حسین هاشمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: نیاز به اهدای خون در استان به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است، طی هفته گذشته با توجه به شیوع بیشتر بیماریهایی نظیر آنفولانزا و کرونا، مراکز انتقال خون به مراتب بیشتر از قبل به کمک نیاز دارند.
وی افزود: مقدار طبیعی ذخایر خونی باید هشت روز باشد اما در چهارمحالوبختیاری این مقدار، ۵.۷ روز بوده که نشاندهنده کمبود جدی ذخایر خونی استان است.
مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحالوبختیاری گفت: با سرد شدن هوا و افزایش تردد در شهرها، مراجعه به مراکز درمانی دشوارتر شده است و بسیاری از بیماران در حال حاضر به خدمات پزشکی نیاز دارند، در این راستا از مردم درخواست میشود با حضور در مراکز انتقال خون، ما را در تأمین خون برای افراد نیازمند یاری کنند.
هاشمی ادامه داد: تیمهای سیار انتقال خون نیز به منظور تسهیل فرآیند اهدای خون فعالیت میکنند، به همین منظور تیم انتقال خون سیار استان، هفته آینده در شهرستان اردل مستقر خواهند شد تا از اهداکنندگان خون پذیرایی کنند.
وی تصریح کرد: مشارکت بانوان در اهدای خون بسیار کم است و تنها چهار درصد از اهداکنندگان خون در این استان بانوان هستند، این درحالی است که نیمی از جمعیت استان را تشکیل میدهند.
مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحالوبختیاری تاکید کرد: مردم استان با مراجعه به مراکز انتقال خون به یاری بیماران بشتابند تا ذخیره خونی استان به وضعیت مطلوب خود بازگردد.
هاشمی خاطرنشان کرد: مراکز خونگیری در شهرکرد و بروجن از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۸:۰۰ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۲:۳۰ و در شهرستان فارسان روزهای زوج از ساعت ۰۸:۰۰ تا ۱۳:۰۰ و شهرستان بن روزهای پنجشنبه از ساعت ۰۸:۰۰ تا ۱۱:۳۰ فعال هستند.
وی عنوان کرد: بسیاری از بانوان به دلیل باورهای نادرست، از اهدای خون خودداری میکنند و تصور میکنند که اهدا کردن خون موجب کمخونی آنها میشود، ما در این فرآیند آزمایش هموگلوبین را انجام میدهیم و اگر سطح هموگلوبین پایین باشد، به اهداکنندگان داروهای مکمل آهن و دیگر مواد لازم برای جبران کمخونی معرفی میکنیم.
مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحالوبختیاری بیان کرد: بهترین خون، سالمترین خون است، این اطمینان داده میشود که اگر فرد خوندهنده هرگونه بیماری داشته باشد، فرآیند خونگیری از او انجام نمیشود.