شناسهٔ خبر: 70415963 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

عارف:

حوزه پالایش نفت نیازمند اصلاحات ساختاری است/ ضربه سنگین ناترازی به صنعت

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت گفت: صنعت نفت باید از فناوری‌های «های‌تک»، ظرفیت و استعداد جوانان مستعد کشور استفاده کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ریاست‌جمهوری، محمدرضا عارف در جلسه «گزارش عملکرد و برنامه‌های راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش کشور» با حضور برخی مدیران دولتی این حوزه و مسئولان ۱۰ پالایشگاه برتر کشور برگزار شد، ضمن تقدیر از زحمات مدیران و کارگران فعال در این حوزه، اقدامات آنان را «کار بزرگ» خواند و اظهار کرد: صنعت نفت، صنعت پیشران ماست و همراه صنایع بالادستی آن مثل پالایشگاه‌ها، صنایع راهبردی کشور ما به‌شمار می‌آیند.

وی در این دیدار پس از شنیدن راهکارهای مدیران ارشد صنعت پالایش نفت کشور برای ارتقای بیشتر این صنعت و رفع کمبودها افزود: در شرایط کنونی، در مقایسه توسعه پالایشگاه‌ها یا تأسیس پالایشگاه‌های جدید، اولویت باید به توسعه پالایشگاه‌ها و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام داده شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه خطاب به مدیران پالایشگاه‌های کشور بیان کرد: شما بزرگان صنعت پالایش نفت کشور، باید با انگیزه قدم بردارید، از فناوری‌های «های‌تک» و ظرفیت و استعداد جوانان مستعد ایران استفاده کنید.

عارف با بیان اینکه در گذشته، شاگردان ممتاز دوره دبیرستان به‌طور معمول یکی از سه اولویت نخستشان برای ادامه تحصیل، دانشگاه صنعت نفت بوده است، گفت: امروز هم دوباره باید همان شرایط فراهم شود و باید به آن وضعیت برگردیم که نخبه‌های دانشگاهی در این صنعت مشغول فعالیت باشند.

وی در جمع مدیران حوزه پالایش نفت گفت: در بخش رفع مشکلات گمرکی برای تجهیز و نوسازی پالایشگاه‌ها، دولت نهایت همکاری را خواهد داشت؛ اما در مورد مسائل زیست‌محیطی و مجوزهای مربوط به آن، باید به‌گونه‌ای عمل کنید که به محیط زیست آسیبی وارد نشود.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در توسعه ظرفیت پالایشگاه‌ها، اولویت را به طرح‌های نیمه‌تمام و توسعه‌ای بدهید، گفت: افزایش بهره‌وری که در قانون برای آن میزان ۲.۸ درصد رشد از ۸ واحد را در نظر گرفته‌اند، با استفاده از تکنولوژی‌های روز و های‌تک انجام‌پذیر است که شما باید به آن سمت بروید.

عارف با بیان اینکه برخی اولویت‌ها در این صنعت به درستی شناخته نشده است، تصریح کرد: چند دهه قبل گوگردزدایی در پالایشگاه‌ها با یک میلیارد دلار هزینه انجام‌پذیر بود، اما برخی مقاومت‌ها در برابر آن موجب شده است که اکنون مجبور باشیم چندین برابر برای این کار هزینه کنیم.

وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور گفت: ناترازی ضربه سنگینی به صنعت زده است و این در حالی است که صنعت و سایر حوزه‌ها مثل یک زنجیره به یکدیگر متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقه‌ها نیز منتقل خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت صورت گیرد، گفت: در آن صورت نه‌تنها از واردات رها می‌شویم، بلکه امکان صادرات هم برایمان پدید می‌آید.

عارف با تاکید بر توجه به آمایش سرزمینی خاطرنشان کرد: توسعه پالایشگاه‌ها، باید بر اساس آمایش سرزمینی باشد و برنامه هفتم هم بر پایه آمایش سرزمینی است.