شناسهٔ خبر: 70408032 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

ضرورت سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی برای ارتقای سلامت - اکونیوز

اقتصاد ایران: ساری - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی را سبب ارتقای وضعیت سلامت برشمرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، شاهین آخوندزاده عصر یکشنبه در سخنرانی خود در آئین اختتامیه جشنواره تحقیقاتی و فناوری طبری دانشگاه علوم پزشکی مازندران که به صورت ارتباط ویدئو کنفرانسی انجام شد، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران را همواره در تمامی ادوار، دانشگاهی توانمند می‌دانم چرا که اعضای هیأت علمی توانمندی را دارد، افزود: دانشگاه‌های کشور باید از مسیر حرکت ۳ دهه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران، درس بگیرند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: متأسفانه عده‌ای در این شیپور می‌دمند که پژوهش تنها نگارش و مقاله نیست و به نوعی می‌خواهند ریشه پژوهش را بزنند و این یک آسیب است.

این مسئول ادامه داد: در پروسه پایان‌نامه باید نوع پژوهش را به دانشجو بیاموزیم و در نهایت به او بیاموزیم چگونه آن را منتشر و از آن دفاع کند و لذا یکی از این راه‌ها، نگارش مقالات است.

آخوندزاده بیان کرد: مقالات در واقع یک نوع آموزش است و در ادامه باید به مقدار آموزش و سرمایه‌گذاری که در پژوهش کردیم ثمرات و نتایج آن را ببینیم.

وی تصریح کرد: البته باید بپذیریم بیش از آن چیزی که در پژوهش کشور سرمایه‌گذاری کردیم برداشت کردیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: سروصدا در خصوص اینکه این مقالات به چه دردی می‌خورد جلوی پژوهش و اعتبارات این بخش را گرفته‌اند و در نهایت شاهد روند نزولی مقالات در کشور هستیم و چه دانسته و چه ندانسته صدای خطرناکی است که به دانشگاه‌های کشور لطمه وارد خواهد کرد.

آخوندزاده با بیان اینکه باید بپذیریم که رشد علم دانشگاهی قطعاً موجب رشد در فناوری خواهد شد گفت: نرخ رشد مقالات ایران از متوسط دنیا پایین‌تر و در مقالات هوش مصنوعی نیز وضعیت خوبی نداریم و حضور ایران در کنفرانس‌های بین‌المللی بسیار حداقلی است.

وی با تاکید بر بهره مندی از هوش مصنوعی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در علوم پزشکی آن است که دانشگاه جامع نیستیم و باید در کنار این موضوع سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی را ارتقا دهیم و اگر دست نجنبانیم از کشورهای رقیب جا خواهیم ماند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به سرمایه‌گذاری بسیار پایین ایران در زمینه هوش مصنوعی و وضعیت نامناسب کشور در پذیرش هوش مصنوعی و ابر رایانه‌ها و سهم ناچیز شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه سلامت در این زمینه، اذعان کرد: با روند سرمایه‌گذاری کنونی در تمامی محورها چه در کیفیت، چه کمیت، چه سرمایه‌گذاری و چه در هوش مصنوعی، در حال عقب ماندگی هستیم و اگر فکری برای ان نکنیم متأسفانه شاید در سالیان آتی، قابل جبران نباشد.

برچسب‌ها: