضای مجازی ایجاد کردهایم و دروسی را که طلبه در این رشته قرار است بخواند بیان شده است تا علاقهمندان آن را ملاحظه کنند.
وی افزود: تلاش بر این است که کمیته علمی برای پژوهش و پایاننامه نویسی در خود مرکز انجام شود تا مدت زمان شروع پایاننامه و پژوهش تا تولید آن بسیار کمتر شود. ضمن اینکه مزایایی هم در این رشته در نظر گرفته شده است؛ از جمله اینکه حوزه مراکز تخصصی متعددی دارد ولی این رشتهها چون در حداقل 120 واحد در طول 5 سال اجرا میشود زمانبر است لذا ما این زمان را بسیار کمتر کردهایم و واحدها حداقل 88 واحد درسی هستند.
انتهای پیام