شناسهٔ خبر: 70410458 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

سرقت ۵ میلیاردی پیک‌های فروشگاه با اسکیمر

چهار نفر از پیک‌های موتوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نصب اسکیمر روی دستگاه‌های کارتخوان موفق به سرقت ۵ میلیارد تومانی از حساب‌های مشتریان شده بودند که بازداشت شدند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: چهار نفر از پیک‌های موتوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نصب اسکیمر روی دستگاه‌های کارتخوان موفق به سرقت ۵ میلیارد تومانی از حساب‌های مشتریان شده بودند که بازداشت شدند. 
سرهنگ سعید پیرزاد، جانشین پلیس فتای پایتخت گفت: چندی قبل شکایت‌های مشابهی درباره برداشت‌های غیرمجاز به مأموران پلیس فتا گزارش شد. یکی از شاکیان گفت: من به صورت اینترنتی از یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرید کردم. ساعتی بعد پیک موتوری فروشگاه بسته را به دستم رساند و با کارتخوانی که همراهش بود، هزینه آن را پرداخت کردم. ساعتی بعد پیامکی برایم ارسال شد که نشان می‌داد همه موجودی حسابم برداشت شده است. احتمال دادم کارت عابربانکم سرقت شده باشد برای همین به سراغ کیفم رفتم، اما دیدم کارت سرجای خودش است که درخواست کمک دارم. مأموران پلیس با بررسی شکایت‌های مطرح شده متوجه شدند همه شاکیان به همین شیوه هدف سرقت از حساب‌هایشان قرار گرفته‌اند. بعد از به دست آمدن این اطلاعات، معلوم شد برداشت‌ها به شیوه اسکیمر رقم خورده است. در حالی که میزان برداشت‌های غیرقانونی به ۵ میلیارد تومان رسیده بود، مأموران پلیس موفق شدند عاملان برداشت را که چهار نفر از پیک‌های موتوری فروشگاه‌ها بودند شناسایی و بازداشت شدند و در بازرسی از محل، دستگاه‌های اسکیمر و کارت‌های خام کشف کردند. 
یکی از متهمان گفت: ما از مدتی قبل تصمیم گرفتیم به روش اسکیمر از حساب شهروندان برداشت کنیم. برای این کار هر چهار نفر به عنوان پیک موتوری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای شمال شهر مشغول به کار شدیم. وقتی مشتری سفارش می‌داد، ما سفارش را از فروشگاه تحویل می‌گرفتیم و به سمت مقصد حرکت می‌کردیم. مشتریان پول را با دستگاه کارتخوانی که همراه داشتیم پرداخت می‌کردند برای همین روی دستگاه‌های کارتخوان دستگاه اسکیمر نصب کردیم. بعد از اینکه سفارش را به مشتری تحویل می‌دادیم کارت عابربانک او و رمزش را می‌گرفتیم و فاکتورش را تسویه می‌کردیم و کارت را به او برمی‌گرداندیم. از آنجا که رمز کارت را در اختیار داشتیم اطلاعات کارتی را که توسط اسکیمر کپی شده بود به کارت‌های خامی که از قبل همراه داشتیم، منتقل می‌کردیم. رمز کارت را هم روی کارت یادداشت و در فرصت مناسب موجودی حساب را در طلافروشی برداشت می‌کردیم تا اینکه بازداشت شدیم. 
جانشین پلیس فتای تهران بزرگ گفت: باید توجه داشته باشید به هیچ عنوان کارت بانکی خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهید و حتماً عملیات بانکی و وارد کردن رمز را شخصاً انجام دهید، چراکه حتی در صورت نصب اسکیمر روی دستگاه کارتخوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از حساب شما امکانپذیر نخواهد بود. همچنین می‌توانید در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی مراتب را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ اطلاع دهید.