شناسهٔ خبر: 70417198 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ۵۹۸ | لینک خبر

حکمرانی شاخص‌ها؛

چالش‌های تاثیر سازمان‌های بین‌المللی بر خط‌مشی‌گذاری فضای مجازی کشور

سی ‌و سومین نشست از سلسله جلسات مجمع مقام (مطالبه‌گران قوت و اقتدار فضای مجازی) با حضور کارشناسان و فعالان فضای مجازی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری 598، به نقل از روابط عمومی سازمان فضای مجازی سراج، سی و سومین نشست تخصصی مجمع مطالبه‌گران فضای مجازی با موضوع «حکمرانی شاخص‌ها، چالش‌های تاثیر سازمان‌های بین‌المللی بر خط‌مشی‌گذاری فضای مجازی کشور» با حضور آقای دکتر مهرداد حیدری مدیر اندیشکده حکمرانی شاخص و دبیری سرکار خانم سحرناز افشین‌یکتا پژوهشگر فضای مجازی و فعال حوزه فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست دکتر حیدری به ۴ محور جایگاه ارزشیابی در مطالعات حکمرانی و کشورداری، جایگاه شاخص‌ها در ارزشیابی، کار ویژه شاخص در حکمرانی و وضعیت فعلی دولت الکترونیک اشاره کرد.

وی بیان داشت: ارزشیابی به صورت کلی در کشور ما اگر نیاز همگانی است اما دچار یک فقر معرفتی است. ضمن اینکه در ایران برخلاف کشورهای خارجی، این حوزه مورد اهتمام خاص نیست.

مدیر اندیشکده حکمرانی شاخص تاکید کرد: ارزشیابی یک تعریف جامع علمی دارد؛ در واقع این مقوله دو جوهره یا اصل دارد، سنجش سیستماتیک مریت و ورس. اینجا مریت را ما به شایستگی تعبیر و تعریف می‌کنیم یعنی ویژگی‌های درونی یک چیز خوب باشد.

دکتر حیدری افزود: در ارزشیابی باید ویژگی های درونی و بیرونی مورد مدنظر را متناسب با نیاز کاربر به خوبی بسنجیم. البته در این سنجش ممکن است یک سری ویژگی‌های درونی یا بیرونی کم یا زیاد باشد. یعنی ممکن است مریت یا شایستگی در چیزی باشد اما ورس یا صلاحیت در آن نباشد. لذا در ارزشیابی هم شایستگی‌های درونی و هم صلاحیت آن باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی در ادامه گفت: وقتی ارزشیابی در مورد پدیده‌ای صورت می‌گیرد باید شایستگی و صلاحیت هر دو با هم و توأمان در کنار هم باشند، یعنی اگر ما سوخت را ارزیابی کرده و پمپ بنزین‌ها را مبتنی بر فناوری قرار می‌دهیم، این برنامه‌ریزی باید هم مریت یعنی شایستگی و شبکه‌سازی مناسب داشته باشد و هم ورس یا صلاحیت و نیاز واقعی یک کاربر را برطرف نماید.

مدیر اندیشکده حکمرانی شاخص، ارزشیابی را فناوری بهبود مستمر جامعه دانست که توسط سیاست‌مداران و سیاست‌گذاران به کار بسته می‌شود و اظهار داشت فناوری بهبود مستمر راز بقای جامعه و ایجاد تمدن نوینی است که جمهوری اسلامی به سمت آن حرکت می‌کند.

علاقمندان می‌توانند جهت مشاهده سخنرانی کامل دکتر مهرداد حیدری مدیر اندیشکده حکمرانی شاخص به این لینک مراجعه نمایند.