باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - محمدجواد فاطمی، رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته (ققنوس) به مناسبت روز پیشگیری از سوانح سوختگی در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد؛ گفت: «مرگومیر ناشی از سوختگی ایران ۲ برابر استاندارد جهانی است. سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در بیمارستان سوختگی بستری میشوند که این بیماران سوختگی شدید دارند و به ازای هر یک نفر بستری شده نیز ۶ تا ۸ نفر سرپایی درمان میشوند. سالانه سه هزار نفر جان خود را بر اثر سوختگی از دست می دهند. ۲۷ هزار بیمار سوخته نیز در سال از بیمارستان مرخص میشوند؛ در حالی که این بیماران با معلولیت و برخی مشکلات روانی و اجتماعی مواجه میشوند. اگر بخواهیم مشکل سوختگی حل شود، باید در بخش پیشگیری کار کنیم؛ زیرا با ساختن بیمارستان و خرید تجهیزات درمانی مشکل حل نمیشود.»
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته (ققنوس) با تاکید بر اتخاذ رویکرد آموزشی در پیشگیری از سوختگی، اظهار داشت:« آموزش به مردم و مسئولان یک ضرورت است و همه باید درک کنند که راه حلهای سادهای برای پیشگیری از سوختگی وجود دارد. باید برای استانداردسازی وسایل گرمایشی، پخت و پز، محل کار و اماکن عمومی کاری کنیم و از رسانهها میخواهیم تمام تلاش خود را در زمینه آگاهیبخشی نسبت به پیشگیری از سوختگی در میان مردم و مسئولان انجام دهند.»
علی ده مردهای، رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری با اشاره به دشواریهای ارائه خدمات درمانی در بخش سوختگی و گرانی تجهیزات گفت:« با وجود همه تلاشها مردم از خدمات درمان سوختگی رضایت کافی ندارند و از سوی دیگر نیز میزان دستمزد کادر درمان بخش سوختگی کافی نیست.»
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری با تاکید بر ضرورت حمایت بیشتر از بیماران بخش سوختگی تصریح کرد:« باید لباس سوختگی بیماران، پانسمان ها و پمادهای درمانی تحت پوشش بیمه قرار گیرند. به لحاظ دانش فنی و تنوع جراحی در زمینه سوختگی و پزشکان مجرب، ایران از کشورهای سرآمد است؛ ولی به لحاظ امکانات بیمارستانی وضعیت چندان مناسب نیست.»