شناسهٔ خبر: 70409549 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

کنکور عادلانه نیست

چرا ترمیم معدل چالش برانگیز شده؟

اعتراض کنکوری ها به ترمیم معدل همچنان ادامه ارد، چندی پیش بعد از انتشار دفترچه کنکور ۱۴۰۴ و اعلام زمان ثبت نام، جمعی از داوطلبان نسبت به تاثیر معدل اعتراض کردند.

صاحب‌خبر -

 اعتراض کنکوری ها به ترمیم معدل همچنان ادامه ارد، چندی پیش بعد از انتشار دفترچه کنکور ۱۴۰۴ و اعلام زمان ثبت نام، جمعی از داوطلبان نسبت به تاثیر معدل اعتراض کردند.

به گزارش «تابنک» به نقل از شرق، آنطور که داوطلبان کنکور می گویند، در زمان تصویب مصوبه کنکور اعلام شده بود که فرصت چندین بار ترمیم معدل وجود دارد، اما اخیرا گفته شده که تنها یک بار می‌توانند ترمیم معدل انجام دهند که با توجه به تاثیر ۴۰ درصدی معدل در کنکور عملا پشت کنکوریها از دور رقابت خارج می‌شوند.

همین موضوع موجب شد تا جمعی از داوطلبان در کارزاری از رییس جمهور و وزیرآموزش و پرورش درخواست کنند تا امکان ترمیم مجدد را به آنها بدهند. 

ترمیم معدل چیست؟

ترمیم معدل فرصتی است که وزارت آموزش و پرورش برای فارغ‌التحصیلان دوره متوسطه در نظر گرفته تا بتوانند نمرات پایین امتحانات نهایی خود را جبران کنند.

هدف از این طرح، افزایش شانس داوطلبان برای بهبود سوابق تحصیلی است، چرا که این نمرات در پذیرش نهایی کنکور تأثیر مستقیم دارند. از سال جاری، میزان تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۴ به ۵۰ درصد قطعی افزایش یافته است. به همین دلیل، نمرات امتحانات نهایی بیش از گذشته در سرنوشت داوطلبان نقش‌آفرین خواهد بود.

استرس امتحان نهایی در کنکور

هدف اصلی مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برداشتن باری از روی دوش دانش‌آموزان بود، حالا هر امتحان نهایی به یک فشار مضاعف برای آنها تبدیل شده و از آن طرف چند سالی است که قانونی به نام ترمیم معدل هم به کنکور اضافه شده‌ است.

براساس این قانون اگر معدل دیپلم و سه سال آخر تحصیل داوطلبان کنکور پایین باشد، می‌‌توانند با شرکت در امتحانات ترمیم معدل، آن ‌را جبران کنند.در حال حاضر کنکوری‌ها فقط یک‌بار فرصت ترمیم نمره دارند اما بسیاری از داوطلبان خواستار افزایش این فرصت به دو مرتبه یا حتی بیشتر هم هستند.

با وجود این‌که سیدجلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی چندی پیش گفته بود که این موضوع به مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارتباطی ندارد و مربوط به مصوبات شورای‌عالی آموزش‌وپرورش است و طبق این مصوبه، داوطلبان تنها یک‌‌بار فرصت ترمیم نمرات را دارند‌.

با اعلام محدودیت یک‌بار ترمیم معدل برای هر درس، موجی از اعتراضات از سوی داوطلبان و والدین شکل گرفت. داوطلبان کنکور معتقدند این تصمیم ناعادلانه بوده و فرصت رقابت را از بسیاری از دانش‌آموزان می‌گیرد.آنها در شبکه های اجتماعی نسبت به این موضوع اعتراض کردند.

داوطلبان کنکور در هشتگ‌های با عنوان فرصت ترمیم مجدد ، ترمیم معدل و کنکور نسبت به این اقدام اعتراض داشتند. یکی از دانش آموزان در شبکه ایکس نوشت:"در ابتدا اعلام شده بود هر داوطلب ۱۰ بار فرصت ترمیم نمرات خود را دارد، اما اکنون این فرصت به یک‌بار کاهش یافته است. چرا باید در چنین موضوع مهمی محدودیت وجود داشته باشد؟ روز امتحان ممکن است فرد به دلیل شرایط نامناسب نتواند نمره خوبی بدست آورد." عدالت آموزشی وجود ندارد.

بسیاری از داوطلبان به عدالت آموزشی اشاره کردند. آنها معتقد هستند با این مصوبه تفاوت سطح آموزش مناطق محروم و برخوردار دیده نشده است. یکی از داوطلبان کنکور در شبکه ایکس نوشت:" ای کاش معلمان همه مناطق را ارزیابی می کیردی، ای کاش مدارس را هم ارزیابی می کردند، سطح کیفی مداری و معلمان با هم فرق دارد و این خودش بی عدالتی است."کاربر دیگری هم نوشته است:"

تاثیر قطعی معدل ناعادلانه است؛ چرا باید دانش‌آموزی در یک شهرستان محروم با دانش‌آموزی در پایتخت که در مدرسه غیرانتفاعی و شرایط عالی درس خوانده، مقایسه شود." شورای عالی آموزش و پرورش باید تصمیم بگیردسیدجلال موسوی معاون تعلیم و تربیت رسمی ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به این موضوع به ایران گفت:"جزئیات مصوبه ترمیم معدل در شورای عالی آموزش و پرورش قرار دارد، ما به داوطلبان معترض هم این را توضیح دادیم که مصوبه ترمیم معدل مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست و شورای عالی آموزش و پرورش در این زمینه تصمیم گیر است.

در آنجا هم عنوان شده که هر دانش آموز فقط یک بار فرصت ترمیم معدل برای کنکور دارد. می دانیم که دانش آموزان به این موضوع اعتراض دارند و درخواست شان این است که بیش از یک بار فرصت ترمیم معدل داشته باشند. ما هم مخالف این موضوع نیستیم، اما شورای عالی آموزش و پرورش باید در این زمینه تصمیم گیری کند.وی افزود: علاوه بر این، ما یک نامه رسمی به آموزش و پرورش ارسال و طی آن موافقت خود را برای برداشتن محدودیت فرصت ترمیم معدل اعلام کردیم و گفتیم که به دانش آموزان بیش از یک بار اجازه داده شود.