شناسهٔ خبر: 70414959 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

برگزاری کارگاه شب های پروانه ای

کارگاه شب های پروانه ای روز پنجشنبه مورخ ۲۲ آذر ماه، در خانه شعر و ادب شهر یزد برگزار گردید.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا بهشتی- به همت کانون‌ ادبی دانشگاه، کانون ادبی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و با همکاری خانه شعر و ادب فارسی یزد کارگاه شب‌های پروانه‌ای روز پنجشنبه مورخ ۲۲ آذر ماه، در خانه شعر و ادب شهر یزد برگزار گردید.

این برنامه با حضور ناصر پروانی شاعر و نویسنده دانشگاه، مهرابی مسئول خانه شعر و ادب یزد، سرلک مدیر فرهنگی دانشگاه شهید صدوقی، زهرا حسینی مجری تلویزیون یزد، افراد شاخص فرهنگی آن استان و شعرا و دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و شهید صدوقی یزد در خانه شعر و ادب یزد برگزار شد.

در ابتدای این کارگاه ناصرپروانی؛ شاعر و نویسنده حوزه ادبیات پیرامون اهمیت شهر میزبان گفت: یزد یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران است که بسیاری از شاعران و شخصیت‌های برجسته را در طول تاریخ به خود دیده است.

وی سپس به شرح و توضیح موضوعاتی چون غزل عاشقانه و سبک و سیاق آن پرداخت و از تعدادی از شاعران و شخصیت‌های مهم یزد همچون وحشی بافقی و استاد مهدی آذر یزدی یاد کرد و گفت: وحشی بافقی شاعر مشهور قرن دهم هجری، از شهر بافق استان یزد است از آثار برجسته‌اش می‌توان فرهاد و شیرین، ناظر و منظور، و غزلیات زیبا را نام برد. وحشی بافقی در اشعار خود از کلمات بسیار ساده ولی در عین حال جذاب برای شعر سرودن انتخاب می‌کند. همچنین در اشعار او کمتر واژه‌ها و ترکیب‌های عربی پیدا می‌کنید. این در حالی است که در آن زمان بین شاعران مرسوم بود تا از کلمه‌های دشوار و عربی در اشعارشان بهره بگیرند. سادگی اشعار بافقی باعث شده است تا او بتواند نظر عموم مردم را جلب کند.

در ادامه جلسه ایشان بیان داشت: وحشی در دورانی زندگی می‌کرد که حکومت صفویان بر ایران مسلط بود. این دوره با فراز و نشیب‌های سیاسی و اجتماعی همراه بود و وحشی، با طبیعتی حساس و روحی لطیف، از این تحولات تأثیر می‌گرفت. او زندگی ساده و دور از دربار داشت و به جای طلب ثروت یا مقام، در شعر خود، عشق، درد، رنج و آرمان‌های انسانی را انعکاس می‌داد و در قالب‌های مختلف شعری چون غزل، مثنوی، و قصیده آثار ارزشمندی خلق کرده است.

سپس ناصر پروانی به بیان ویژگی‌های شعر وحشی بافقی پرداخت و مطرح کرد: غزل‌های وحشی پر از شور و احساس است و به بیان عشق، جدایی و رنج‌های انسانی می‌پردازد. از جمله:«دل از من برد و روی از من نهان کردخدا را با که این بازی توان کرد؟»وحشی بافقی در سال ۹۹۱ هجری قمری، در اوج شکوفایی ادبی خود، درگذشت. اما اشعار او همچنان در ادبیات فارسی زنده است.

شاعر دانشگاه در ادامه گفت: مهدی آذریزدی یکی دیگر از بزرگان فرهنگ و ادب ایران و شهر یزد است وی پدر ادبیات کودک و نوجوان نام گرفته است. او نویسنده‌ای بی‌همتا و یکی از پیشگامان ادبیات کودک و نوجوان در ایران، در ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در روستای خرمشاه یزد به دنیا آمد. وی با آثاری ساده، دلنشین و آموزنده، نام خود را به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان تاریخ ادبیات کودک ثبت کرده است.مهم‌ترین اثر مهدی آذریزدی، مجموعه کتاب‌های "قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب" است. این مجموعه که از سال ۱۳۳۵ منتشر شد، شامل بازنویسی ساده و روان داستان‌های کهن ایرانی و اسلامی است.هدف او از نگارش این کتاب‌ها، آشنا کردن کودکان با ادبیات کهن فارسی و آموزه‌های اخلاقی بود. این آثار به دلیل زبان ساده، جذابیت داستان‌ها و پیام‌های آموزنده‌شان، محبوبیت زیادی پیدا کردند.

این کارگاه با شعرخوانی دانشجویان و حضار به اتمام رسید.