در شبکههای اجتماعی چند عدد و آمار مطرحشده درباره مسائل مختلف، واکنشهای بسیاری را به همراه داشت.
خانه ۵۰ میلیاردی
یکی از خبرهای واکنشبرانگیزی که مطرح شد، این بود که طبق تصمیم مجلس خانههای ۵۰ میلیارد به بالا مشمول مالیات شدند. یک عضو کمیسیون عمران مجلس به تسنیم گفت: «مجلس در بودجه سال آینده تمهیدات خوبی اندیشید و خانههای بالای ۵۰ میلیارد تومان مشمول پرداخت مالیات قرار گرفت». حیرت کاربران از این بود که چطور تا حالا این خانهها مالیاتی پرداخت نمیکردند، درحالیکه حقوقهای اندک افراد که طبق قانون کار است از مالیات برخوردار بود. این تفاوت در دریافت مالیات پرسشبرانگیز بود.
دستمزد ۲ میلیاردی
ویدئویی درباره دستمزد نجومی مداحان شوکهبرانگیز شده است. در این ویدئو از دریافت دستمزد دو میلیاردی مداحان در ایام محرم خبر داده شده است.
حمیدرضا علیمی در یک برنامه تصویری گفت: «برخی مداحها شبی ۲۰۰ میلیون میگیرند، در ایام محرم هم خیلی راحت دو میلیارد سکه و... دریافت میکنند».
البته حمیدرضا علیمی پیش از این هم با سخنان انتقادی از مسئولان و توییتهای افشاگرانه درباره نحوه برگزاری آیینهای عزاداری شناخته میشد. او بیش از دو سال است از اجرای مداحی منع شده و خودش اذعان دارد ریالی بابت مداحی دریافت نکرده و از راه پاکت امام حسین روزگارش را نمیگذراند. ظهور مداحان در عرصه سیاست از سال ۸۴ آغاز شد، اما کمتر درباره منافع اقتصادی آنان از برگزاری مراسمهای مذهبی گفته شده است.
10 میلیون دلار
کمتر کسی فراموش کرده که رئیس جدید سوریه، یک تروریست است و وزارت خارجه آمریکا برای شناسایی او مبلغی تعیین کرده بود. اما حالا خبر آمده که پاداش ۱۰ میلیون دلاری تعیینشده برای شناسایی «احمد الشرع» معروف به محمد جولانی، فرمانده گروه تحریرالشام، لغو شده است. خبری که باربارا لیف، دیپلمات آمریکایی، هنگام ورود به دمشق برای دیدار با هیئت تحریرالشام اعلام کرد و آن را یک تصمیم سیاسی خواند. کاربران به تبدیلشدن و پذیرفتهشدن یک فرد تروریست بهعنوان رئیس یک کشور واکنش نشان دادند و طنزهای زیادی درباره دیگر جوایز میلیوندلاری و زمان لغوشان نوشته شد.
فقط ۵۰ درصد؟
خبر دیگری که در رسانهها منتشر شد، باز هم حکایت از آمار ترسناکی داشت. یک مسئول دولتی اعلام کرد ۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد میشود. البته بسیاری معتقدند میزان استفاده کاربران از فیلترشکنها بیشتر است، اما پذیرفتهشدن همین آمار نیز توسط معاون وزیر ارتباطات درخور توجه است. بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در گفتوگو با ماهنامه پیوست، کندی اینترنت را به دلیل وجود مشکلات شبکه اپراتورها، قدیمیبودن وایفای خانگی و اشباعشدن لینکهای بیناستانی دانست و در عین حال عنوان کرد بالغ بر ۵۰ درصد اینترنت کشور از ویپیانها رد میشود که همین اتصال ازجمله عوامل کندی سرعت است.
اکبری به مشکل دیگری در این زمینه اشاره کرد و از «آلودگی بسیار شدید دستگاههای ایرانی» خبر داد و گفت: «ما یکی از آلودهترین کشورهای دنیا به بدافزار هستیم».
او اضافه کرد: «ترافیک کاربر ایرانی بنا بر دلایل مختلف محدودیت داخلی، تحریمهای آمریکا و آلودگیها مسدود میشود. مجموعا حدود ۳۰ درصد آدرسهای دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است و به دلیل آلودگی وسیع شبکه، روزانه حجم زیادی حمله از سمت شبکه ما به خارج از کشور صورت میگیرد».