شناسهٔ خبر: 70398472 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

خیارهای توخالی؛ بی‌خطر یا مشکل‌ساز؟ - اکونیوز

اقتصاد ایران: خیارهای توخالی که گاهی به‌طور طبیعی در مرکز میوه ظاهر می‌شوند، به گفته یک دکترای تخصصی بهداشت، به‌طور کلی برای خوردن بی‌خطر هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامتئ نیوز به نقل از ایسنا،الهه عسکری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، اظهار کرد: خیار، سبزی‌ای است که در سراسر جهان مصرف می‌شود و وجود قلب توخالی در آن معمولاً به‌صورت ترک در مرکز میوه خود را نشان می‌دهد. این عارضه به‌طور طبیعی رخ می‌دهد و هیچ خطری برای مصرف آن ندارد.

وی توضیح داد که قلب توخالی خیار به‌عنوان یک نقص فیزیولوژیکی شناخته می‌شود که ممکن است بر عملکرد، کیفیت و ارزش اقتصادی میوه تأثیر بگذارد، اما این نقص به خودی خود برای سلامت مصرف‌کننده مشکلی ایجاد نمی‌کند. عسکری اشاره کرد که عوامل مختلفی همچون شرایط رشد، ویژگی‌های ژنتیکی و محیط کشت می‌توانند موجب ایجاد این عارضه شوند.

وی افزود: دما و دوره‌های تغییر آب، از عوامل اصلی شکل‌گیری قلب توخالی در خیار هستند. زمانی که دمای محیط کاهش یابد، تقسیم سلولی در میوه کند می‌شود و با افزایش دما، پوست به سرعت رشد می‌کند و در نتیجه، تعداد سلول‌ها برای تشکیل یک بافت یکپارچه کافی نخواهد بود. همچنین، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر نیز ممکن است در بروز این مشکل تأثیرگذار باشد.

این دکترای تخصصی بهداشت تصریح کرد که خیارهای توخالی به‌طور معمول برای خوردن بی‌خطر هستند، اگرچه ممکن است بافت آنها کمی خشک‌تر باشد و برای تهیه ترشی مناسب نباشند، چرا که ساختار آنها به اندازه کافی سفت نیست.

بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که خیارهای توخالی هیچ‌گونه تهدیدی برای سلامت انسان ندارند و تنها در برخی موارد ممکن است بر ویژگی‌های ظاهری و مصرف آن‌ها تأثیر بگذارند.

برچسب‌ها: