افشین زرگر در گفت و گو با ایسنا درباره ضرورت توجه به حوزه پژوهش اظهار کرد: هر چقدر در زمینه پژوهش و تحقیق هزینه شود، منافع و سود بسیار زیادی خواهد داشت. اگر مبلغ ناچیزی در پژوهش هزینه کنیم، میتوانیم در بلند مدت برداشتهای بسیار زیاد و ارزشمندی از سرمایهگذاری در این بخش داشته باشیم.
وی افزود: ما انتظار داریم به جزء اینکه دولت و دستگاههای دولتی از بخش پژوهش حمایت میکنند، بخش خصوصی هم این حمایت را داشته باشد و درصدی از بودجهاش را برای پژوهش در نظر بگیرد. ولی متاسفانه طی مدتی که چه به عنوان پژوهشگر و چه به عنوان متولی در یک بخش از حوزه پژوهش فعالیت دارم، حمایتها را خیلی خوب نمیبینم.
زرگر ادامه داد: کافی است نگاهی داشته باشیم به درصد اعتبار در استان که دستگاههای دولتی برای بخش پژوهش در نظر گرفتهاند. این مقدار نسبت به کل هزینههایی که در بخشهای دیگر صرف میشود، بسیار ناچیز است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: مگر میشود توسعه داشته باشیم، اما تحقیقی وجود نداشته باشد. امروزه R&Dها، تحقیقات و پیشرفتها مواردی لازم، شناخته شده و در دنیا معروف هستند، به طوری که بدون تحقیق، توسعهای هم نمیتواند وجود داشته باشد.
زرگر در ادامه درباره فعالیتهای پژوهشی دانشگاه و ارتباط با سایر مراکز بیان کرد: خوشبختانه ارتباط خوبی با صنایع و شرکتهای فعال در حوزههای مختلف برقرار کردهایم که باعث معرفی و ارتباط دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه با آنها شده است. به عنوان مثال یکی از این بیشمار ارتباطات ایجاد شده، معرفی بیش از ۴۰ نفر از دانشجویان به شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران است که طی بازدید از آن دانشجویان از نزدیک با نحوه کار و خط تولید این مجموعه آشنا شدند.
وی خاطر نشان کرد: پس بستر را آماده کردیم و با شرکتها، ارگانها و سازمانهای اجرایی ارتباط گرفتهایم تا زمینه تعاملات نزدیک دانشجویان و اساتید با حوزه صنعت فراهم شده و در طرحهای علمی شرکت داشته باشند. از سوی دیگر هدف از این تعامل این بوده که دانشجویان طرحهای تحقیقاتی را در جهت حل مشکلات سازمانها، شرکتها و صنایع انجام دهند.
زرگر با بیان اینکه قراردادها و طرحهای تحقیقاتی خوبی با بخش خصوصی و دولتی داریم، افزود: در این زمینه دانشگاهها را به شهر کرج و استان البرز محدود نکردهایم. در راستای این هدف با تیمی از اعضای تیم علمی از چادر ملو اردکان در دو مرحله مدیریتی و تخصصی بازدید کرده و مسائل و مشکلات چادرملو، سایت صنعتی و معدنی آن را دیده و بررسی کردهایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بعد از آن پیشنهاداتمان را ارائه کردیم و خوشبختانه در چند زمینه پروپوزال خوب اجرا شد.
وی با اشاره به اقدامات دیگر دانشگاه برای ارتباط با صنعت گفت: در این خصوص طرح پویشی داریم که به ما اجازه میدهد بر مبنای اعلام نیاز صنایع، کارخانجات و حتی دستگاههای اجرایی دانشجو معرفی میکنیم که طی آن قراردادی بسته میشود و میتواند زمینه جذب دانشجویان را در این دستگاهها فراهم کند.
انتهای پیام