عباس نظریان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره لغو اعزام ملیپوشان اسکی به اردو و مسابقات بینالمللی در ترکیه در فاصله 45 روز تا آغاز بازیهای آسیایی زمستانی در چین اظهار داشت: تمام برنامهریزی ما این بود که به اولین کشور برفی در اطراف ایران برویم. ما در کمیته فنی پیشبینی کرده بودیم که تا اواسط دی ماه برف کافی و مناسب نداریم، بر همین گزینه کشور ترکیه را انتخاب کردیم و یک ماه قبل کارهای مربوط به اعزام از جمله موافقت شورای برون مرزی، تیهه بلیت، ارز و ... را انجام دادیم، اما کشور میزبان چند روز قبل اعلام کرده که مسابقاتش لغو شده است. الان نه در روسیه و نه در ترکیه برف مناسبی نیامده است و ترکیه نیز کار خود را با دستگاه برفساز آغاز کرده بود.
وی افزود: دانیال ساوه شمشکی و سمانه بیرامی باهر که گزینههای اصلی برای کسب سهمیه المپیک زمستانی 2026 در رشته کراس کانتری یا همان صحرانوردی هستند، کار بسیار سختی در پیش دارند؛ چرا که باید در 5 مسابقه امتیاز کمتر از 300 را داشته باشند و در رقابتهای جهانی نروژ نیز همین امتیاز را به ثبت برسانند که واقعاً کار سختی است. بیرامی چندی قبل به ایتالیا و اتریش رفت و در چند مسابقهای که داشت، امتیاز زیر 300 را بدست آورد. ساوه شمشکی نیز دو هفته است که در قزاقستان بهسر میبرد. این دو اسکیباز به همراه 8 ورزشکار در آلپاین، قرار است به بازیهای آسیایی زمستانی که اواسط بهمن در هاربین چین برگزار میشود، اعزام شوند.
نظریان عنوان کرد: مسابقات اسکی آلپاین در بازیهای آسیایی زمستانی فقط در ماده مارپیچ کوچک برگزار میشود، چون اسکیبازان میزبان در آن مهارت دارند و این احتمال نیز وجود دارد که نفرات بیشتری اوت کنند. مریم کیاشمشکی یکی از نمایندگان ایران از دو هفته قبل به ترکیه رفته، اما طی چند روز اخیر اجازه تمرین به او داده نشده است. محمد کیادربندسری را هم میخواستیم به ترکیه برود، اما تاکید خودش این بود که به جایی برود که مسابقه بدهد و امتیاز بگیرد.
رئیس فدراسیون اسکی با بیان اینکه به هر کدام از 4 ورزشکار مذکور ماهیانه 10 میلیون تومان به عنوان المپیک سولیداریتی پرداخت میشود و البته هزینههای دیگری هم دارند، عنوان کرد: تنها مشکل ما در حاصل حاضر برف است. بچهها در داخل کشور نمیتوانند تمرین کنند و باید به کشورهای دیگر بروند که هزینه زیادی هم دارد. ما بچهها را الان به توچال فرستادهایم تا حداقل در آنجا کمی به تمرین بپردازند، اما خب آنجا ارتفاع زیادی دارد. به هر حال باید این شرایط را بپذیریم. شرایط سخت است و امکانات طبیعی برای اسکی کردن وجود ندارد. در همین شهر دُبی امارات، پیست 200 متری سرپوشیده وجود دارد که یک اسکیباز میتواند 356 روز در طول یک سال تمرین کند، اما این فرصت برای ما وجود ندارد.
نظریان در پاسخ به این سوال که «با توجه به وضعیت کنونی و صحبتهای متعدد پیرامون بازیهای المپیک زمستانی در نشستهای مختلف هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، چه پیشبینی از عملکرد کاروان ایران در این رویداد دارید؟»، گفت: در آلپاین بحث شانس مطرح است، چون مسابقات مارپیچ کوچک بسیار فنی، سرعتی و سخت است، اما امیدواریم که اتفاقات خوبی بیفتد. دو نفری که در آلپاین اعزام میشوند، بهترینهای ایران هستند و امیدواریم که اوت نکنند و حریفانشان اوت کنند. هر کشوری میتواند تا 4 نماینده در آلپاین داشته باشد. تیمهای چین، کره جنوبی، ژاپن و قزاقستان در این رشته فوقالعاده هستند، اما امیدواریم که شانس به بچههای ما رو کند.
وی در این باره ادامه داد: در صحرانوری به سکو نزدیکتریم. نفرات خوبی داریم و همین فرصت 50 روزه تا بازیها با وجود همه محدودیتها و البته انگیزهای که بچهها دارند، فرصت کمی نیست. امیدواریم در این بخش نتیجه خوبی بگیریم.
انتهای پیام/