شناسهٔ خبر: 70391709 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

مقام ارشد ستاد کل نیروهای مسلح: برخی در قبال جنگ شناختی، هوشیاری ندارند - مردم سالاری آنلاين

امیر گلفام گفت: جنگ شناختی بر باورها، فرهنگ، آداب، رسوم، تفکرات، اندیشه‌ها، فکر و سلسله اعصاب آن جامعه مخاطب اثر گذاشته و راه را برای پیشروی دشمن، هموار کرده است.

صاحب‌خبر - به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ امیر سرتیپ «ابراهیم گلفام» جانشین معاونت فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح، با بیان اینکه امروزه کشورها به این باور رسیده‌اند که جنگ شناختی یکی از مسائل مهم و مؤلفه‌های اثرگذار در پیشبرد اهدافشان است، اظهار داشت: در گذشته جنگ‌هایی از جنس سخت، بیشتر بوده و امروز نیز تجهیزات و فناوری‌های حوزه جنگ سخت، سرمایه‌های زیادی را به خود اختصاص داده، فناوری‌های زیادی در آن نهفته و همچنان این موضوع در دستور کار کشورهای مختلف است.

بنا بر روایت دفاع پرس، امیر سرتیپ گلفام با اشاره به خوی اشغالگری، تجاوز و سلطه‌طلبی نظام سلطه عنوان کرد: کشورهای سلطه‌جو سرمایه زیادی را از طریق استثمار دیگر کشورها گرد آورده‌اند و به وسیله آن صنایع نظامی خود را توسعه بخشیده و فناوری‌های بالایی را در این حوزه در اختیار دارند که هرجا لازم دیدند، از توان نظامی خود به عنوان عامل برتری‌ساز استفاده می‌کنند تا بتوانند به اهداف خود دست یابند.

جانشین معاونت فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح افزود: هر مقداری که این فناوری بالاتر باشد در حوزه جنگ سخت کار را سریع‌تر و پیروزی را تحقق‌پذیرتر می‌کند؛ البته نظام سلطه امروز به این نتیجه رسیده است که جنگ‌ها و عملیات نظامی بسیار پرهزینه و سخت بوده و ممکن است که نیروی انسانی زیادی را از دست بدهند؛ لذا از مدت‌ها قبل روی ذهن‌ها، افکار و باورهای جامعه هدف‌شان کار کردند؛ به عبارت دیگر، جنگی را با عنوان «جنگ مقدمی نافذ بر جنگ سخت» طراحی و اجرا کردند؛ جنگی که از آن به عنوان «جنگ شناختی» یاد می‌شود.

وی گفت: دشمن در جنگ شناختی با هزینه بسیار کمتر نسبت به جنگ نظامی و با یک حرکت آرام و غیرقابل پیش‌بینی، تلاش می‌کند که باورهای ذهنی جامعه هدف را مطابق شاخصه‌های خودش تغییر دهد و زمانی که خواسته‌های دشمن در آن جامعه محقق شد، بدون اقدام نظامی آن جامعه سقوط می‌کند.

امیر گلفام اضافه کرد: اگر هم نیاز باشد که در دنباله جنگ شناختی، یک جنگ سخت را بر کشور و جامعه هدف تحمیل کنند، هزینه، نیرو و مدت‌زمان بسیار کمتری را صرف خواهند کرد و نتیجه هم خواهند گرفت؛ زیرا جنگ شناختی بر باورها، فرهنگ، آداب، رسوم، تفکرات، اندیشه‌ها، فکر و سلسله اعصاب آن جامعه مخاطب اثر گذاشته و راه را برای پیشروی دشمن، هموار کرده است.

جانشین معاونت فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: برخی افراد در قبال جنگ شناختی، هوشیاری لازم را ندارند و از قدرت و نفوذ اقدامات شناختی غافل هستند؛ لذا در مواجهه با این جنگ، دچار غفلت می‌شوند.

وی یادآور شد: ما در حوزه نظامی پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم و توان بازدارندگی دفاعی کشورمان برای دنیا به اثبات رسیده است؛ ولی این موضوع به عنوان یک توانمندی همه‌جانبه و کامل در دنیای امروز نمی‌تواند مطرح باشد؛ بلکه ما باید در حوزه جنگ نرم و جنگ شناختی هم توانمندی خود را افزایش دهیم.

امیر گلفام افزود: قدرت‌های جهانی و بازیگران مختلفی در این منطقه ضمن حضور نظامی، جنگ شناختی را هم برای دسترسی ساده‌تر به اهداف‌شان انجام می‌دهند؛ بنابراین ما اگر بخواهیم از این شیوه، نگاه، روش و راهبرد جدید غفلت کنیم، یقیناً متضرر خواهیم شد. ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان دستگاهی که مکلف به تأمین امنیت کشور و حراست از منافع ملی است، با تجهیزات و فناوری‌های مرتبط با حوزه جنگ سخت، تمام همت خود را به کار گرفته و ضمن برگزاری رزمایش‌های مختلف، اقدامات متنوعی را در جهت آماده‌سازی نیروهای مسلح انجام می‌دهد.

جانشین معاونت فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه این ستاد، متولی جنگ شناختی در سازمان بزرگ نیروهای مسلح است، گفت: با توجه به ساختار و سازماندهی در ستاد کل نیروهای مسلح، «معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی» به «معاونت فرهنگی و جنگ نرم» تغییر پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ما علاوه بر مقابله با جنگ سخت دشمن، وظیفه مقابله با هجمه‌های صورت‌گرفته در جنگ نرم را هم عهده‌دار هستیم، اضافه کرد: برای این تقابل، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و ستاد کل نیروهای مسلح ساختار آن را پیش‌بینی کرده است که بر این اساس، بخش‌هایی در حوزه جنگ شناختی و مقابله با جنگ نرم دشمن فعالیت می‌کنند.

امیر گلفام خاطرنشان کرد: در دانشگاه‌های نیروهای مسلح، برنامه‌های مختلفی اعم از همایش‌ها و کنگره‌های مختلف در حوزه جنگ شناختی و جنگ نرم را برگزار کرده‌ایم که نتایج خیلی خوبی حاصل شده است.