به گزارش ایرنا،نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر یکشنبه در آیین رونمایی از کتاب دلارس در کتابخانه خلیج فارس بوشهر با تبریک میلاد آسمانی حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: کارهای بزرگ در طول تاریخ بسیار هستند، اما برخی از آنها منشاء تحول و آفرینش در جهان آینده هستند که باید ثبت و ضبط شوند تا آیندگان از آن مطلع شوند.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: به همین دلیل، تاریخ اسلام و تاریخ ایران به دلیل عدم توانایی در تهیه گزارشهای دقیق در هر دو دسته از وقایع، آسیبهای زیادی دیده است. در برخی موارد، به دلیل عدم گزارش مستند از وقایع تاریخی، روایتهای متضاد شکل گرفته و این باعث ایجاد تعارضات مفهومی شده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با بیان اینکه کمک به دیگران، ریشه در متن دین و شخصیت انسانی دارد و نمایانگر عبور از خود به دیگران است یادآور شد: این یک جهاد واقعی است و در این راستا روحانیت لازمه جهاد را در عرصههای مختلف از جمله جهاد علمی، پژوهشی، مدیریتی و اجتماعی. جهاد در عرصه علم و فناوری و نیز در خدمت به دیگران و تبیین معارف بر عهده دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در تاریخ استان بوشهر، وقایع زیادی در باتلاق زمان و تاریخ باقی ماندهاند ادامه داد: در سال 1294 زمانی که انگلستان به بوشهر حمله کرد، این حمله چهار بار اتفاق افتاد در آخرین بار، لشکری از منطقه دشتی به کمک رئیسعلی دلواری و علما آمدند.
وی گفت:واقعیت جالب این است که این لشکر در منطقه خورموج مریض و قریب به دو هزار نفر بیمار شدند و براساس گزارشی هر شش نفر، یک نفر سالم و پنج نفر بیمار بودند، و این یک نفر وظیفه پرستاری را به عهده داشت. به همین دلیل، رئیسعلی دلواری نتوانست مورد حمایت قرار گیرد.
صفایی بوشهری افزود: آیا انگلیسیها به خاطر جلوگیری از حمایت به لشکر رئیسعلی، ویروس آنفلوآنزا را پخش نکردند؟ درحالی که هیچکجای دیگر بوشهر آنفلوآنزا وجود نداشت، تنها در این منطقه چنین شیوعی مشاهده میشد. گزارشی وجود ندارد که نشان دهد در تنگستان یا دشتستان این بیماری رایج بوده است.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که ما در این تهاجم تنها یک شهید به نام رئیسعلی دلواری را میشناسیم و هیچ گزارشی از سایر شهیدان یا جانبازان نداریم.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه هیچ عکسی از خود رئیسعلی دلواری در دست نیست اما بررسی ها نشان می دهد یک عکس از ایشان در دست انگلیسیها است.
امام جمعه بوشهر با اشاره به اینکه گزارش یک حادثه تحول آفرین بدون مستندات تاریخی، ادبیات مبارزاتی و اشعار حماسی، نادر است تصریح کرد: ما تنها شعارهای بسیار کوتاهی از نبرد داریم و نقش زنان در این زمینه نیز فقط به یک گزارش محدود میشود که نشان میدهد آنها باید به کوهها پناه ببرند. اما نقش واقعی زنان در پشتیبانی از این مبارزات کجاست؟
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: به همین خاطر، مقوله گزارش یک موضوع راهبردی و استراتژیک برای تاریخ است و کارهایی که برای ثبت حوادث انجام می شود تکمیلکننده این جهاد است.
صفایی بوشهری با اشاره به اینکه موضوع جهاد در عرصه سلامت و جهاد در تبیین از اهمیت ویژهای برخوردار است افزود: یکی از کارهای بزرگ انجام شده بیان تألیفات علمای این استان از زمان ابن نوح سیرافی تاکنون است .
وی بیان کرد: رونمایی از کتاب دلارس یک اقدام عظیم محسوب میشود و تنها یک نفر، مرحوم آقا بزرگ تهرانی، این کار را انجام داد که با تألیف کتاب "ضریعه" به ارزیابی کتابخانههای بمبئی، کلکته، نجف و دیگر مکانها پرداخت.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه عملکرد جبهه فرهنگی انقلاب را باید در فضایی ملی و استانی مورد توجه قرار دهیم گفت: این کار بسیار مهم است، چون به عمق تاریخی این مرز و بوم میپردازد و گزارشی از تاریخ معاصر را آغاز میکند.
صفایی بوشهری اظهار امیدواری کرد این تلاشها عمیقتر و دقیقتر به ثمر برسند تا افرادی که زنده هستند، بتوانند گزارشهایی از تجربیات خود ارائه دهند.