به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان - در سالروز میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) میهمان حجت الاسلام و المسلمین علی رضایی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین شدیم تا از ویژگی های حضرت زهرا(س) و جایگاه ایشان در نزد خدا، رسول خدا(ص) بیشتر بدانیم .
در ابتدای این گفت وگو حجت الاسلام رضایی با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و روز گرامی داشت مقام زن گفت: ولادت با سعادت زهرای مرضیه(س) و فرزند عزیزشان امام خمینی(ره) را ابتدا محضر امام زمان(ع)، رهبر بزرگوارمان و همهی ملت عزیز ایران اسلامی خاصه بانوان بزرگوار، خواهران گرامی، مادران وفادار تبریک و تهنیت عرض میکنم.
وی با نکوداشت مقام مادران شهدا افزود: در اینجا لازم می دانم ولادت فاطمه زهرا(س) را به مادران شهدا کشورمان و شهدای جبهه مقاومت از غزه تا لبنان و سوریه تبریک عرض کرده و آرزو کنم« ان شالله به حرمت نام حضرت زهرا(س) نابودی استکبار جهانی و رژیم کودک کش صهیونیست خبر خوش این روزها برای همه جوامع بشری به ویژه امت اسلام باشد. »
زنان ایران اسلامی نقش آفرین در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی از پیروزی تا استقرار و تثبیت
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به زیبایی نام گزاری روز ولادت فاطمه زهرا(س) به نام روز زن، «زنان کشورمان را بانوانی متدین، انقلابی، باوفا، ایثارگر و جهادگری نامید که نقش آفرینی آنها در عرصه های گوناگون حمایت از انقلاب اگر پررنگ تر از مردان نبود کم رنگ تر هم نبوده است.»
حجت الاسلام رضایی در ادامه تأکید کرد: « قطعا در ادامه انقلاب؛ یعنی استقرار انقلاب اسلامی باز هم شاهد نقش پر رنگ زنان هستیم لذا از حضور مجاهدانه بانوان بزرگوار، خواهران گرانقدر و مادران فداکار در همه عرصههای انقلاب، صمیمانه تشکر می کنیم و آرزوی سلامت و عاقبتبخیری برای شان داریم.»
وی در ادامه با استناد به فرمایش امام خمینی(ره): « از دامن زن، مرد به معراج می رسد» گفت: « ما هر چه داریم از برکت وجود مادران است و این جمله امام(ره) یعنی؛ وجود محترم مادر پیامبر نازنین اسلام است که ایشان را چنان تربیت کرد و با آموزه های خدایی و معنوی آشنا ساخت که به معراج واصل شدند.»
« پدر و مادر، خود فرد و جامعه» سه عامل تأثیرگذار در عزت و شکل گیری تعالی انسان
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در شکل گیری عزت ، احترام، رشد و تعالی انسان سه عامل « پدر و مادر، خود فرد و جامعه» تأثیرگذار هستند، گفت: اگر « پدر و مادر» انسان های عزیز، آینده نگر و متدینی باشند فرزند آنها بر اثر تربیت شان فرد وارسته، متدین و آینده داری برای کشورش می شود. از بُعد دیگر نیز «شخصیت فرد» اینکه چقدر اهل راز و نیاز با خدا، فداکاری، مجاهدت و تلاش باشد در رشد او تأثیرگذار است و عامل سوم «جامعه»، معلمان، مربیان، نویسندگان .. نقش بسزایی در نقش آفرینی و پرورش شخصیت یک فرد در جهت رشد و تعالی ابعاد وجودی او دارند.
آنچه خوبان همه دارند، فاطمه(س) یکجا دارد
حجت الاسلام رضایی در ادامه این گفت وگو به شأن حضرت زهرا(س) و ویژگی های خاص ایشان اشاره کرد و گفت: در اینجا ما می خواهیم راجب به شأن، عزت و ویژگی های خاصه زهرای مرضیه(س) که از منظر پدر و مادر مثل و مانندی ندارد؛ صحبت کنیم. رسول الله که اشرف بر همه مخلوقات است و خدیجه(س) بانوی ارجمند و ایثارگر اسلام که هر چه داشت خرج رسالت پیامبر اسلام کرد.
و اما شخصیت بی نظیر فاطمه (س) که به واقع می توان گفت: « فاطمه، فاطمه است» در شکل گیری عزت و کرامت ایشان تأثیری شگرف داشته است. آنقدر این بانوی مکرمه تعالی یافته و آنقدر ارتباطش با خدای سبحان از منظر عبادت و بندگی عظمت پیدا کرده که همهی بدیها از فاطمه(س) دور شده است. فاطمه خالی از همه شرهاست! اصلا شر در وجود مبارک ایشان نمی تواند ورود داشته باشد.
فاطمه؛ بانویی که هیچ احدی همتای او نبوده و نیست
وی با اشاره به برخی از ویژگی های حضرت زهرا(س) اینکه وجود ایشان هیچ مثل و مانندی ندارد را نخستین ویژگی خاصه ایشان برشمرد و با استناد به فرمایشی از رسول خدا(ص) گفت: « خداوند رضایتش را در رضایت توی فاطمه قرار داده است.» خب! این یعنی چه ؟ ما معمولا وقتی درباره علل عزت یک فرد، صحبت می کنیم اینکه او تلاش می کند در مسیر رضایت الهی گام بردارد و از مواردی که خشم خداوند را در پی دارد دوری کند را مهم ترین بر می شماریم حال در نظر بگیرید ، زهرای مرضیه(س) چنان عزیز شده که خدا بر اساس رضایت ایشان راضی و با خشم فاطمه(س) خشمگین می شود. این جمله ای است که درباره هیچ احدی گفته نشده است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، شأن و جایگاه خاص حضرت زهرا(س) در بهشت را یکی دیگر از ویژگی های خاصه ایشان دانست و با استناد به این روایت پیامبر اسلام: « «وَ إِذَا اسْتَقَرَّ أَوْلِيَاءُ اللَّهِ فِي الْجَنَّةِ زَارَکِ آدَمُ وَ مَنْ دُونَهُ مِنَ النَّبِيِّينَ»؛ فاطمه من در قیامت وقتی تمام اولیاء الهی مستقر در بهشت شدند، دیگر کسی بیرون نمانده، آدم و تمام انبیا در بهشت به زیارت تو میآیند.» بعنی یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر وقتی همه سان در بهشت جمع شدند به زیارت از زهرا(س) می آیند و این ویژگی برای هیچ فرد دیگری نیست.
فاطمه(س) و جهاد تبیین از بنیانگزاری خطبه خوانی زنان بعد از پیامبر تا تربیت علمدار تبیین گری کربلا
حجت السلام رضایی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه تا قبل از خطبه خوانی حضرت زهرا(س) که مهم ترین آنها ایراد خطبه برای زنان مدینه و خطبه برای جمع صحابه بود، خطبه خوانی زنان نه تنها مرسوم نبود بلکه هیچ بانویی هم اقدام به چنین حرکتی نکرده بود، گفت: حضرت زهرا(س) واقعیت های دوران پیامبر اسلام و حادثه غدیر خم را در بیان می کردند تا مردم و جامعه اسلامی دچار مشکل نشود و بصریت مردم ارتقاء پیدا کند و جامعه دچار انحراف نشود و این همان "جهاد تبیین" ایشان است کسی که بعد از پیامبر خطبه خوانی را شروع کرد حضرت زهرا(س) است لذا حضرت زینب (س) ادامه مسیر مادر گرامی خود را ادامه دادند و سیره حضرت زهرا (س) خطبه خوانی بود .
مأموریت منحصر به فرد جبرئیل در نزول بر فاطمه(س)
وی نازل شدن جبرئیل بر فاطمه زهرا(س) بعد از رحلت رسول الله را یکی دیگر از ویژگی های این بانونی بزرگ اسلام برشمرد و اظهارداشت: بعد از رحلت پیامبر اسلام، فاطمه(س) بسیار رنج دیدن و سختی کشیدند و جبرئیل با دو مأموریت یکی التیام دادن به آلام حضرت زهرا(س) و اطلاع رسانی از حال پیامبر نزد ایشان نزول می کرد. این بدین معانست که حضرت زهرا(س) در نزد خدای سبحان به درجه ای از کمالات رسیده است که برای آرامش او جبرئیل به دستور خدا برایشان نازل می شود و همین مسئله است که ایشان از آنچه در نزد دیگران پنهان است خبر می دهد.
مباهله فخر اهل بیت و نشان دهنده شأن فاطمه (س) و خانواده اش نزد خدا و رسول خدا
حجت الاسلام رضایی احترام ویژه و جایگاه خاص حضرت زهرا(س) در نزد رسول الله را یکی دیگر از ویژگی های ایشان نام برد و افزود: اینکه پیامبر جلوی پای حضرت زهرا(س) می ایستادند، دست دخترشان را می بوسیدند و سعی داشتند که فاصله بین دیدار فاطمه (س) را حتی در هنگام مسافرت به این صورت که خانه فاطمه آخرین خانه ای باشد که برای خداحافظی می روند و اولین خانه ای باشد که بعد از بازگشت به آن سر بزنند کوتاه کنند، قابل توجه است.
پیامبر اسلام بارها خطاب به فاطمه زهرا(س) فرمودند: « فِدَاکِ أَبُوکِ»؛ «پدرت فدایت شود» و «من احب فاطمه ابنتی فهو فی الجنه معی ومن ابغضها فهو فی النار»؛ «هر کس فاطمه(س) دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است» لذا فاطمه (س) چنین جایگاه دارد که پیامبر اسلام در روز مباهله ایشان، همسر و حسنین را با خود به مباهله بردند .
مباهله از افتخارات اهل بیت علیهم السلام است زیرا باید مقرب ترین، عزیزترین افراد نزد خدا همراه پیامبر می بودند تا دعای شان پذیرفته شود در اینجا پیامبر اکرم (ص) فرمودند: اگر خداوند سبحان کسان دیگری را کریمتر از این افراد یعنی کریم تر از حضرت علی(ع)، گرامیتر از وجود نازنین فاطمهی زهرا( س)، عزیزتر از امام حسن و امام حسین علیه السلام میشناخت حتما آنها را برای همراهی من انتخاب می کرد.
شناخت فاطمه(س) و اهل بیت از ثمرات انقلاب اسلامی
در پایان این گفت وگو مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با طرح یک سوال که با وجود همه این فضیلت ها چرا فاطمه زهرا(س) بعد از رحلت رسول خدا این میزان خستی و رنج را متحمل شوند، همسرشان – امام علی (ع) مورد اذیت و آزار قرار بگیرند و وجود نازنین خودشان مظلومانه به شهادت برسد؟ سوال مهم در ذهن بشریت این است که چرا مردم ایشان را نشناختند و بر شخصیت والای ایشان وقوف پیدا نکردند؟
اما به حمدالله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت عزیز ما با حضرت زهرا(س) آشنا شد و از برکت وجود نازنین امام (ره) از ثمره خون شهدا انقلاب اسلامی درختی تنومند شد که یکی از ثمرات آن آشنایی بیشتر مردم با زندگاانی اهل بیت علیهم السلام است.
امام خمینی (ره) جمله فرمودند که در سالروز والدت ایشان خدمت شما عرض می کنم: « من با جرأت مدعي هستم که ملت ایران و توده میلیوني آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله- صلي الله علیه و آله- و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علي- صلوات الله و سلامه علیهما- مي باشند.»
آمادگی برای ظهور ولی عصر(عج) را از دریچه فاطمیه کسب کنیم
ملت ما عزیرتر از ملت زمان پیامبر اکرم و عزیزتر از ملت زمان امیرالمؤمنین است چرا که آنها قدر پبامر و امام معصوم را نداستند اما ملت ما الحمدالله در دهه های فاطمیه نشان دادند که یکپارچه عزادار فاطمه(س) بود! آیا در آن زمان اینچنین معرفت به وجود حضرت زهرا(س) داشتند ؟ این از برکت انقلاب اسلامی ایران از برکت حرکت امام(ره) است که مظلومیت زهرا(س) و رسالت ایشان را که دفاع از ولایت و دفاع از امیرالمؤمنین بود را متوجه شوند و امیدواریم ان شاء الله هر چه بیشتر بتوانیم به شخصیت اهل بیت(ع) واقف شویم و معرفت پیدا کنیم و بتوانیم سبک زندگی مان را فاطمی، علوی و مهدوی پیش ببریم و برای آماده شدن جهت ظهور ولی عصر(عج) از دریچهی فاطمیه نگاه کرده و هر چه داریم فدا کنیم.