شناسهٔ خبر: 70408040 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

زمان برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰ تغییر کرد/یک کنایه به فیلم فجر... -

اقتصاد ایران: دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ ضمن اعلام زمان برگزاری این رویداد، از معرفی بخش جدیدی با امتیاز ویژه خبر داد. همچنین، رئیس سازمان سینمایی سوره نیز به اختصار تنها یک نکته درباره جشنواره فیلم فجر مطرح کرد.

صاحب‌خبر -
- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری چهاردهمین دوره جشنواره «فیلم 100» با حضور یوسف منصوری دبیر جشنواره، محدثه پیرهادی عضو شورای سیاست‌گذاری، حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره و رئیس شورای سیاست‌گذاری این جشنواره برگزار شد.

در این نشست، علاوه بر بررسی جزئیات و نکات مختلف پیرامون «فیلم 100»، بخش جدیدی تحت عنوان «فلسطین آزاد» نیز معرفی شد که با امتیازی ویژه، به فیلم‌سازان این امکان را می‌دهد که حتی فیلم‌هایی با مدت زمان 300 ثانیه نیز به این بخش راه یابند. اما در خلال پرس‌وجوهای خبرنگاران، سوالی مطرح شد که با حواشی روبه‌رو شد.

سوالی که خبرنگار تسنیم مطرح کرد این بود که استعدادهایی که «فیلم 100» معرفی کرده، چه سرنوشتی پیدا کرده‌اند؟ آیا آن‌ها به نام‌های برجسته‌ای در عرصه ساخت فیلم‌های کوتاه و بلند تبدیل شده‌اند؟ در پاسخ به این سوال، یوسف منصوری دبیر جشنواره ابتدا به نام‌هایی چون هومن سیدی، سیدمحمدرضا خردمندان، نرگس آبیار و دیگران اشاره کرد که فیلم‌های 100 ثانیه‌ای ساخته و دیده شدند و به تدریج مسیر رشد خود را طی کرده‌اند.

اما منصوری در ادامه و در پاسخ به پرسش تسنیم و دیگر خبرنگارانی که می‌پرسیدند آیا این کارگردانان شناخته‌شده، استعدادهایی بودند که در جشنواره «فیلم 100» شکوفا شدند یا جشنواره فیلم کوتاه و فجر، گفت: «ذاتِ «فیلم 100» در کنار بسیاری از اهداف خود، در وهله اول کشف استعدادهای جوان است. اسامی که نام بردیم، قطعاً در این جشنواره مسیر پیشرفت و گام‌های اولیه‌شان را طی کرده‌اند، اما فیلمسازان جوان ما در اینجا دست به دست هم می‌دهند تا استعدادهایشان بیشتر شناخته شود. در واقع «فیلم 100» مسیر حرفه‌ای را برای این استعدادها باز می‌کند.»

در بخش دیگری از نشست، خبرنگار تسنیم سوالی درباره همکاری با صداوسیما و پخش فیلم‌های 100 ثانیه‌ای ویژه در تلویزیون و برخورداری از پلتفرم خاصی مطرح کرد. حمیدرضا جعفریان در پاسخ گفت: «تعاملات‌مان با صداوسیما در زمینه تولید سریال و محصولات دیگر ادامه دارد. همان‌طور که در گذشته تفاهماتی صورت گرفته بود، فیلم‌های برگزیده در تلویزیون پخش خواهند شد. همچنین ما به ساخت مجموعه‌های میان‌برنامه و حمایت از این آثار اندیشیده‌ایم و این موضوع در دستور کار قرار دارد.»

یوسف منصوری نیز به تفاهمی اشاره کرد که با معاونت سیما درخصوص ساخت آثار 100 ثانیه‌ای برای تلویزیون داشته‌اند. او همچنین از اقدامات انجام‌شده برای پخش و توزیع بهتر این آثار در فضای مجازی و ایجاد بستری برای پخش در نمایش خانگی خبر داد.

اما در مشروح این نشست خبری چه گذشت؟

یوسف منصوری، دبیر جشنواره فیلم 100، با ارائه گزارشی از سیزدهمین دوره این رویداد، گفت: «در دوره گذشته بیش از 4 هزار فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بیشترین آثار در بخش بین‌الملل از کشورهای آمریکایی، به‌ویژه برزیل، بودند. در این دوره، ما برند و هویت جدیدی برای جشنواره فیلم 100 تعریف کردیم و برند این جشنواره تغییر و به‌روزرسانی شد.»

وی سپس با معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره افزود: «آقایان درویش، شهیدی‌فر، حمیدی‌مقدم، جاوید و خانم پیرهادی اعضای شورای سیاست‌گذاری چهاردهمین دوره جشنواره فیلم 100 هستند.»

منصوری ادامه داد: «چهاردهمین دوره جشنواره فیلم 100 شامل سه بخش ملی، بین‌المللی و فلسطین آزاد خواهد بود. بخش ملی با عنوان «ایران عزیز» همانند دوره گذشته برگزار می‌شود. در این بخش تنها فیلم‌سازان ایرانی حضور دارند و هیچ فیلم خارجی مجاز به رقابت نیست. آثار با موضوعات پیشرفت، امید، میهن‌دوستی، زیبایی‌های ایران، اقتصاد و ثروت ملی، اخلاق خانواده و تاریخ ایرانی می‌توانند در این بخش به رقابت بپردازند.»

دبیر جشنواره همچنین افزود: «بخش بین‌الملل با عنوان «کرامت انسانی» برگزار خواهد شد و در آن موضوعات نوع‌دوستی، صلح و عدالت مدنظر قرار دارد. فیلم‌سازان ایرانی و خارجی می‌توانند در این بخش شرکت کنند. البته فیلم‌ساز ایرانی می‌تواند در یکی از دو بخش ملی یا بین‌المللی شرکت کند.»

وی درباره بخش ویژه «فرا 100» یا «فلسطین آزاد» توضیح داد: «این دوره یک بخش خاص به نام «فرا 100» یا «فلسطین آزاد» دارد. در این بخش هر فیلم‌ساز فعال می‌تواند اثری 300 ثانیه‌ای تولید کند. این بخش تنها به فیلم‌هایی با موضوعات حقوق کودکان و زنان، مبارزه با اشغالگری، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، غزه در جنگ و نسل‌کشی اختصاص دارد.»

منصوری در ادامه در مورد جوایز این دوره گفت: «در بخش ملی، به برگزیده بخش‌های داستانی، پویانمایی و مستند مبلغ 100 میلیون تومان اهدا می‌شود و به نفر دوم 70 میلیون تومان. در بخش بین‌الملل نیز سه جایزه 1500 یورویی و در بخش فلسطین آزاد سه جایزه 2000 یورویی در نظر گرفته شده است.»

دبیر جشنواره فیلم 100 درباره زمان برگزاری این دوره نیز گفت: «در دوره‌های گذشته جشنواره فیلم 100 در اسفندماه برگزار می‌شد، اما امسال برخلاف روال سال‌های گذشته، جشنواره در اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد. مهلت ارسال آثار نیز 20 فروردین‌ماه 1404 خواهد بود.»

حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره، در پاسخ به سوالی حاشیه‌ای درباره همکاری فقط با بهروز افخمی، با کنایه‌ای به جشنواره فیلم فجر گفت: «در چهار سال گذشته که من در سمت ریاست سازمان سینمایی سوره بودم، 13 فیلم برای جشنواره فیلم فجر ساخته شد. تلاش ما همیشه این بوده که از آثار خوب حمایت کنیم، نه افراد. ما سعی داریم سالی حداقل دو انیمیشن تولید کنیم، زیرا سینمای کودک و نوجوان با استقبال خوبی روبه‌رو است، اما جشنواره فیلم فجر ظاهراً علاقه‌ای به سینمای کودک ندارد. به همین دلیل، ما دیگر انیمیشن‌های خود را به فجر ارسال نمی‌کنیم، چرا که با این آثار برخورد مناسبی نمی‌شود.»

محدثه پیرهادی، رئیس مرکز جوان سوره و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره «فیلم 100»، نیز گفت: «این جشنواره محلی برای کشف استعدادهای جوان سینماست. امیدواریم مانند دوره‌های گذشته، فیلمسازان جدی و قابل سرمایه‌گذاری را شناسایی کنیم. بخش «فراصد» نیز فرصت بیشتری به فیلمسازان برای اثبات خود می‌دهد. این جشنواره همواره به سازمان‌ها، تهیه‌کنندگان و سرمایه‌گذاران کمک کرده تا فیلمسازان موردنظر خود را پیدا کنند. چهاردهمین جشنواره فیلم 100 در اردیبهشت‌ماه 1404 برگزار خواهد شد.»

انتهای پیام/

برچسب‌ها: