شناسهٔ خبر: 70404213 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

۷ داستان برتر رباتیک سال ۲۰۲۴ که باید بخوانید

سال ۲۰۲۴ شاهد نوآوری‌های فوق‌العاده‌ای در رباتیک بود، از انسان‌نما‌هایی که به مهارت انسان‌مانند دست می‌یابند تا ربات‌های غول‌پیکری که در خطوط قطار کار می‌کنند.

صاحب‌خبر -

۷ داستان برتر رباتیک سال ۲۰۲۴ که باید بخوانید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سال ۲۰۲۴ شاهد نوآوری‌های فوق‌العاده‌ای در رباتیک بود، از انسان‌نما‌هایی که به مهارت انسان‌مانند دست می‌یابند تا ربات‌های غول‌پیکری که در خطوط قطار کار می‌کنند. توسعه دهندگان برای ایجاد این نوآوری‌ها بر رویکرد‌های حل مسئله تمرکز کردند.


ربات Tesla Optimus، ربات Figure ۰۲ و ربات شبح‌وار انسان نمای Clone Robotics از جمله نوآوری‌هایی هستند که امسال علاقه‌مندان به رباتیک را متحیر کردند.


در اینجا، ما ۷ داستان برتر رباتیک از سال ۲۰۲۴ را آورده ایم.

ربات تسلا اپتیموس با ارتقاء دست جدید توپ‌های تنیس را با سرعت بالا می‌گیرد

ربات انسان نما Optimus که توسط تسلا توسعه داده شده است، دارای ۴۰ محرک الکترومکانیکی است که امکان حرکت انسان مانند، راه رفتن دوپا و جابجایی دقیق اجسام را فراهم می‌کند. این ربات به عنوان یک ربات همه منظوره، دو پدال و انسان نما توصیف می‌شود که قادر به انجام کار‌های ناامن، تکراری یا خسته کننده است.


قد Optimus ۵ فوت و ۸ اینچ و وزن آن ۱۲۵ پوند است. دارای طراحی شبیه انسان است و از مواد سبک وزن و در عین حال بادوام برای تطبیق پذیری و کارایی استفاده می‌کند. باتری ۲.۳ کیلووات ساعتی آن که توسط سیستم اختصاصی تسلا مدیریت می‌شود، از عملیات طولانی‌مدت، متعادل کردن انرژی برای کار‌های سبک یا فشرده پشتیبانی می‌کند.

ربات انسان نما چینی رکورد ۴.۶ فوتی را برای طولانی‌ترین پرش ایستاده تا کنون به ثبت رساند

ربات انسان نمای G۱ که توسط Unitree Robotics ساخته شده است، اخیراً رکورد جدیدی را برای پرش طول ایستاده به ثبت رسانده و قابلیت‌های پیشرفته رباتیک را در زمینه چابکی و عملکرد به نمایش می‌گذارد.


این شرکت ادعا می‌کند که ربات G۱ می‌تواند یک پرش طول ایستاده تا ۱.۴ متر انجام دهد که احتمالاً طولانی‌ترین پرشی است که توسط یک ربات انسان نما در اندازه خود در جهان انجام شده است که تنها ۱.۳۲ متر قد دارد. G۱ در حال حاضر دارای یک چهره براق مانند گیره است که از طراحی شکاف هوای قبلی خود ارتقا یافته است، و عقربه‌های سه رقمی کاربردی دارد که جایگزین کنده‌های قبلی شده است.


G۱ با قد ۴.۳۳ فوت (۱.۳۲ متر)، با وجود وزن ۷۷ پوند (۳۵ کیلوگرم) به اندازه ۲۷ × ۱۷.۷ × ۱۱.۸ اینچ جمع می‌شود تا به راحتی ذخیره شود. مجهز به LiDAR ۳D، دوربین عمق RealSense و آرایه میکروفون حذف نویز، به دستورات صوتی پاسخ می‌دهد و بازخورد صوتی را از طریق یک بلندگوی استریو ۵ واتی ارائه می‌دهد.

رونمایی از ربات انسان نمای سفید شبح با ماهیچه‌های آب

این ربات انسان نما توسط Clone Robotics، یک شرکت رباتیک لهستانی ساخته شده است. این ربات قادر به انجام حرکاتی شبیه انسان است، اگرچه به نظر ترسناک به نظر می‌رسد، زیرا بسیار به واقعیت نزدیک است.


این شرکت ادعا می‌کند که نیم تنه دارای آرنج تحریک شده، ستون فقرات گردنی (گردن) و شانه‌های آنتروپومورفیک با مفاصل استرنوکلاویکولار، آکرومیوکلاویکولار، اسکاپولوتوراسیک و گلنوهومرال است.


این حرکات از طریق یک سیستم باتری متشکل از پمپ‌ها و شیر‌هایی که آب را به گردش در می‌آورند به دست می‌آید. تنه دارای یک ظرف آب است و از یک سیستم هیدرولیک برای فشار دادن آب از طریق لوله‌ها برای رسیدن به انعطاف لازم و فعال کردن تاندون‌ها برای تکرار حرکات عضلانی استفاده می‌کند.

ربات انسان نمای SEO۱ چین برای اولین بار به راه رفتن شبیه انسان دست یافت

SE۰۱ که با تکنولوژی و زیبایی شناسی پیشرفته طراحی شده است، معیار جدیدی را برای رباتیک انسان نما تعیین کرده است، که باعث ایجاد هیجان و بحث‌های صنعتی در مورد آینده تعامل انسان و ربات می‌شود. یکی از ویژگی‌های برجسته SE۰۱ سیستم شبکه عصبی پیشرفته آن است. این فناوری نوآورانه با یک چالش طولانی مدت در رباتیک مقابله می‌کند: ایجاد یک راه رفتن طبیعی و شبیه انسان.


SE۰۱ با نرمی و کارایی انرژی بی‌سابقه به این امر دست می‌یابد، چه ثابت و چه در حال حرکت، به‌صورت سیال حرکت می‌کند. این ربات توسط شرکت Shenzhen EngineAI Robotics ساخته شده است.

ربات انسان نمای ۴۰ فوتی با سر شبیه به Wall-E برای کار در خطوط قطار

این ربات غول پیکر با سر شبیه به Wall-E توسط راه آهن غرب ژاپن برای حفظ خطوط قطار و انجام سایر وظایف حیاتی استفاده می‌شود. هدف این ربات پر کردن کمبود کارگران در ژاپن پیر و همچنین کاهش حوادثی مانند سقوط کارگران از مکان‌های مرتفع است.


این ماشین غول پیکر توسط شخصی که در کابین خلبان روی کامیون می‌نشیند کار می‌کند. اندام‌ها و دست‌های قدرتمند آن را می‌توان به راحتی از طریق چشمان رباتی که مجهز به دوربین است، کار کرد. با همگام سازی حرکات خود با ربات، اپراتور انسانی می‌تواند از ماشین آلات برای انجام کار‌های پیچیده‌ای استفاده کند که هم به قدرت و هم به ظرافت نیاز دارد.


شرکت Jinki Ittai، یک توسعه‌دهنده فناوری رباتیک، و شرکت Nippon Signal، یک شرکت فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های الکتریکی، به طور مشترک این دستگاه را توسعه دادند.

رونمایی XPENG سازنده خودرو‌های برقی چین از ربات آهنی با ۶۰ مفصل برای تقلید حرکات انسان

XPENG، که به‌خاطر خودرو‌های برقی‌اش شناخته می‌شود، نوآوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی خود را در سال ۲۰۲۴ به نمایش گذاشت. یکی از برجسته‌ترین ربات‌های انسان‌نما، آهن بود. Iron با قد ۵.۸ اینچ و وزن ۱۵۴ پوند (۷۰ کیلوگرم)، در حال حاضر عملیاتی است و در خطوط تولید Xpeng کار می‌کند. این ربات وظیفه مونتاژ خودروی الکتریکی P۷+ را بر عهده دارد و نقش عملی آن فراتر از نمایشگر را برجسته می‌کند.


با بیش از ۶۰ مفصل و ۲۰۰ درجه انعطاف پذیری، آهن می‌تواند به دقت قسمت‌های ظریف را کنترل کند و فعالیت‌های پیچیده‌ای مانند راه رفتن را انجام دهد.


بخش کلیدی هوش آیرون تراشه هوش مصنوعی Turing است که دارای یک CPU ۴۰ هسته‌ای است و برای مشاغلی مانند ربات‌ها، خودرو‌ها و حتی خودرو‌های پرنده در نظر گرفته شده است.

ربات انسان نما شکل ۰۲ در کارخانه BMW با ارتقای بازده ۴۰۰% تحت تاثیر قرار می‌گیرد

ربات Figure ۰۲ که در یک خط تولید کار می‌کرد، علاقه‌مندان به رباتیک را متحیر کرد، زیرا سرعت آن به ۴۰۰ ٪ افزایش یافت و میزان موفقیت آن ۷ برابر شد. این شرکت‌ها این پیشرفت‌ها را به عنوان یک تغییر دهنده بازی برای سیستم‌های تولید مستقل توصیف کردند.


انسان نمای Figure ۰۲ نیز در اوایل سال جاری با موفقیت در کارخانه BMW در اسپارتانبورگ آزمایش شد و اولین بار بود که BMW یک ربات انسان نما را در خط تولید خود ادغام کرد.


شکل ۰۲ نشان داده شده است که تا ۱۰۰۰ جایگذاری در روز را انجام می‌دهد. این یک نقطه عطف برای ربات‌های انسان نما در کاربرد‌های صنعتی است.