شناسهٔ خبر: 70399086 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی خبرداد:

نیاز به بودجه ۱۴۰ میلیون دلاری برای تولید مکمل‌ها در کشور/توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌

تهران- ایرنا- رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران با هشدار به عرضه مکمل‌های ورزشی قاچاق در کشور و هشدار به وزارت ورزش برای توجه به این موضوع، گفت: برای سال آینده بودجه ۱۴۰ میلیون دلاری برای تولید مکمل‌ها نیاز است که باید تخصیص یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، عباس کبریایی زاده روز یکشنبه در نشست خبری افزود: در گذشته بخش قابل توجهی از مکمل ها به ایران وارد می شد و این بازار سودا گرانه ای به وجود آورده بود، اما درحال حاضر با همت شرکت های تولیدی تمامی این محصولات داخلی بوده و این توانمندی و ظرفیت افزایش تهیه مکمل ها در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: مکمل های تولید داخل کیفیت بالایی داشته و قابل رقابت در مجامع بین المللی هستند، پتانسیل زیادی برای افزایش تولید در کشور داریم و فرصت سازی صادراتی را نیز فراهم می کند.

کبریایی زاده ادامه داد: امیدواریم دولت با اخذ تصمیمات به شکل گیری روابط بانکی که از عوامل مهم محدودکننده صادرات است، امکان همکاری با سایر کشورها را فراهم کند.

وی ادامه داد: اگر به ظرفیت های ملی و فرصت هایی که در کشور وجود دارد، توجه شود نه تنها نیاز ارزی ما کاهش می یابد بلکه ارزآوری نیز دارد و امیدواریم دولت شرایطی را فراهم کند تا شرکت‌هایی که محصولات خوب را تولید می کنند در حوزه صادرات نیز فعالیت کنند.

نیاز به بودجه ۱۴۰ میلیون دلاری برای تولید مکمل‌ها در کشور/توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌


داروخانه تنها محل عرضه مکمل ها

وی با اشاره به سلامت مکمل ها، افزود: داروخانه ها تنها عرضه مکمل ها در کشور هستند اما در کشور شاهد آن هستیم بازار موازی قاچاق این محصولات شکل گرفته و بخشی از آنها به وسیله شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شوند و به دلیل کم کاری دستگاههای مسوول شاهد هستیم مکمل های قاچاق که اثبات سلامت آنها صورت نگرفته این بازار را تهدید می کند.

کبریایی زاده اظهارداشت: مکمل های ورزشی عمدتا قاچاق بوده و بسیاری از آنها در پاکستان و ابوظبی تهیه شده و با عنوان برندی معتبر عرضه می شوند. بی توجهی وزارت ورزش به این موضوع باعث شده تا سلامت ورزشکاران در خطر افتد.

وی تصریح کرد: وزارت ورزش باید به عنوان متولی سلامت ورزشکاران احساس مسوولیت در مورد مکمل های قاچاق داشته و توجه بیشتری به این موضوع کند تا همکاری خوبی برای مقابله با عرضه آن با سندیکا و وزارت بهداشت شکل گیرد.

به گفته وی، ۱۲ تولید کننده مکمل های ورزشی در کشور داریم و بازار قاچاق این محصولات آسیب رسان به سلامت جامعه است و به مسوولان هشدار می دهیم .

وی ادامه داد: حجم زیادی از مکمل های قاچاق که عرضه می شود توسط شبکه های سازمان یافته است که باید به این موضوع توجه اساسی شود .

سرپرست اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: اداره مکمل‌ها در سال ۸۴ تاسیس و در اداره غذا نیز مستقر شد. بحث‌های زیادی وجود داشت که مکمل‌ها جزو داروها حساب شوند یا غذاها، ما مقررات بسیاری از کشورها را در آن زمان بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که فرآورده‌های دارویی و مکمل‌ها از یکدیگر جدا شوند. 

علی صفا افزود: اعلام میزان نیاز به مکمل‌ها کار دشواری است و قابل پیش بینی نیست زیرا مکمل‌ها به صورت عادی مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه حوزه مکمل ها از دارو سخت گیرانه تر شده ، از تدوین و ابلاغ آیین نامه مکمل ها توسط سازمان غذا و دارو خبر داد.