به گزارش مركز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، عبدالرضا فولادوند در گفتوگو با یک خبرگزاری با اشاره به آمار بیسوادان در گروه سنی 10 تا 49 سال، اظهار کرد: حدود 96 درصد افراد در این گروه سنی با سواد و 4 درصد بیسواد هستند که این عدد طبق اعلام مرکز آمار ایران است.
وی با بیان اینکه پیگیر صدور مدرک برای افراد آموزش ناپذیر هستیم، گفت: اگر بتوانیم مدارک این افراد را صادر کنیم، قدری از آمار بیسوادی کاهش مییابد همچنین در حال امضای تفاهم نامه با سازمان آموزش و پرورش استثنایی هستیم تا افراد دارای معلولیت را آموزش دهیم.
فولادوند با تأکید بر اینکه در حال حاضر سواد به مفهوم جدید اصل است، افزود: در حوزه سوادآموزی برای دخترانی که تا ششم ابتدایی درس خواندهاند و خانوادهها برای ادامه تحصیل اجازه نمیدهند، تحت پوشش قرار دادیم و هدف تحت پوشش قرار دادن دخترانی است که به دلایل مختلف از آموزش باز میمانند.
مدرکی که نهضت صادر میکند برای آموزش غیررسمی است
معاون وزیر آموزشوپرورش درباره برنامه سازمان نهضت سوادآموزی برای کودکان کار، گفت: در حوزه متوسطه اول و دوره ابتدایی، مدارس بزرگسال را تأسیس میکنیم اما شورای عالی انقلاب فرهنگی و آموزش و پرورش باید فکری به حال مدرک کنند چون فعلاً اجازه صدور مدرک تحصیلی نداریم.
وی با بیان اینکه مدرکی که نهضت صادر میکند برای آموزش غیررسمی است، ادامه داد: آموزش رسمی به این معنی است که افراد در مدارس دوره متوسطه دوم بزرگسال ثبتنام کنند و مدرک رسمی بگیرند؛ البته نهضت سوادآموزی در حوزه ابتدایی مدرک میدهد که فقط برای ادامه تحصیل اعتبار دارد و مثلاً نمی توانند با تکیه به آن به خارج از کشور بروند.
بعد از انقلاب حدود 48 درصد افزایش باسوادی داشتیم
فولادوند اظهار کرد: بعد از انقلاب حدود 48 درصد افزایش باسوادی داشتیم و باید مأموریت جدیدی را تعریف کنیم که آموزش عمومی بزرگسالان یعنی آموزش مهارت های فردی و اجتماعی باشد؛ مثلاً اگر بتوانیم جامعه هدف را در بحث خود مراقبتی آموزش دهیم، از هزینه درمان جامعه کمتر می شود یا اگر بتوانیم آسیب های اجتماعی، سبک زندگی و آموزشهای شهروندی را ارائه دهیم بسیار مفید خواهد بود.
وی با بیان اینکه 40 محور برای این آموزشها داریم، گفت: اکنون در حال تهیه محتوا در حوزه مهارت زندگی آپارتمان نشینی هستیم و به دنبال ارائه آنها در قالب نظام آموزش بزرگسالان هستیم که نهایی شده است که حکم برنامه هفتم است و اگر در کمیته اقدام آموزش و پرورش تصویب شود به مجلس ارسال میشود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره مطالبات آموزشیاران نهضت، اظهار کرد: بر اساس قانون بودجه 1403 افرادی که در 5 سال گذشته حداقل یک سال به میزان هفتهای 24 ساعت با نهضت همکاری کردند میتوانند به صورت معلم حقالتدریس به کار گرفته شوند.
وی تصریح کرد: 26 هزار آموزشیار این شرایط را دارند و دو سال است که آموزشیار جدید نگرفتهایم.