شناسهٔ خبر: 70419630 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله اعرافی:

حوزه در شرایط و حوادث سخت تسلیم هیچ موجی نمی‌شود

مدیر حوزه‌های علمیه در جمع طلاب جوان گفت: نباید در گرفتاری و مشکلات و سختی‌ها و حوادث گرفتار امواج سهمگین شد. باید با علم، تقوا، اصالت حوزوی، دقت در مسیر علمی تربیتی معنوی آینده را ساخت و برای آینده بهتر تلاش کرد.

صاحب‌خبر -
علیرضا اعرافیبه گزارش ایکنا به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی؛ در شامگاه یکشنبه 2 دی در مراسم جشن ولادت حضرت زهرا(س) و آیین تجلیل از پژوهشگران برتر مدرسه حوزوی امام جواد(ع) وابسته به مجتمع تربیتی حوزوی مشکات در پردیسان استان قم، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زهرا(س) گفت: یکی از نقاط برجسته زندگی آن بانوی باکرامت، عمر کم ولی به درازای تاریخ، ارزش و دستاورد زیادی داشت.
 
مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به شخصیت‌هایی بزرگ عالم تشیع و فقهایی که دارای عمر کم و ثمره زیاد بودند، اظهار کرد: در این رابطه می‌توان به شخصیت‌هایی چون مرحوم کمپانی که سلطان فکر بود اشاره کرد. کتاب‌های مرحوم اصفهانی فهم زیاد می‌خواهد. ایشان کمتر از ۶۰ سال داشت که از دنیا رفت؛ آقازاده‌ای بود. پدرش تاجر بود و همه سرمایه را برای فهم دین و تحصیل علوم حوزوی مصرف کرد و پای درس دین و اساتید حوزه زانوی ادب زد و بعد از سخت‌کوشی و فراگیری خوب علوم دینی، عالم درجه یک نجف شد. عمرش کوتاه بود اما کتاب‌های ایشان مانند اصول فهم زیاد می‌خواهد.
 
وی ادامه داد: از شهید صدر هم نباید غافل شد. از عالمان و فقیهانی است که عمرش کوتاه ولی دارای برکت زیاد بود و همه باید این مسیر را برویم. باید آینده را با فکر و معرفت الهی ساخت. شهید صدر با کتاب اقتصادنا و فلسفتنا موج جهانی ایجاد کرد، دانشگاه‌های جهان را تکان داد و در برابر امواج سرمایه‌داری و مارکسیستی تکاپویی ایجاد کرد. 
 
عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: همسر شهید صدر می‌گوید ایشان موقع خواستگاری گفت که من یک دست لباس بیشتر ندارم، خانه ما ۷۰ متر و زیرش قبر است، مادر و خواهرم با ما زندگی می‌کنند و با این وضع شبی ۲۰۰ صفحه می‌نوشت، آنقدر می‌نوشت که دستش زخم می‌شد، دست ایشان را پماد می‌گذاشتند تا مقداری از درد کم شود.
 
وی ادامه داد: شهید صدر در ۱۵ سالگی مرجع شد و در ۲۵ سالگی کتاب‌های ایشان فلسفتنا و اقتصادنا موج جهانی ایجاد کرد. آرای ایشان در فقه و اصول موج می‌زند و کمتر کسی است که اصول و فقه تدریس کند و از ایشان مطلب و آرائی در اصول و فقه نقل نکند.
 

نحوه شهادت شهید صدر

آیت‌الله اعرافی گفت: نحوه شهادت شهید صدر جالب و شنیدنی است. در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کرد. پیکی از صدام دم خانه‌اش آمد و گفت اگر چهار شرط را قبول کنی مرجع یگانه عراق می‌شوی. شهید صدر قبول نکرد. پیک چهار بار به در خانه شهید رفت و آمد کرد و پیام صدام را هر بار می‌رساند. هیچ یک از سه شرط را شهید قبول نکرد و نهایتا شرط چهارم صدام مطرح شد، گفت؛ اگر از امام خمینی، انقلاب و ایران حرف نزنی جایگاه مرجعیت عراق را به تو می‌دهم. شهید صدر گفت؛ اگر قبول نکنم؛ چه؛ صدام گفت قبول نکنی، اعدام. همانجا عبا را به دوش گرفت و به پیک گفت به صدام بگو آماده شهادت هستم. به شاگردانش پیام داد ذوب در امام راحل شوید... این نگاه یک فقیه مجتهد بزرگ عالم تشیع اسلام بود. عمرش کوتاه ولی ابعاد بزرگی به همراه داشت.
 
مدیر حوزه‌های علمیه در توصیه‌هایی به طلاب گفت: طلبه‌های عزیز آینده حوزه را باید رقم بزنید. رقم‌زدن آینده حوزه نیازمند علم، تقوا، اصالت حوزوی، دقت در مسیر علمی تربیتی معنوی است، در بحث عظمت و بزرگی هم نباید از حوزه علمیه اصفهان همچون ظهور شخصیت‌هایی چون محقق کرکی که مایه سیاست را ریختند، غافل شد. 
 
وی ادامه داد: تاریخ حوزه‌های گذشته را ببینید. حوادث سخت می‌آید. اتفاقات این روزها هم سخت است. نهاد حوزه در این حوادث سخت تسلیم هیچ اتفاق و موجی نمی‌شود، مشروط به اینکه علم و تقوا داشته باشید.
 
آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: گفتمان انقلاب نماد محور مقاومت است و این گفتمان در همه دنیا وجود دارد و دشمنی هم به خاطر این موج است. ادامه این کار عقل و علم و شهامت می‌خواهد که پایگاه اصلی‌اش حوزه است.
 
مدیر حوزه‌های علمیه، ادامه داد: زینب کبری هم غروب عاشورا در حالی که همه ناامید بودند مقاوم و با اراده است و قهرمانانه حوادث بعد عاشورا را مدیریت می‌کند. این بانو امید دارد. در مجلس یزید همه در دست این بانو اسیرند. اسیری که انواع گرفتاری‌ها و بلا کشیده است و هیچ حامی ندارد، اما او امیدوار است.
 

لزوم تربیت نیرو

اعرافی ادامه داد: حوزه باید نیرو تربیت کند. باید طلبه‌ها آینده را بسازند. آیت‌الله حائری که از نجف به قم آمدند و اتفاقات بزرگ را رقم زد و موجب راه‌اندازی حوزه قم جدید شد و آن همه افتخار از حوزه قم جدید برخاست که یکی از آنها تربیت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی امام راحل بود.
 
وی ادامه داد: ایشان در زمانی به قم آمد که کشور و دنیا در شرایط بسیار حساس از لحاظ دو جنگ جهانی، تسلط انگلیس بر خاورمیانه و بخش‌هایی از جهان و حضور رضا شاه در ایران بود. در آن دوره حوزه قم را پایه‌ریزی کرد که همه عالمان و فقهیان تاثیرگذار از آن برخاسته‌اند، لذا نباید حوزه را با جای دیگر مقایسه کرد.
 
مدیر حوزه‌های علمیه در پایان گفت: نباید در گرفتاری و مشکلات و سختی‌ها و حوادث گرفتار امواج سهمگین شد. باید با علم، تقوا، اصالت حوزوی، دقت در مسیر علمی تربیتی معنوی آینده را ساخت و برای آینده بهتر تلاش کرد. این همان نقش و رسالتی است که بر عهده طلبه‌های جوانی چون شما گذاشته شده است. نباید از این لحظه‌ها و عمر غفلت کرد.
انتهای پیام