به گزارش خبرنگار ایلنا، سرهنگ غلامعلی همایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: همچنین برای کاهش سوانح و ترافیک در استان، جابجایی میدان میوه و تره با توجه به جانمایی آن در جاده تهران، مکانیزه کردن پل های عابر پیاده و مجهز شدن چهار راه ها به پنل خورشیدی ضروری است.
وی ادامه داد: همدان ارتباط دهنده ۱۰۰ درصد استان های غربی و نیمی از استان های جنوبی به مرکز کشور است که این موضوع اهمیت تسریع در تکمیل کنارگذر شرقی غربی همدان را بیشتر می کند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی همدان برای کاهش سوانح و ترافیک استان ۶ راهکار ارائه کرد و گفت: تسریع در تکمیل کنارگذر شرقی به غربی شهر همدان، کمربندی اسدآباد و کمربندی جاده ملایر به تهران از جمله این راهکارها است.
سرهنگ همایی اضافه کرد: همچنین در ایام مذهبی به ویژه اربعین حسینی زائران ۱۶ استان کشور به طور مستقیم از مسیر های شهر همدان برای تردد به سمت مرز و کربلای معلی استفاده می کنند که زمینه سازی پیشگیری از بروز تصادفات رانندگی برای این تعداد زائر عبوری از جاده های همدان با تکمیل کنارگذرها ضروری است.
رییس پلیس راهور استان همدان گفت: مکان استقرار میدان بار جدید شهر همدان در جاده تهران مشخص و جانمایی شده که امید می رود هر چه سریعتر در انتقال به این محل اقدام شود.
سرهنگ همایی با بیان اینکه عابران سهم عمده ای از متوفیان سوانح درون شهری را به خود اختصاص دادند بیان کرد: به منظور جلوگیری از تردد عرضی عابران و افزایش استفاده از پل های عابر پیاده نیازمند مکانیزه کردن پل ها با بهره گیری از پله برقی و آسانسورهستیم.
وی بیان کرد: مجهز شدن چهار راه های همدان به پنل های خورشیدی به منظور ذخیره برق و استفاده از آن به مدت ۲ تا سه ساعت هنگام قطعی برق ضروری است که این موضوع در شهرداری مصوب شده و در حال انجام است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان اضافه کرد: چهار ماموریت و تکلیف پلیس راهور، مدیریت ترافیک، روان سازی و تسهیل در تردد، کاهش جانباختگان سوانح درون شهری و پیشگیری با استفاده از ظرفیت های مختلف از جمله آموزش و فرهنگسازی کاربران ترافیک است.
سرهنگ همایی با بیان اینکه باید برای سه طیف و کاربر ترافیک شامل راننده، سرنشین و عابر برنامه ریزی شود افزود: باید کاری کرد که عابر در مسیر خط کشی تردد، راننده خودرو را در مکان مناسب متوقف و سرنشین را پیاده کند.
وی گفت: همدان با ۴۰۴ هزار دستگاه خودرو ۱،۶ درصد از خودروهای کشور، ۱.۱ درصد موتورسیکلت کشور و ۵۶۳ هزار جلد انواع گواهینامه یک درصد رانندگان کشور را دارد.
رییس پلیس راهور استان همدان ادامه داد: همچنین این استان با تراکم جمعیت (نسبت به ترافیک) با ۹۰ نفر رتبه هفتم کشور را دارد همچنین ۱.۲ درصد جانباختگان سوانح رانندگی درون شهری کشور مربوط به همدان است که نسبت به کشور وضعیت خوبی دارد.
سرهنگ همایی افزود: امسال با وجود افزایش چهار درصدی تعداد خودروها و رسیدن به ۴۰۴ هزار دستگاه وسیله نقلیه و افزایش ۳.۸ درصدی رانندگان نسبت به پایان سال گذشته اما با اجرای طرح های مختلف، اصلاح نقاط حادثه خیز، کاهش سرعت با نصب دوربین های هوشمند، آمار متوفیان هشت ماهه سال جاری ۲۱ درصد کاهش یافت.
وی اضافه کرد: بر اساس اعلام پزشکی قانونی همدان هشت ماهه پارسال ۵۱ نفر در سوانح رانندگان درون شهری همدان جان خود را از دست دادند که این آمار در زمان مشابه سال جاری با ۱۱ نفر کاهش به ۴۰ نفر رسیده است.
رییس پلیس راهور استان همدان گفت: ۸۸ نقطه و مقطع حادثه خیز شناسایی شد که تاکنون ۵۵ نقطه کامل اصلاح شده و مابقی آشکار سازی، ایمن سازی و الزامات اولیه ایمنی برای آنها انجام شده است.
سرهنگ همایی اضافه کرد: بهره گیری از ظرفیت سامانه های هوشمند کنترل تردد و تخلف ها در معابر شهری استان در دستور کار است و در این راستا امسال محل نصب ۱۶ سامانه نظارتی جانمایی شد.
وی ادامه داد: هم اکنون ۲ سامانه جدید نظارتی در قطعه دوم خیابان بوعلی و سه سامانه ثبت تخلف در بلوارهای احمدی روشن، ارم و مطهری نصب و راه اندازی شده و امکان کنترل معاینه فنی خودروها نیز فراهم شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان بیان کرد: تقاطع های شهر همدان در حال هوشمند سازی است که تاکنون پژوهش و ۱۳ آبان هوشمند سازی شده و مابقی در حال اقدام است.
وی از افزایش ۱۹ درصدی برخورد با تخلفات حادثه ساز خبر داد و افزود: تخلفات حادثه ساز خط قرمز پلیس است و ماموران پلیس راهور بدون اغماض با رانندگان متخلف برخورد می کنند.
رئیس پلیس راهور همدان تصریح کرد: مخدوش کردن پلاک به تازگی شایع شده که پلیس راهور چندین طرح برای برخورد با این تخلف اجرایی کرده است همچنین بر اساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی اگر فرد نتواند پلاک را به شکل اولیه برگرداند به مرجع قضایی معرفی می شود.
سرهنگ همایی ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۸۲۷ دستگاه خودرو و یک هزار و ۹۴۸ دستگاه موتورسیکلت در پارکینگ است که توقیف موتورسیکلت ۲۱۵ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: موتورسیکلت سواران هشت ماهه امسال در هفت درصد سوانح، سواری ها در ۶۷ درصد، وانت بار ۱۲ درصد، مینی بوس یک درصد و کامیون ۱۲ درصد مقصر شناخته شدند.
سرهنگ همایی ادامه داد: بررسی علل وقوع تصادفات در معابر درون شهری همدان طی هشت ماهه امسال گویای این است که هشت درصد به علت رعایت نکردن فاصله طولی، ۱۸ درصد سوانح به علت رعایت نکردن حق تقدم، هشت درصد تجاوز از سرعت، ۹ درصد تغییر مسیر ناگهانی و ۳۱ درصد به علت بی توجهی به جلو رخ داده است.