به گزارش ایرنا، نکا، بهشهر و گلوگاه به عنوان دورترین شهرستان های مازندران در شرق این استان به شمار می روند که در سالهای گذشته به دلیل فقدان و کمبود امکانات، تجهیزات و زیرساخت های درمانی لازم حتی اهالی شهرنشین و روستانشین این مناطق برای دریافت خدمات میبایست ساعت ها و مسافت های زیادی را صرف و طی کنند تا بتوانند از برای اصلی ترین و کوچکترین خدمات از جمله ویزیت پزشکان متخصص به شهرهایی همچون ساری، قائمشهر و بابل بروند.
در حال حاضر ۲۶ بیمارستان تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت می کند که در این میان بیمارستان های امام خمینی (ره)، خاتم الانبیا(س) و شهدا در بهشهر، ثامن الائمه (ع) گلوگاه و امام حسین(ع) نکا در شرقی ترین نقطه استان فعالیت می کنند.
سابقه ساخت و فعالیت این بیمارستان ها به اواخر دهه ۸۰ شمسی بر می گردد در حالی که سابقه احداث و فعالیت بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران در دیگر نقاط استان به سالهای ۱۳۰۰ بر می گردد و در این بخش نیز عقب ماندگی در حوزه زیرساخت های درمانی شرق مازندران محسوس است.
پس از آن نیز کمبودهای تجهیزاتی و امکاناتی همواره نقطه ضعف حوزه درمانی در شرق مازندران به شمار می رفت که از آن جمله نبود و کمبود پایگاه های اورژانس و تجهیزاتی نظیر اسکن که مردم منطقه را بناچار به سمت دیگر شهرستان های استان می کشاند.
با توجه به مسائل مطرح شده مسوولان حوزه بهداشت و درمان مازندران در نخستین گام بازدید از امکانات و زیرساخت های درمانی شرق را در دستور کار قرار دادند و پس از بررسی آنها دستورات لازم برای تسهیل امور ارائه شد.
در این پیوند سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به وجود ۶۶ روستا در منطقه هزار جریب واقع در شهرستان گلوگاه اظهار کرد: ثامن الائمه به عنوان تنها بیمارستان موجود در این شهرستان جوابگوی حجم بالای بیماران منطقه و مردم مناطق دور دست گلوگاه نیست و می بایست گام دوم بیمارستان تکمیل تا مشکلات درمانی منطقه برطرف شود.
دکتر محمدصادق رضایی افزود: تامین نیروی انسانی پزشک در این بیمارستان به ویژه چهار رشته اصلی ضرورت دارد و امیدواریم با ایجاد انگیزه و رفع دغدغه های اشتراکی، پزشکان سایر بخشها نیز تامین شود.
وی تقویت خانههای بهداشت را اولویت دانشگاه علوم پزشکی مازندران برشمرد و ادامه داد: عنوان کرد و تصریح کرد: برای جبران کمبودهای موجود در زمینه آمبولانس و راننده، گلوگاه به عنوان شرقی ترین شهرستان مازندران در اولویت قرار دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت: جبران کمبود برخی تجهیزات و امکانات درمانی و بیمارستانی در حوزه فعالیت و اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است اما این به آن معنا نیست که این موضوع در سطح استانی پیگیری نمی شود بلکه در پیگیری های استانی گلوگاه و دیگر نقاط محروم مازندران در اولویت قرار دارند.
وی با اشاره به در حال ساخت بودن تکمیل فاز دوم بیمارستان ثامن الائمه گلوگاه و اعتبار مورد نیاز ۶ هزار میلیارد ریالی افزود: تامین این میزان اعتبار از منابع ملی و وزارتی امکانپذیر است تا بتوانیم این بیمارستان را به سرانجام برسانیم.
رضایی ادامه داد: در صورت موافقت مقام عالی استان مازندران مبنی بر افزایش ظرفیت بیمارستان گلوگاه از ۳۲ به ۶۴ تخت از طریق ماده ۲۳ و تامین اعتبار انجام خواهد شد.
این مقام مسوول بدهی های انباشتهای را از مشکلات پیش روی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جبران آنها را فراتر از منابع مالی این مجموعه برشمرد و گفت : کمک خیران می تواند در انجام طرح های نیمه کاره بسیار یاری گر خواهد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با اشاره به عدم انجام کار کارشناسی برای تعریف و اجرای برخی طرح های درمانی که اعتباری برای تکمیل آنها در نظر گرفته نشد، افزود: در مدیریت جدید براساس منابع مالی موجود اجرای طرح های نیمه تمام در اولویت قرار می گیرد و برای این منظور در شهرستان های این اولویت ها شناسایی می شود.
وی با اشاره به استراتژی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر تکمیل طرح های درمانی با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۵ درصد گفت: در خصوص روند ساخت و تکمیل دانشکده پرستاری بهشهر مقرر شد تا مبلغی از این اعتبار توسط دانشگاه پرداخت تا این طرح اجرایی شود.
دکتر رضایی درباره وضعیت بیمارستان امام خمینی (ره) بهشهر توضیح داد: در سفر رییس جمهور شهید موارد فراوانی در این حوزه مصوب شد که بعد از وقوع حادثه ابلاغی صورت نگرفت و برای این منظور نیز باید راهکاری پیدا کنیم.
وی فرسودگی دستگاه های دیالیز را یکی از جمله کمبودهای موجود در این بیمارستان برشمرد و گفت: تجهیزاتی که از وزارت بهداشت به مازندران تخصیص می یابد به صورت عادلانه در میان شهرستان ها از نظر میزان برخورداری از امکانات توزیع می شود که مناطق شرق استان بدلیل محرومیت های برجامانده از گذشته در اولویت قرار دارند.
دکتر رضایی در خصوص اورژانس ۱۱۵ منطقه "یانه سر" بهشهر نیز گفت: مشکل این پایگاه از طریق تامین رانندگان استیجاری حل می شود.
وی با اشاره به طرح تبدیل مرکز درمانی"زاغمرز" به بیمارستان تاکید کرد: این طرح قاقد مجوز و شرایط بیمارستانی ندارد اما با این اوصاف موضوع در نظر گرفتن کاربری که مردم بتوانند ا زخدمات منتفع شوند به صورت جد پیگیری می شود.