شناسهٔ خبر: 70414358 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در تور رسانه‌ای خبرنگاران یزدی مطرح شد؛

تهیه دانشنامه مقبره «جوی هرهر» یزد / ثبت بافت تاریخی یزد گامی برای توسعه بوده است

یزد - شهردار ناحیه تاریخی یزد در حاشیه تور رسانه‌ای خبرنگاران در بازدید از پروژه‌های شهری یزد گفت: در تلاش هستیم تا دانشنامه ویژه مقبره «جوی هرهر» یزد تهیه شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، علیرضا نقوی در ویژه برنامه اتوبوس خبر و بازدید خبرنگاران از پروژه‌های شهرداری یزد در ناحیه بافت تاریخی با اشاره به قدمت مقبره «جوی هرهر» در این شهر گفت: با توجه به قدمت و ماهیت مذهبی این مکان، سعی کرده‌ایم به صورت ویژه به بازسازی و مرمت آن بپردازیم.

وی افزود: تاکنون بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته شده که همچنان نیاز به حمایت از مسئولان و مدیران استانی و دولتی داریم.

نقوی گفت: هفت فاز برای آن برنامه‌ریزی شده که فاز اول پارک کرباسی و آرامگاه خانوادگی دکتر مرتاض و خانواده صدوقی بود که به فاز شهری تبدیل شد و در کنار آن نیز فازهای دیگری دنبال می‌شود.

شهردار ناحیه تاریخی یزد بیان کرد: پس از وادی السلام و تخت فولاد اصفهان یکی از مکان‌های مقدس برای شیعیان این مقبره جوی هرهر است که این مجموعه حلقه تکمیلی گردشگری معنوی و مذهبی شهر یزد قرار می‌گیرد.

نقوی ادامه داد: سعی داریم مثل تخت فولاد که دانشنامه برای آن نوشته شده به سمت نوشتن دانشنامه جوی هرهر نیز حرکت کنیم وامیدواریم به زودی بتوانیم این امر را محقق کنیم.

وی همچنین ادامه داد: این مجموعه یکی از آرامستان‌های تاریخی کشور و بعد از وادی الاسلام نجف و تخت فولاد اصفهان، از گورستان‌های مقدس به شمار می‌رود به طوری که بنا بر روایات نقل شده در مفاتیح الجنان به دلیل مدفن «فاطمه کربلایی» موسوم به همسر استاد اشرف آهنگر در این گورستان، عذاب از کسانی که در این آرامستان دفن شده‌اند، برداشته شده است.

ابوالقاسم محی الدینی شهردار یزد نیز در این بازدید با اشاره به گلایه برخی شهروندان از خرابی‌های موجود در بعضی از بخش‌های بافت تاریخی شهر بیان کرد: متأسفانه این خرابی‌های به دلیل کم کاری برخی دستگاه‌های اجرایی طی سالیان متمادی حاصل شده و هرچند شهرداری در ابتدا به شرط تأمین مصالح مورد نیاز اقداماتی را در جهت بدنه‌سازی و کف‌سازی این معابر انجام داده ولی در گذر زمان، تأمین مصالح و حتی نورپردازی این معابر نیز بر عهده خود شهرداری واگذار شده است که شهرداری براساس توان خود به آن‌ها مبادرت می ورزد.

تهیه دانشنامه مقبره «جوی هرهر» یزد / ثبت بافت تاریخی یزد گامی برای توسعه بوده است


‌وی افزود: البته شهرداری در مورد بناهای تاریخی و سایر بخش‌های بافت تاریخی به دلیل تخصصی بودن مرمت و ساماندهی امکان ورود ندارد و قائدتاً این خرابی‌ها در حوزه فعالیت‌های میراث فرهنگی است.

شهردار به اقدامات شهرداری در زمینه ساماندهی و بازسازی بخش‌های تاریخی مانند گورستان فاخر جوی هُرهُر اشاره و عنوان کرد: هرچند در ابتدا به رغم اعلام آمادگی شهرداری برای ساماندهی این مجموعه با حکم دادستانی از ورود به این مقوله بازداشته شد ولی به دلیل خرابی‌ها و وضعیت اسفبار مجموعه بعد از سیل چند سال قبل با دستور استاندار وقت جهت مرمت به این حوزه وارد شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون نیز برخی از حجره‌های وسط این مجموعه توسط میراث فرهنگی در حال مرمت است، خاطرنشان کرد: الگوی طراحی شهرداری برای این مجموعه فاخر که اکنون مدفن قریب به ۱۰۰ مجتهد مسلّم را در خود جای داده، مشابه مجموعه فاخر تخت فولاد اصفهان است.

در ادامه این بازدید، شهردار منطقه تاریخی یزد به طرح آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده اشاره کرد و گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان در حال انجام است.

وی بیان کرد: فاز اول این خیابان که بلوار آیت‌الله طالقانی را به خیابان فرخی یزدی متصل می‌کند، به مراحل پایانی خود رسیده و به زودی افتتاح خواهد شد. عملیات اجرایی فاز دوم نیز با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان در حال انجام است.»

نقوی از آزادسازی ۲۱ پلاک در مسیر فاز اول این خیابان به مساحت ۵۵۰۰ مترمربع خبر داد و اضافه کرد: ۲۷۰۰ مترمربع آسفالت، ۴۰۰۰ مترمکعب خاک‌برداری و ۱۰۰۰ مترمربع پیاده‌روسازی از اقدامات انجام‌شده برای این پروژه است.

تهیه دانشنامه مقبره «جوی هرهر» یزد / ثبت بافت تاریخی یزد گامی برای توسعه بوده است

شهردار منطقه تاریخی یزد از کف‌سازی و بدنه‌سازی محله میرقطب با وسعت ۱۷۰۰ مترمربع و اعتبار ۳. ۶ میلیارد تومان خبر داد و افزود: طی چند سال اخیر ۵۰ هزار مترمربع از معابر محلات منطقه تاریخی با اعتباری بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان ساماندهی شده است.

وی در ادامه به بازپیرایی بوستان چهارده معصوم و زمین ورزشی محله خلف باغ اشاره کرد و گفت: زمین ورزشی خلف باغ با اعتبار سه میلیارد تومان تا پایان سال آماده بهره‌برداری می‌شودو فاز دوم این طرح که شامل احداث سالن ورزشی بانوان است نیز به‌زودی آغاز می‌شود.