به گزارش خبرنگار ایلنا، نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور در حال برگزاری است.
گفتنی است در جشنواره تئاتر مقاومت امسال چند موضوع و محوریت در بخش صحنهای مورد اهمیت بوده است که عبارتند از: «پرداختن به سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداختن به عملیاتها و رخدادهای مهم دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداخت به نقش تاریخی و ارزشمند زنان و مادران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «پرداختن به نقش شهدای مدافع امنیت با نگاه ویژه به شهدای سال ۱۴۰۱، حوادث تروریستی شاه چراغ و مجلس شورای اسلامی»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «پرداخت نمایشی به حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق»، «پرداختن به شخصیتهای مهم مبارز تاریخ معاصر ایران و جهان و ایستادگی آنها در برابر استکبار، استعمار و استبداد».
مسعود احمدی، نویسنده و کارگردان نمایش «بیدوران» یکی از کارگردانان شرکتکننده در نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت از شهر شیراز درباره کم و کیف نوزدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت با ایلنا گفتگو کرد.
لازم به ذکر است نمایش «بیدوران» اجراهای خود را از ۱۲ آذرماه در تالار امین تارخ شهر شیراز آغاز کرده است و تا ۲ دیماه به اجراهای عمومی خود ادامه خواهد داد.
احمدی همچنین به ویژگیهای نمایش «بیدوران» و توضیحاتی درباره محتوای آن پرداخت.
جشنواره امسال به بطن مخاطبان عام راه یافته است
مسعود احمدی در ابتدای صحبتهایش ضمن تاکید بر اهمیت حمایت تبلیغاتی ارگانهای فرهنگی هر شهر از آثار جشنواره، به ارائه راهکارهایی در مورد جذب مخاطبان تئاتر مقاومت پرداخت و گفت: جشنواره مقاومت در این دوره تا حدودی به بطن مخاطبان عام جامعه ورود پیدا کرده است؛ که این عامل به یاری تبلیغات سینه به سینه توسط خود مخاطبان صورت گرفته است، اما شاید تبلیغات گستردهتر که میطلبد اکثر ارگانهای فرهنگی شهر را درگیر کند در حال حاضر وجود ندارد.
او تاکید کرد: وجود چنین رویهای سبب جذب حداکثری مخاطبان عام به جشنواره شود؛ لذا هماهنگی جشنواره با این ارگانها میتواند باعث تسهیل این موضوع و گستردگی طیف علاقهمند به تئاتر مقاومت شود.
عامه مردم و شیرازیها شهید عباس دوران را دوست دارند
احمدی در ادامه از ویژگیهای نمایشی «بیدوران» گفت. وی بیان کرد: نمایش «بی دوران» یک نمایش پرتره از شهید زندهیاد عباس دوران است، شهیدی که بین عامه مردم، اللخصوص مردم شهر شیراز از محبوبیت و مقبولیت خاصی برخوردار است.
احمدی در توضیحات بیشتر درباره نحوه انتخاب بازیگران اثرش نیز گفت: در نمایش «بیدوران» سه بازیگر از پانزده بازیگر نمایش، سابقه خدمت در پایگاه نیرو هوایی شیراز را دارا بودند و دو نفر از آنها نیر همدوره شهید عباس دوران بودهاند که این خود عاملی است که در حین تماشای نمایش باورپذیری بیشتری در مخاطب ایجاد میکند.
او ادامه داد: در همین راستا، ما نیز سعی کردیم، فارغ از شعارزدگی و پیچشهای داستانی که گاهی کمکی به پرداخت قصه نمیکند، یک روایت ملموس از زندگی عباس دوران داشته باشیم تا هر نوع مخاطبی بتواند با آن ارتباط برقرار کند و علم و شناخت مطلوبی از شهید دوران این شهید حماسه آفرین کشور پیدا کند.
بیان چند انتقاد!
مسعود احمدی نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت را اینگونه ارزیابی کرد: لازم است بگویم، اجرای هر نمایش در شهری که تولید اثر در آن اتفاق افتاده به کیفیت اجرایی آثار کمک شایانی کرده است، همین که گروهها درگیر چالش زمان محدود در اختیار داشتن سالن اجرا در جشنواره نیستند و نیازی نیست دکور و صحنه آرایی خود را به مینیمالترین شکل ممکن به دلیل مشکلات موجود در حمل و نقل طراحی کنند؛ باعث افزایش تمرکز گروههای حاضر در جشنواره شده است.
مسعود احمدی در پایان بیان کرد: البته از دست دادن فرصت تماشای سایر آثار حاضر در جشنواره توسط گروهها نیز به نوبه خود میتواند چالشی باشد؛ اما به طور کلی نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در قیاس با ادوار پیشین از مزیتهای بیشتری برخوردار است که سبب بهبود کیفی جشنواره و آثار نمایشی حاضر در آن شده است.