به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، غلامحسین اسکندری عضو شورای اسلامی شهر شیراز در نشست خبری، اظهار داشت: مشارکت موثر مردم و کارشناسان در نحوه حکمرانی و چگونگی اداره کشور در سطوح مختلف، علاوه بر باور به نقش تعیین کننده تک تک افراد در اداره جامعه نیازمند ایجاد زیرساخت و روشهای مشارکت جویی است.
وی، افزود: همچنین ناکارآمدی روشهای متداول دستگاههای ناظر بر کسی پوشیده نیست. این روشهای بازرسی و نظارت عموما در موقعیتی پسینی نسبت به وقوع فعل یا ترک فعلهای منجر به فساد یا تضییع حقوق عامه قرار دارد. در واقع این دستگاهها همواره در حالت تعاقب و دستگیری بوده و کمتر در موقعیت پیشگیری هستند. از این رو جبران کامل بزه یا فساد یا هر آنچه در افواه عمومی به حیف و میل بیتالمال معروف است، گاهی غیرممکن یا با دشواریهایی همراه است.
اسکندری بیان کرد: سالها است که در حکمرواییهای کارآمد تلاش شده از ابزارهایی در موقعیت پیشگیری و افزایش کارآمدی استفاده شود. این ابزارها گاهی چه به لحاظ مفهومی و چه به لحاظ کارکردی به صورت زنجیروار به هم وابسته است.
عضو شورای شهر شیراز بیان کرد: با درک این مهم و تأثیر شفافیت بر عملکرد شهرداری و با توجه به رسالت نمایندگی مردم شیراز در شورای اسلامی شهر، از بدو ورودم به شورا، شفافیت و حق دسترسی به اطلاعات را مطالبه کردم، به خصوص با توجه به اهمیت نیروی انسانی، شفافیت در حوزه مدیریت سرمایه انسانی را در اولویت قرار دادم.
وی عنوان کرد: با گذشت ماهها از شروع مطالبه بهحق که هم در راستای وظایف نظارتی و هم احقاق حقوق عامه است، هر چه بیشتر تلاش کردم بیشتر ناکام ماندم. به تجربه دریافتم هر جا که در مقابل شفافیت مقاومت میکنند و مانع روشن شدن موضعی یا موضوعی ممانعت میشوند، همان موضوع یا موضع موجب کژکارکردی و محل انباشت فساد و حیف و میل است.
اسکندری افزود: در مدت چند ماه اخیر، اطلاعاتی به دستم رسید که از بیانضباطی مالی و مدیریتی گسترده در سالیان اخیر در حوزه نیروهای انسانی حکایت دارد، چه در استخدام و نحوه بهکارگیری و چه در انتصابات و ارتقای کارکنان و چه در پرداخت حقوق و دستمزد؛ اما از آنجا که اساسا قصد افشاگری نداشته و معتقدم با تحقق شفافیت، فضای افشاگری و مدیریت افکار عمومی هم از میان میرود، همچنان بر شفافیت شورا و شهرداری تاکید و پافشاری میکنم.
عضو شورای شهر شیراز ادامه داد: مردم شیراز شایسته بهترین کیفیت در ارائه خدمت هستند. خصوصا به جوانان تحصیلکرده و باسواد که این حق شماست که از حق فرصت شغلی برابر برخوردار شوید. بارها با افراد مواجه شدم که از بیکاری جوانانشان و تبعیض و پارتیبازی در استخدام شهرداری یا سایر نهادهای دولتی و عمومی شکایت داشته و حقیر جز اظهار شرمساری کاری از دستم ساخته نبود.
وی خطاب به مردم شیراز، گفت: اگر از وجود برخی ناکارآمدیها نارحت و گلهمندید، ریشه همه این بیکفایتیها در سوءمدیریت منابع انسانی است. بنده ادعا نمیکنم که همه این مسائل با شفافیت حل میشود، اما مدعی هستم که دسترسی به اطلاعاتی که بارها از شهرداری مطالبه کردم به روشن شدن این موضع تاریک کمک میکند.
اسکندری تصریح کرد: متأسفانه در سالهای گذشته خدمترسانی به مردم و توسعه شهری را مجموعهای از پروژههای کلان مقایس تعریف کردهاند و بیتوجه به هدف اصلی مدیریت شهری، شهر را با کارگاه ساختمانی اشتباه گرفتهاند. از طرفی شورای شهر را نیز تبدیل به انجمن صنفی انبوهسازان و بساز و بفروشان و پیمانکاران کردهاند. چنان که که گویی به جای نمایندگی مردم و دفاع از حقوق عامه، رسالتشان دفاع از حقوق همصنفان خود (انبوهسازان و پیمانکاران) است.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته که قبله همین افراد است، سالها است چنین اقدامات سازهای از قبیل ساخت بزرگراه و پل و تقاطع غیرهمسطح منسوخ شده، اما همین اقدامات مذموم به مدد پولپاشیهای رسانهای به عنوان فتحالفتوح به مردم حقنه میشود.
اسکندری گفت: شهر بیضابطه در حال گسترش است، اراضی وسیع از طریق اعمال روابط به محدوده قانونی الحاق شده یا در حال الحاق است. چنین گسترشهای لجام گسیخته و تمرکز بر پروژههای بزرگمقیاس دهان پرکن، جز عوامفریبی نیست. چنین اقداماتی به بهبود کیفیت زیست مردم کمکی نمیکند و فقط میتواند تمایل بیضابطه برای افزایش چند هزار میلیاردی بودجه و افتخار به آن را فرو بنشاند.
عضو شورای شهر شیراز ادامه داد: در بسیاری از کشورها نمایندگان شورای شهر و شهردار یا مدیران شهری برای پیشگیری از قرار گرفتن در موقعیت تعارض منافع و مدیریت آن ملزم میشوند همراه با جزئیات اموال خود، محل درآمد و کسبوکار خود را نیز اعلام کنند. در برخی مواقع محدودیتهای بسیار سختگیرانهای برای حضور برخی اصناف مثل پیمانکاران و انبوهسازان ایجاد شده تا مدیریت شهری به جولانگاه تأمین منافع این افراد تبدیل نشده و منافع عمومی زیر نگاههای بولدوزری ایشان له نشود، اما متاسفانه نه تنها این محذورات در اینجا مورد توجه قرار نمیگیرد، بلکه این افراد با عوام فریبی خود را یا تکنوکرات یا افسران سازندگی جا میزنند، لذا رسالت اخلاقی دانشمندان، دانشگاهیان و اصحاب رسانه است که این نگرانیها و آسیبها را فریاد زده و مانع از توفیق در همهگیری این فریب بزرگ شوند.
عضو شورای شهر شیراز بیان کرد: هزینههای این شیوه گران اداره کردن شهر و این فریبکاریهای عمرانی پیمانکاران بر دوش مردم شیراز است، مردم نه فقط در موقع پرداخت عوارض، با گران شدن زندگی روزمره خود، بدون دریافت مابهازای کیفی مناسب، هزینه سودآوری پیمانکاران را به اسم تداوم سازندگی و توسعه و خدمت و غیره پرداخت میکنند.
اسکندری تاکید کرد: بنده به عنوان عضو شورای و نماینده مردم این کلانشهر وظیفه خود میدانم که در برابر این شیوه تضییع حقوق عامه و عوام فریبیها ساکت ننشسته و به رسالت خود براساس عهدی که با مردم شیراز بستم پایبند باشم.
وی همچنین با بیان اینکه در رابطه با بافت تاریخی که اصولا جعل همچین عناوینی برای مهمترین بخش از شهر شیراز که آنچه از شیراز و آداب و رسوم، فرهنگ، هنر و حماسه در آن شنیدیم از آن مردمانی است که در همین محدوده 350 هکتاری زندگی میکردند، غلط است و زمینهساز خطاهای آتی در نحوه مواجهه و تصمیمگیری برای این پهنه شهری و توسعههای آتی آن است.
اسکندری ادامه داد: وضعیت امروز بافت تاریخی فرهنگی شهر شیراز که به تعبیر دقیق یکی از صاحبنظران لنگرگاه هویتی شهر است، نتیجه تصمیمات سه دهه گذشته است. از نگاههای افراطی میراثی و رویکرد حفظ و صیانت که مانع از تجدید حیات مجدد آن همچون قرون گذشته شده است تا نگاههای عمران زده که بیتوجه به ابعاد انسانی، اجتماعی و فرهنگی این پهنه ارزشمند با تخریبهای گسترده آن، میراثهای الهام بخش شهر را در معرض نابودی قرار داده است.
وی با بیان اینکه سهل انگاری نسبت به چگونگی انتقال طبیعی فرهنگ به نسلهای آینده و جریان پیدا کردن عناصر هویتی در زندگی روزمره مردم شهر موجب اختلال در مسیر عادی تحولات اجتماعی شده است، گفت: متولیان امر تلاش دارند این نقصان را با اقدامات نمادین و پر سر و صدا و توسعههای بیضابطه امکان مذهبی رفع کنند. در این موضوع هم ابهام، عدم شفافیت و به تبع آن عدم مشارکت مردم در تصمیمگیری و پاسخگو نبودن مانع از اصلاح تصمیمات و روند پر آسیب گذشته شده است.
انتهای پیام/424/
∎