شناسهٔ خبر: 70395853 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

رئیس انجمن سوختگی: سالانه ۳ هزار نفر در کشور به دلیل سوختگی جان خود را از دست می‌دهند/ زن‌ها بیشتر با مرد سوخته زندگی می‌کنند تا مرد‌ها با زن سوخته

نشست خبری روزملی پیشگیری از سوختگیاول دی ماه با حضور محمد جواد فاطمی رئیس انجمن سوختگی در وزارت بهداشت، مصطفی ده مرده‌ای رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری برگزار شد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رکنا: نشست خبری روزملی پیشگیری از سوختگیاول دی ماه با حضور محمد جواد فاطمی رئیس انجمن سوختگی در وزارت بهداشت، مصطفی ده مرده‌ای رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری برگزار شد.

محمد جواد فاطمی رئیس انجمن سوختگی در این نشست با طرح این سوال که چگونه می‌توانیم که مشکل سوختگی را رفع کنیم؟ اظهار کرد: اگر بخواهیم که مشکل سوختگی ایران حل شود، باید در زمینه پیشگیری از سوختگی فعالیت کنیم و مشکل سوختگی با احداث بیمارستان و اضافه کردن تخت بیمارستانی حل نمی‌شود. 

وی افزود: همه کشور‌های موفق در امر سوختگی در مسیر پیشگیری حرکت کردند. در امر پیشگیری ما سه راه وجود دارد که اولین راه آموزش است، سوختگی بیشتر از اتفاق کوچک اتفاق می‌افتند و باید به مسیولان و مردم گوش زد کنیم که در برابر سوختگی از کودکان و عزیزان خود مراقبت کنید، باید به آنها آموزش دهیم که اجازه ندهند کودکانشان در کلاسی که وسایل گرمایشی استانداردی ندارد، حاضر شوند. 

رئیس انجمن سوختگی عنوان کرد: دومین راه اجرای قوانین موجود است و در این راستا از نمایندگان مجلس، وزارت کار، وزارت نیرو مطالبه کنیم که ابتدا قوانین اصلاح کنند و بیش از اصلاح و تصویب قوانین به دنبال اجرای قوانین موجود هستیم، زیرا که در کشور ما امکان دورزدن قانون وجود دارد که به وسیله رشوه صورت می‌گیرد. 

فاطمی گفت: سومین راه استاندارد سازی است که در این راستا باید وسایل گرمایشی، اماکن عمومی را استاندارد کنیم. 

رئیس انجمن سوختگی تصریح کرد:بیمار‌های سوختگی که از بیمارستان مرخص می‌شود، نیازمند حمایت جامعه و خانواده‌ها هستند. براساس تحقیقات صورت گرفته بیماران سوختگی که مورد حمایت جامعه و خانواده قرار می‌گیرد، دارای سلامت بیشتری هستند که این حمایت‌های باید معنوی و مالی باشد. 

وی افزود: در کشور‌های جهان سوم آمار دقیقی وجود ندارد، زیرا که بسیاری از بیماران سوختگی برای درمان به سوی طب سنتی می‌روند و همچنین برخی دیگر هم دچار سوختگی جزیی می‌شوند. سالانه حدود ۳۰ هزار بیمار سوختگی در بیمارستان‌های کشور بستری می‌شوند که به ازای هر نفر ۶ الی ۸ نفر به صورت سرپایی درمان می‌شوند، همچنین ۳ هزار نفر از بیماران سوختگی جان خود را ازدست می‌دهند، زیرا که بیمارستان‌های ما دارای امکانات جزیی هستند، هرچند که کشور ما دارای دانش کافی و به روز است. 

فاطمی عنوان کرد: حدود ۲۷ هزار نفر از این بیماران که از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند و دارای معلولیت میشوند که این معلولیت‌ها در زمینه قطع عضو، عصب اعضا و ناتوانی است؛ میزان سوختگی ما در کشور هشت برابر بیشتر از متوسط جهانی است. 

رییس انجمن سوختگی تصریح کرد: مردان به عنوان اولین دسته از بیماران سوختگی است که اغلب جوان هستند و در محل کار دچار سوختگی می‌شوند. همچنین مردان علاوه بر سوختگی دچار برق گرفتگی هم می‌شوند و سالانه حدود ۲ هزار نفر دچار برق گرفتگی می‌شوند که ۶۵ درصد از آنها دچار قطع عضو می‌شود.

وی افزود: بانوان دومین گروه از بیماران سوختگی است که بستر براثر مایعات داغ دچار سوختگی می‌شوند، کودکان دسته سومی هستند که دچار سوختگی می‌شوند.

فاطمی با اشاره به تناقض های موجود در کشور تصریح کرد: دستگاهی که برای درمان ما لازم است ، در کشور وجود ندارد و شرکت های دارو و تجهیزات پزشکی می توانند با تخصیص ارز از سوی دولت این دستگاه را وارد کشور کنند اما این تخصصی داده نشده است. در حالیکه در کشور پرتز های زیبایی وجود دارد. 

رییس انجمن سوختگی گفت: متاسفانه دراین زمینه با مشکلاتی زیادی داریم که یکی از این مشکلاتی بیمار تصویر ذهنی از بدن خود را ازدست داده و از خود متنفر شده است و در بانوان بیمار سوختگی بیشتر منجر به طلاق می شود. تعدادی از این بیماران از خانه خارج نمی شوند و جامعه حضور نمی یابند و جامعه نسبت به این افراد بی رحم است و باید به مردم درخصوص ارتباط با این بیماران آموزش دهیم. 

وی عنوان کرد: اگر اقتصاد در خصوص این بیماری حل شود، بیماران بتوانند درمان شوند و در صورت پرداخت هزینه درمان دیگر لازم نیست که هزینه های ناشی از طلاق و خودکشی توسط جامعه پرداخت شود. 

فاطمی با بیان اینکه در کشور حدود ۳۵ مرکز درمانی سوختگی داریم، عنوان کرد: بهترین مراکز درمان سوختگی بیمارستان مطهری و بیمارستان امیر المومنین شیراز است و هیچ دانشگاهی تمایل به راه اندازی بخش سوختگی ندارند زیرا که این بخش صرف اقتصادی ندارد. در هیچ کدام از بیمارستان های کشور امکانات، تخت بیمارستانی و فضای کافی برای سوختگی وجود ندارد و پرسنل درمانی در این حوزه با اضطراب به خود ادامه می دهند. 

در ادامه این نشست مصطفی ده مرده ای رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری اظهار کرد: مردم از خدمات درمان سوختگی رضایت کافی ندارند و هزینه کرم های درمان سوختگی باید به صورت آزادپرداخت کنند و مردم باید هزینه آن را به تنهایی بپردازند. همچنین طبق بیانات مقام معظم رهبری حاکمیت هم از شرایط ناراضی است. 

وی افزود: بیماران سوختگی از همان ابتدای ورود به بیمارستان به مددکار نیاز دارد و طبق قانون بیمار نباید برای درمان هزینه ای پرداخت کنند اما بعداز بیمار پس از ورود به بیمارستان باید هزینه ای را پرداخت کند.

ده مرده ای بیان کرد: شرکت های دارویی هم به صورت نسیه ای دارو نمی دهد، در حالی است که داروها و کرم های بیمار سوختگی گران است.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری عنوان کرد: بیمارستان مطهری هم ۶۰ سال پیش افتتاح شده است وزیر ساخت های آتش نشانی را ندارد و هرروز اخطار آتش نشانی دریافت می کنیم. در حالیکه بیمارستان باب الحوائج واقع در بزرگراه شهید همت در حال ساخت است و حدود پنج سال است که گفته می شود، بیست درصد از ساخت آن باقی مانده است. 

وی با اشاره به حضور خود در کنگره جهانی سوختگی بیان کرد: وضعیت ایران در زمینه دانش فنی و درمان و تنوع جراحی دراین کنگره نسبت به کشور های دیگر خوب بوده است اما امکانات فرسوده و کمی در زمینه سوختگی در بیمارستان ها وجود دارد و عقب ماندگی در زمینه امکانات هم توسط نیروی‌های انسانی جبران شده است. 

ده مرده ای تصریح کرد: اگر مشکل اقتصادی رفع نشود ، ما دیگر توان خرید امکانات به یورو را نداریم در حالیکه برخی از پانسمان ها برای بیمار ضروری است. در خصوص سوختگی باید دیدگاه و اقتصاد تغییر کند و در صورت تغییر با دانش می توانیم درمان و سلامت را محقق کنیم. 

وی‌ با انتقاد به صدا و سیما در خصوص اولویت بندی در پخش تبلیغات بیان کرد: سلامت باید در اولویت صداو سیما قرار گیرد. 

رییس بیمارستان مطهری گفت: هزینه درمان سوختگی در گذشته پنج میلیون بوده است و هم اکنون درمان بیمار سوختگی افاغنه بدون بیمه حدود ۶۰۰ میلیون است. هزینه درمان بسیار بالا است و به همین دلیلی است که بیمارستان سوختگی خصوصی نداریم.

ده مرده ای بیان داروی اتصال دهنده بافتی در کشور نداشتیم و با تلاش توانستیم که در کشور موجود کنیم و این دارو مانند سرم برای ما حیاتی است و همیشه باید در دسترس ما باشد. 

وی‌ افزود: ما در کشور تخت استاندارد سوختگی و اتاق مراقبت های ویژه برای بیماران سوختگی نداریم. 

ده مرده ای خاطر نشان کرد: مرگ و میر ناشی از سوختگی سومین علت مرگبراثر حوادث است که این سوختگی با آموزش ، اطلاع‌رسانی و تغییر سبک زندگی و فراهم آوردن برخی از امکانات می توان از این حادثه جلوگیری کرد. بیشترین سوختگی را در سنین تولید داریم که ناشی از حواث محل کار است. سوختگی در کودکان بیشتر از طریق بازی بااتش صورت می گیرد که کودکان بین سن ۱۰ تا ۱۵ سال دارند. 

لینک کوتاه کپی لینک