شناسهٔ خبر: 70409347 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

برترین فناوری‌ های نظامی سال ۲۰۲۴

صاحب‌خبر -

برترین فناوری‌ های نظامی سال ۲۰۲۴ توانسته‌اند قدرت دفاعی و بازدارندگی کشورهای توسعه‌یافته را تقویت کنند. در ادامه با ویژگی‌های این فناوری‌ های نظامی آشنا خواهیم شد.

حوزه فناوری نظامی در سال ۲۰۲۴ پیشرفت‌های چشمگیری داشت. در  سال میلادی جاری اخبار دستاوردهای متعددی در زمینه‌های هایپرسونیک، پهپادها، توسعه تسلیحات و متأسفانه حتی اخبار استفاده و به‌کارگیری آن‌ها اعلام شد. اکثر فناوری‌های برتر نظامی ۲۰۲۴  را می‌توان تکنولوژی جدید ارتش آمریکا در نظر گرفت

جنگ مداوم بین روسیه و اوکراین، تنش‌های فزاینده در منطقه هند و اقیانوس آرام بین ایالات متحده و متحدانش از یک سو و چین از سوی دیگر، منجر به شکل‌گیری پیشرفت‌های بی‌سابقه‌ در حوزه فناوری‌های نظامی شد. درگیری‌های روزافزون میان کره شمالی و جنوبی و مسائل دیگر نیز زمینه چنین پیشرفت‌هایی را فراهم کرده‌اند.

فناوری‌ های برتر نظامی ۲۰۲۴

در این مقامه گجت نیوز ۷ فناوری نظامی برتر در سال ۲۰۲۴ را بیان خواهیم کرد؛ این فناوری‌های برتر نظامی ۲۰۲۴ به انواع جنگ‌افزار از جمله سلاح لیزری، موشک‌های هایپرسونیک،  تانک‌ها و زیردریایی‌های فوق مدرن و پرنده‌های جنگنده مربوط می‌شوند. این ۷ فناوری نظامی در شرایط واقعی آزمایش شده‌اند و کارآمدبودن آنها ثابت شده استِ؛ حتی اخبار مرتبط با این فناوری‌ها نیز منتشر شده که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

 سلاح لیزری موتورسوز ضد پهپاد کره جنوبی

سلاح لیزری موتورسوز ضد پهپاد کره جنوبی سلاح لیزری موتورسوز ضد پهپاد کره جنوبی

سلاح لیزر موتورسوز کره جنوبی توانایی نابودی نابودی پهپادهای شمالی با هزینه تنها ۱.۴۵ دلار به ازای هر شلیک را دارد. کره جنوبی در ماه ژوئیه اعلام کرد که به اولین کشور  دارنده و استفاده‌کننده سلاح‌های لیزری ضد پهپاد در جهان تبدیل خواهد شد. این سیستم لیزری که با نام پروژه «جنگ ستارگان» (StarWars) شناخته می‌شود، برای مقابله با نفوذ پهپادهای کره شمالی به حریم هوایی این کشور طراحی شده است.

به گفته سخنگوی DAPA (آژانس توسعه برنامه‌های دفاعی کره جنوبی)، هزینه اجرای این استراتژی حدود ۱.۴۵ دلار  به ازای هر شلیک خواهد بود. این سلاح‌های لیزری می‌توانند با هدف‌گیری و سوزاندن موتور یا تجهیزات الکتریکی پهپادهای پرنده، آن‌ها را در عرض ۱۰ تا ۲۰ ثانیه سرنگون کنند.

موشک آزمایشی هایپرسونیک آمریکا

موشک هایپرسونیک آمریکا موشک هایپرسونیک آمریکا

مدتی پیش، موشک آزمایشی هایپرسونیک آمریکا با سرعت ۷ برابر صوت آسمان نروژ را شکافت.موشک آزمایشی هایپرسونیک نیروی هوایی آمریکا با نام BOLT-1B در ماه سپتامبر پرواز موفقیت‌آمیزی را بر فراز نروژ انجام داد. این وسیله آزمایشی بر فراز دریای نروژ به سرعت ۷.۲ ماخ رسید.

به گفته آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins APL)، داده‌های علمی جمع‌آوری‌شده از این آزمایش به محققان کمک خواهد کرد تا روش‌های جدید و دقیق‌تری را برای مدل‌سازی و پیش‌بینی در طراحی وسایل هایپرسونیک، مورد ارزیابی قرار دهند.

تانک نبرد مخفی و بی‌صدای جهان با سوخت هیدروژنی

تانک نبرد مخفی و بی‌صدای جهان با سوخت هیدروژنی تانک نبرد مخفی و بی‌صدای جهان با سوخت هیدروژنی

هیوندای از اولین تانک نبرد مخفی و بی‌صدای جهان با سوخت هیدروژنی رونمایی کرد. «روتم» (Rotem)، شرکت زیرمجموعه شرکت هیوندای، از چشم‌انداز خود برای آینده تانک‌های اصلی نبرد با استفاده از پیشرانه‌های هیدروژنی پرده برداشت. تانک هیدروژنی جدید هیوندای با نام K3 با همکاری آژانس توسعه دفاعی کره جنوبی و دیگر مؤسسات توسعه یافته است. پیش‌بینی می‌شود تانک مذکور پس از عملیاتی شدن، تا سال  ۲۰۴۰ وارد مرحله تولید شود و به اولین تانک از این نوع در جهان تبدیل شود.

 تجهیز مجدد زیردریایی‌های نیروی دریایی آمریکا به موشک‌های کروز هسته‌ای

زیردریایی های ارتش آمریکا زیردریایی های ارتش آمریکا

زیردریایی‌های نیروی دریایی آمریکا پس از سه دهه مجدداً به موشک‌های کروز هسته‌ای مجهز می‌شوند. نیروی دریایی آمریکا در اقدامی متحولانه درخواست اطلاعات (RFI) را برای توسعه موشک کروز پرتاب‌شونده از دریا با کلاهک هسته‌ای (SLCM-N) منتشر کرد.ارتش آمریکا می‌خواهد تا سال مالی ۲۰۳۴ یک سیستم عملیاتی ایجاد و مورد استفاده قرار گیرد و آزمایش‌های نمونه اولیه در سه سال آینده انجام شود.

ایالات متحده در ابتدا موشک‌های کروز هسته‌ای SLCM را در اواسط دهه  ۱۹۸۰ با معرفی TLAM-N، نسخه هسته‌ای موشک تاماهاوک، به‌کار گرفت. در سال  ۱۹۹۱ رئیس‌جمهور وقت، جرج اچ. دبلیو. بوش، توقف استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی مبتنی بر دریا را اعلام کرد و استفاده از آنها در سال  ۱۹۹۲ به پایان رسید.

تایید برنامه مقابله با موشک‌های هایپرسونیک

موشک هایپرسونیک موشک هایپرسونیک

مدتی پیش برنامه بی‌سابقه مقابله با موشک‌های هایپرسونیک تاییدیه آمریکا را دریافت کرد آژانس دفاع موشکی ایالات متحده (MDA) تصمیم گرفت برنامه رهگیر فاز گلاید (GPI) «شرکت نورثروپ گرومن» (Northrop Grumman) را پیش ببرد؛ چنین تصمیمی نخستین اقدام دفاعی در نوع خود برای مقابله با تهدیدات موشک‌های هایپرسونیک محسوب می‌شد.

نورثروپ گرومن که طی سه سال گذشته با MDA همکاری داشته، اعلام کرده که طراحی‌ جهت مقابله با تهدیدات هایپرسونیک موجود و نوظهور ارائه کرده است. برنامه GPI اکنون وارد مرحله بعدی توسعه خود شده است.

تجهیز تنها جنگنده F-16 خصوصی جهان به قابلیت جستجوی مادون قرمز

جنگنده f16 جنگنده f16

شرکت دفاعی تاپ »ايی‌سیز» (Top Aces)، مستقر در مونترال و تنها اپراتور تجاری هواپیمای F-16 برای آموزش هوایی پیشرفته دشمن‌نما (ADAIR)، اعلام کرد که قابلیت جستجو و ردیابی مادون قرمز (IRST) را در پلتفرم جنگنده متجاوز پیشرفته F-16 (AAF) خود ادغام کرده است.این فناوری پیشرفته IRST در کاربردهای نظامی و هوافضا برای شناسایی، ردیابی و تشخیص اهداف از طریق اندازه‌گیری تابش مادون قرمز (IR) آن‌ها استفاده می‌شود.

امکان‌پذیر شدن مکان و قدرت زیردریایی با ردیابی امواج منتشر شده از سوی آن

زیردریایی مخفی آمریکا زیردریایی مخفی آمریکا

مدتی پیش زیردریایی آمریکایی هنگام حرکت با سرعت بالا در بخش شمالی دریای چین جنوبی به یک کوه زیرآبی برخورد کرده بود و مکان و قدرت آن مشخص شد. به گفته پژوهشگران چینی ممکن است علت فاش شدن مکان و میزان قدرت این زیردریایی، امواج قابل شناسایی منتشر شده از سوی آن در سطح آب بوده باشد

یواس اس کنتیکت (USS Connecticut) زیردریایی تهاجمی سریع با نیروی هسته‌ای نیروی دریایی آمریکا است. این شناور در اکتبر ۲۰۲۱ در دریای چین جنوبی با یک کوه زیرآبی برخورد کرده بود.

نظر شما خوانندگان گجت نیوز در مورد این فناوری‌های نظامی برتر ۲۰۲۴ چیست؟ آیا به نظر شما فناوری نظامی دیگری هم می‌تواند در فهرست فناوری‌های نظامی برتر ۲۰۲۴ قرار گیرد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.