چهره شاخص اصلاح طلب گفت: آقای جلیلی که از رشد ۸ درصدی حرف میزند، اصلا میداند این رشد چطور بهدست میآید؟ تا بهحال در زندگیش یک کارخانه ساخته است؟ این حرف ها که تکرار می شود شوخی است. اولین سازوکار رشد ۸ درصد این است که ۲۰۰ میلیارد دلار پول برای سرمایهگذاری داشته باشید.
اسحاق جهانگیری، که در دولت های حسن روحانی در جایگاه معاون اولی ایفای مسئولیت کرد در «کافه خبر»خبرآنلاین افزود: ما باید توسعه ایران را به یک موضوع محوری و مورد تفاهم عموم نخبگان، مردم ایران و مسئولین تبدیل کنیم. این برنامههای توسعه شوخی است، وقتی داشتند برنامه ششم را مینوشتند من معاون اول بودم. به مجمع تشخیص رفتم و دیدم بحث رشد ۸ درصد مطرح است، گفتم آقایان شما برچه مبنایی از رشد ۸ درصدی حرف میزنید؟ گذشتهتان رشد ۸ درصدی بوده؟ در این سالها که مدام یک درصد و نیم درصد بود. چه اتفاقاتی افتاده است که میخواهید بگویید در آینده رشد ۸ درصدی خواهیم داشت. بالاخره وقتی کسی حرفی میزند باید مبنایی داشته باشد.
وی با تاکید براینکه «با دعوا در اداره کشور موافق نیستم»، گفت: معتقدم که فصل دعوا، فصل انتخابات است. شاید دعوا تعبیر خوبی نباشد. فصل نقد و تندی به یکدیگر فصل انتخابات است. هرکسی حرفی در نقدِ نقطه مقابلش یا در اثبات خودش داشته باشد، وقتش زمان انتخابات است. چه انتخابات مجلس باشد یا ریاست جمهوری. بعد از انتخابات فصل کار است. هر گروهی که روی کار میآید باید آنقدر بلوغ داشته باشد که بداند فردی که روی کار آمده، حالا رئیس جمهور است و رئیس جمهور همه ما است، حتی اگر ما مخالفش بودیم ولی رای آورده است و باید کمکش کنیم که بتواند کشور را اداره کند.
نمی توانیم بگوییم چون مقاومت می کنیم
پس شرایط تحریمی ادامه پیدا کند
او گفت: «۱۴-۱۵ سال است که گرفتار تحریمهای مختلف هستیم که همه زندگی مردم ایران را تحتتاثیر قرار داده است. ما نمیتوانیم بگوییم که چون مقاومت میکنیم، این شرایط میتواند ادامه پیدا کند، نتیجه این شرایط همین قطعی برق میشود. شرایط فعلی در برق و گاز و ناترازیهای انرژی یکی از تبعات و دستاوردهای این تحریم است. به مردم ایران ظلم کردند. ما بهعنوان مسئولین کشور نباید خواب راحت داشته باشیم وقتی میبینیم که تحریم جلوی مردم است. باید از تمام ابزارهای قدرت استفاده می شد و با نهایت عزت میرفتند، مذاکره میکردند و معضل تحریم ها را حل میکردند.
همه از سقوط بشار اسد غافلگیر شدند، حتی خود او،
حتی روسیه
از اسحاق جهانگیری درباره سقوط دولت بشار اسد هم پرسیدیم که مشروح تحلیل او از وقایع سوریه را فردا خواهید خواند اما او معتقد است؛« هیچ کس پیشبینی نمیکرد بشار اسد سقوط کند. همه غافلگیر شدند. خودِ بشار اسد غافلگیر شد. گروههایی که حالا آنجا را تحویل گرفتهاند هم غافلگیر شدند و اصلاً قضاوتی نداشتند. هیچ حرف روشنی تا به این لحظه شما از آنها نشنیدهاید که بگویند ما اینجا را گرفتهایم و برنامههایی داریم و کارهایی را قرار است انجام دهیم. فقط از یک لاک بسیار مذهبی و سنتی بیرون آمدهاند و حرفهای کمی جدید هم میزنند. روسیه هم چنین تصوری نداشت و سوریه را کشور بسیار بزرگی میدانست که سالها مستقر بود و پایگاههای بسیار بزرگی داشت و هیچ تصوری نداشت.»
ادامه حصر نه تنها به مصحلت نیست که تماما ضرر است
«از پرونده حصر اطلاع دارید؟ ممکن است اتفاقاتی بیفتد، امیدوار هستید؟» این سوال دیگری بود که اسحاق جهانگیری در پاسخ به آن گفت: امیدوار که هستیم. در دوره آقای روحانی مقاطعی پیش آمد که میتوانست حل شود. هر مقطعی یک اتفاق این قضیه را عقب میانداخت. در حال حاضر هم چیزی که شنیدهام این موضوع است که رییس قوه قضاییه و آقای پزشکیان، نظرشان درباره آقای کروبی این است که باید حصر تمام شود. آقای کروبی هم شرایطی گذاشته است که در صورتی که آقای موسوی از حصر دربیاید، من هم خارج خواهم شد. وی گفت: ادامه این موضوع دیگر به مصلحت کشور نیست و نه تنها هیچ نفعی ندارد، بلکه تمامش ضرر است. این وضعیت چه نفعی دارد؟ اگر این افراد در چنین شرایطی نباشند، چه ضرری برای کشور دارد؟ من در جریانم که آقای اژهای پای کار است و دوست دارد این موضوع را حل کند. من هم امیدوارم که خدا کمک کند و حل شود.